Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Παναγία η Οδηγήτρια του Τιχβίνσκ

TOR M-1 : Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία - διαχρονικά επίκαιρη - γεμάτη χρήμα και πτώματα

** Τρεις δημοσιογράφοι, ο FactorX, η Αριστέα Μπουγάτσου και ο Νίκος Τσούτσιας γράφουν για τους περίφημους TOR.
** Μια υπόθεση που παραμένει διαχρονικά επίκαιρη με φόντο τη χρεοκοπία της χώρας.
** To βασικό κείμενο δημοσιεύθηκε στο antinews.gr στις 5 Ιουνίου του 2010
Αναδημοσιεύουμε σήμερα αποσπάσματα από όσα έγραψε το περιοδικό «Αντί» το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2004 για την υπόθεση των TOR με αφορμή τις έρευνες της τότε Εξεταστικής Επιτροπής – ατυχήσασα κι αυτή.
Απλώς για να μην νομίζουν ορισμένοι ότι εμείς ξεχνάμε….

Κυβέρνηση Ραγκούση...

Γράφει το Ζιζάνιο

Ερώτηση Νο. 1: Πόσο στοιχίζει στον ελληνικό λαό η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους;

Ερώτηση Νο. 2: Ποιος Υπουργός πήρε το προεδρικό ιδιωτικό τζετ “εμπραέρ” και παρέα, με τουλάχιστον ένα σύμβουλο (δικό του ή του πρωθυπουργού για να ελέγχει την κατάσταση;), πετάχτηκαν στη Ρώμη για έναν καφέ και για να παρευρεθούν στην κηδεία του Ιταλού Πρωθυπουργικού Συμβούλου κ. Tommaso Padoa Schioppa (Σκιόπα κι όχι Σιόπα…), που έγινε στην εκκλησία S. Maria degli Angeli e dei Martiri, στις Ρωμαϊκές Θέρμες της Ρώμης;

Γιατί...

Γιατί .. το ούζο "ασπρίζει" με το νερό;
Στον γλυκάνισο οφείλει το άρωμα του το ούζο. Στο φυτό αυτό περιέχονται οργανικές χημικές ουσίες οι οποίες ονομάζονται τερπένια. Είναι αυτά που εξασφαλίζουν το χαρακτηριστικό άρωμα του γλυκάνισου, άρα και του ούζου. Τα τερπένια είναι διαλυτά στο αλκοόλ. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το νερό.Εξαιτίας, λοιπόν, της περιεκτικότητας του ούζου σε αλκοόλ, οι ουσίες αυτές παραμένουν σε διάλυση. Όταν όμως το ούζο αναμιγνύεται με νερό, η διάλυση των τερπενίων είναι αδύνατη. Και αυτός είναι ο λόγος που το αγαπημένο ποτό- κυρίως - του καλοκαιριού παίρνει λευκό χρώμα. Τα τερπένια είναι οι αίτιοι του αρώματος όχι μόνο του γλυκάνισου αλλά και αρκετών άλλων φυτών, όπως η μέντα, η πιπερόριζα και άλλα.

Ο Θεός ήλθε να μείνει μαζί μας!

«Και το όνομα αυτού Εμμανουήλ, ο έστι μεθερμηνευόμενον μεθ’ ημών ο Θεός».

Η σημερινή γιορτή διακηρύσσει κάτι το ασύλληπτο από τον ανθρώπινο νου: Ο Θεός ήλθε να μείνει μαζί μας. Ήλθε να ενωθεί με την ανθρωπότητα, να συμμερισθεί τον πόνο της, να ανταποκριθεί στον πόθο της για λύτρωση. Ίχνη από την αναζήτηση των ανθρώπων για το Υπερβατικό, για το Θείο, βρίσκει κανείς σε διάφορα θρησκευτικά συστήματα. Εκείνο όμως που διαφοροποιεί και κάνει μοναδικό το χριστιανικό μήνυμα είναι ότι ο ίδιος ο Θεός έγινε άνθρωπος, «ίνα θεώση τον άνθρωπον». Πρόκειται για μια συνταρακτική πραγματικότητα.