Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Οργιάζουν οι φήμες για μαύρη αγορά μετρητών

Σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ και σε όλο το διαδίκτυο μιλάνε ανοικτά πλέον για μαύρη αγορά μετρητών, η οποία κινείται ήδη στο 10% και σε λίγο θα τρέχει με μεγαλύτερες ταχύτητες.

Όσοι λοιπόν έχουν μετρητά εκτός του τραπεζικού συστήματος, είναι σήμερα οι εν δυνάμει νέοι κερδισμένοι μαυραγορίτες.

Ένας επαγγελματίας που θα εισπράξει 100 ευρώ πλαστικό χρήμα, θα καταβάλει 24% ΦΠΑ, περίπου 30% φόρο εισοδήματος, επιπλέον 30% προκαταβολή φόρου και κάπου 29% επί του φορολογητέου εισοδήματος ασφαλιστικά ταμεία.

Η εμετική κατάσταση

Ζούμε σε εμετική κατάσταση "εκκαθάρισης εν λειτουργία" μιάς χώρας που πίστεψε ότι είναι χώρα, και τώρα τής λένε ότι δεν είναι, και κάπως το αποδεχόμαστε, χωρίς αντίδραση.

"Εκκαθάριση εν λειτουργία" σημαίνει ότι μάς επιτρέπουν να παριστάνουμε ότι λειτουργούμε, με ενδιάμεσες χρηματοδοτήσεις, ίσα-ίσα για να μπορούν να παίρνουν ό,τι τους συμφέρει και βολεύει. Πάρε 10, μέχρι να μετρήσω τι έχει η αποθήκη και να πάρω αυτά που θέλω".

Σε παραλληλισμό με αντίστοιχα "εταιρικά", έχουν πάρει το κεφάλαιο κίνησης (μετρητά στο ταμείο, αποθέματα) και τώρα πάνε για τα πάγια - εξ ου και τα περιουσιολόγια. Και φυσικά, γη. Δεν θα την πάρουν να φύγουν, αλλά θα την πάρουν να την χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει.