Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Προσοχή… καταρρεύσεις κρατών

Κατα-κατα-καταρρέω…

Η Ευρώπη κάθε στιγμή που περνάει βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην διάλυση της.

Σε λίγο καιρό το ερώτημα του δημοψηφίσματος που ήθελε να μας θέσει η Μέρκελ και ο Σαρκοζί θα είναι άνευ νοήματος. Δεν θα υφίσταται ευρώ.

Τσάμπα οι θυσίες μας. Ίσα –ίσα που θα έχουμε σώσει κάποιες τράπεζες, θα έχουμε ξεπουλήσει όλη την χώρα και θα έχουμε φτάσει στην απόλυτη πείνα.

Το ευρώ δεν βλέπω να έχει σωτηρία.

Η Φώφη, η κόρη του Γεννηματά, ρωτήθηκε για τους ανθρώπους που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν το χαράτσι ακινήτων. Και είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι αυτοί οι άνθρωποι.
Πρόβλημα είναι όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν.

Καλή μου αυτοί που δεν θέλουν αν πληρώσουν είναι δικό σας πρόβλημα, αλλά αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν είναι πρόβλημα της κοινωνίας μας.

Αλλά εσείς νοιάζεστε για το ευρώ, το τραπεζικό σύστημα, τις καρέκλες σας, το ξεπούλημα. Που να βρείτε χρόνο και διάθεση να νοιαστείτε για τους ανθρώπους που πεινάνε.

Εξάλλου αν πεινάνε, να πάνε να φάνε. Να μην κλαψουρίζουν.

Άντε γιατί τα έχουμε ισοπεδώσει όλα σε τούτη τη χώρα. Και τα βάζουμε αδίκως με τις κυβερνήσεις μας, νόμιμες και παράνομες.

Όπως αυτή η 90χρονη γυναίκα που ζήτησε να μην πληρώσει το χαράτσι καθώς έχει εισόδημα 300 ευρώ και το χαράτσι είναι 500 ευρώ.

Πρώτο από όλα. Έχει εισόδημα. Δεύτερον. Δεν εκτιμά την προσφορά της κυβέρνησης που με την πολιτική σας θέλει να βιώσουν οι νέοι τις καταστάσεις προ της βιομηχανικής εποχής και οι παλαιότεροι να θυμηθούν τα νιάτα τους. Επιστροφή στο παλιό καλό καιρό.

Είχε αυτή η κυρία και στα νιάτα της ρεύμα; Είχε η γιαγιά της; Η προγιαγιά της; Θα έχουν τα εγγόνια της; Τα δισέγγονα της;

Κανείς. Τι παράλογη απαίτηση είναι αυτή, να μην της κόψουν το ρεύμα. Ευτυχώς το δικαστήριο στάθηκε στο ύψος του και δεν της έκανε το χατίρι.

Η κυβέρνηση – μπουμπούκι έχει στα σχέδια να εγγυηθεί για δάνεια τα οποία θα παίρνουν οι πολίτες για να πληρώνουν τα χαράτσια.

Δηλαδή, αφού μας τα πήραν όλα, θέλουν να δανειστούμε κιόλας για να τους δώσουμε κι άλλα. Έχουν θράσος, τι να πεις.

Οι τράπεζες θα παίρνουν για εγγύηση ομόλογα του ελληνικού κράτους; Ωραία εγγύηση.

Εντωμεταξύ τα μπιλιετάκια με το χαράτσι έχουν απίστευτα λάθη. Αλλά ο υπουργός Οικονόμου έδωσε όπως είπε την «είδηση».

Η κυβέρνηση, είπε, θα διορθώσει τα λάθη. Έλα βρε… θα κάνει τέτοιο πράγμα η κυβέρνηση; Θα διορθώσει τα λάθη;

Το αυτονόητο, κατά τον Οικονόμου, αποτελεί είδηση. Και πράγματι είναι. Γιατί αν η κυβέρνηση διορθώσει έστω για μια φορά, έστω ένα λάθος, θα αποτελεί είδηση πρώτου μεγέθους.

Ημέρα επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Όπου κάποιοι από αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν και εξαργύρωσαν αυτήν την εξέγερση (άσχετα από την συμμετοχή τους ή την αποχή τους) πήραν το σύνθημα «Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» και το έκαναν «Παντεσπάνι, Κολέγια, ΔΝΤ».

Και η Αννούλα της παραπαιδείας δεν πήγε να καταθέσει στεφάνι. Για ιδεολογικούς λόγους βεβαίως- βεβαίως. Το κράξιμο της χαλάει την διάθεση και πως θα ανταπεξέλθει μετά στις υποχρεώσεις της.

Το Πολυτεχνείο δικαιώθηκε εξάλλου. Ο μπουμπούκος έγινε υπουργός.

Μικρός Φωκίων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου