Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Όσοι λένε ψέματα στις επαγγελματικές τους συναλλαγές, φέρνουν τον διάβολο μέσα στην εργασία τους.

Αγ. Νικοδήμου του Αγιορείτη

Αδελφοί μου. εσείς, από το ένα μέρος παρακαλείτε τον Θεό να είναι παρών και με τη Χάρη Του να ευοδώνει τις εργασίες σας και να ευλογεί τους κόπους των χεριών σας και να αυξάνει τα υπάρχοντά σας και από το άλλο, φέρνετε τον διάβολο με τις ψευδολογίες σας μέσα στις εργασίες σας και διώχνετε τον Θεό. Διότι, όπου το ψέμα επικρατεί και λέγεται ασύστολα, από εκεί φεύγει ο Θεός. ο οποίος μισεί το ψεύδος και έρχεται ο διάβολος, ο πατέρας του ψεύδους. Στην εργασία όμως και στο επάγγελμα, από το οποίο αποδιώκεται ο Θεός και διαφεντεύει ο διάβολος, τί ευλογία ή τί καλό μπορεί να ακολουθήσει; Οπωσδήποτε κανένα. Και όχι μόνο δεν μπορεί να επέλθει εκεί κανένα καλό, αλλά κατάρα και δυστυχία και κάθε μορφή κακού θα επικρατήσει.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Η κυβέρνηση Παπανδρέου μεταβίβασε την περιουσία της Ελλάδας!


Στις 4 Νοεμβρίου, μόλις λίγα 24ωρα πριν ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάφερε να ολοκληρώσει μία από τις “βασικές προϋποθέσεις”¨για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Προσοχή… καταρρεύσεις κρατών

Κατα-κατα-καταρρέω…

Η Ευρώπη κάθε στιγμή που περνάει βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην διάλυση της.

Σε λίγο καιρό το ερώτημα του δημοψηφίσματος που ήθελε να μας θέσει η Μέρκελ και ο Σαρκοζί θα είναι άνευ νοήματος. Δεν θα υφίσταται ευρώ.

Τσάμπα οι θυσίες μας. Ίσα –ίσα που θα έχουμε σώσει κάποιες τράπεζες, θα έχουμε ξεπουλήσει όλη την χώρα και θα έχουμε φτάσει στην απόλυτη πείνα.

Το ευρώ δεν βλέπω να έχει σωτηρία.

Η Φώφη, η κόρη του Γεννηματά, ρωτήθηκε για τους ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το χαράτσι ακινήτων. Και είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι.
Πρόβλημα είναι όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν.

Συνταγματικά προβλήματα ο διορισμός Παπαδήμου.

Ο διορισμός του κ. Παπαδήμου ως πρωθυπουργού της χώρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσιάζει σημαντικά συνταγματικά προβλήματα.
Τα προβλήματα αυτά είναι δυο ειδών. Προβλήματα διαδικαστικά και προβλήματα ουσίας. Δεν θα κάνουμε μεγάλες νομικές αναλύσεις και παράθεση άρθρων του Συντάγματος, τα οποία απαιτούν μακροσκελή ανάλυση και θα κουράσουν τον μη νομικό. Θα περιοριστούμε μόνο σε επιγραμματικές παρατηρήσεις.

Α) Διαδικαστικά προβλήματα.

Στο με αρ. 109/2011 ΠΔ, ο κ. Παπούλιας αναφέρει ότι εφάρμοσε την διάταξη για τη σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να εξακριβωθεί αν μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Για να γίνει όμως αυτή η σύγκλιση, θα πρέπει είτε να έχουν αποτύχει οι τρεις διερευνητικές εντολές, είτε να έχει παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση, δηλαδή και ο πρωθυπουργός. Στο ίδιο όμως ΠΔ ο κ. Παπούλιας αναφέρει μόνο την παραίτηση του πρωθυπουργού η οποία έγινε αποδεκτή με το με αρ. 108/2011 ΠΔ. Όπως πληροφορούμαστε όμως εκ των υστέρων, τα υπόλοιπα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης (και όχι το σύνολο της κυβέρνησης) παραιτήθηκαν και έγιναν δεκτές οι παραιτήσεις τους από τον ΠτΔ προηγουμένως, με άλλο ΠΔ (107/2011).

Η κολοβή θητεία των Παπαδημιοβενιζέλων


Πότε λήγει η θητεία του (και Συνταγματολόγου!) κυρίου Βενιζέλου στο (γδαρτο)Υπουργείο Οικονομικών;

Σία Τρέμη: Μegalicius!

Η πολυπόθητη νέα κυβέρνηση που ευ­αγγελίστηκαν – και τόσο πολύ μόχθη­σαν για να αναλάβει τις τύχες της χώ­ρας – το Μεγάλο κανάλι και ο ΣΚΑΪ, είναι πραγματικότητα. Η κυρία Τρέμη, ο κύριος Πρετεντέρης και τα λοιπά υψηλού κύρους, ευ­θύνης και αντικειμενικότητας παιδιά του Με­γάλου καναλιού, τα οποία ίδρωσαν και βράχνιασαν για το δημόσιο και εθνικό συμφέρον, δικαιώθηκαν και το έθνος τούς χρωστά χάριτες. Ο κύριος και κατ’ εξοχήν εχθρός του έθνους Γ. Παπανδρέου αποκαθηλώθηκε και ακολουθεί megalicious προσπάθεια περαιτέρω αποκαθήλωσής του και από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Ευτυχείς πρέπει να νιώθουν και οι συναγω­νιστές τους, «ουράνιοι» σύντροφοι του ΣΚΑΪ, αυτού του ηρωικού παραθαλάσσιου θύλακα των εθνικών μας συμφερόντων, οι οποίοι με αυτοθυσία και φρόνημα πάλεψαν για τη σωτη­ρία της χώρας στις επάλξεις των τηλεοπτικών χαρακωμάτων – η καλλίσφυρος Σία Κοσιώνη, ο ευλαβής δημοκράτης κύριος Παπαδημητρίου και φυσικά ο υπεράνω πάσης υποψίας κύριος Παπαχελάς. Η αγωνιστικότητά τους για την προ­άσπιση των εθνικών μας συμφερόντων υπήρξε συγκινητική! Ελπίζω το έθνος να μη φανεί αχά­ριστο λησμονώντας ότι χρωστά ευγνωμοσύνη στους σύγχρονους αυτούς Ηρακλειδείς της ενη­μέρωσης.