Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Μή φοβᾶσαι τόν καρκίνο!

Ἰησοῦς Χριστός,
ὁ γιατρός τῶν ψυχῶν
καί τῶν σωμάτων ἡμῶν!
Οἱ Ἅγιοι Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας, λένε ὅτι ὁ Θεός δίνει τίς ἀρρώστειες τοῦ σώματος γιά τήν ὑγεία τῆς ψυχῆς!

Γι’ αὐτό χωρίς γογγυσμό, ἀλλά μέ εὐχαριστία καί δοξολογία, πρέπει νά τίς ἀντιμετωπίζουμε ὡς φάρμακα τῆς αἰωνίου ψυχῆς μας.
«Παιδεία Κυρίου ἀνοίγει μου τά ὦτα, ἐγώ δέ οὐκ ἀπειθῶ οὐδέ ἀντιλέγω.» (Ἡσ. 50,5)

Ὁ μακαριστός Γέροντας Πορφύριος ἔλεγε:

«Αἰσθάνομαι τήν ἀσθένεια ὠς ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ». (Βίος καί Λόγοι, σελ. 471 Περί ἀσθενείας).
«Εὐχαριστῶ τόν Θεό, πού μοῦ ἔδωσε πολλές ἀρρώστειες. Πολλές φορές τοῦ λέω: Χριστέ μου, ἡ ἀγάπη Σου δέν ἔχει ὅρια! Τό πῶς ζῶ εἶναι ἕνα θαῦμα. Μέσα στίς ἄλλες μου ἀρρώστειες ἔχω καί καρκίνο στήν ὑπόφυση. Δημιμουργήθηκε ἐκεῖ ὄγκος πού μεγαλώνει καί πιέζει τό ὀπτικό νεῦρο. Γι’ αὐτό τώρα πιά δέν βλέπω. Πονάω φοβερά. Προσεύχομαι, ὅμως, σηκώνοντας τό Σταυρό τοῦ Χριστοῦ μέ ὑπομονή».

Ο φίλος μου, ο μάστορας του ξύλου

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Ο φίλος μου, ο μάστορας του ξύλου, ο μακαρίτης ο Κώστας Γαζής, ήταν γόνος οικογενείας μαραγκών. Μεγάλωσε με τη μυρουδιά του ξύλου και τα πρώτα παιχνίδια του ήταν τα ξύλα και τα πριονίδια, στο πατρικό του σπίτι, στη Δεσκάτη, αντίκρυ στον Άγιο Αθανάσιο.

Λένε ότι οι κλίσεις των παιδιών δημιουργούνται πιο πολύ με την αίσθηση της όσφρησης παρά με οποιαδήποτε άλλη αίσθηση. Ούτε η όραση γεννά την κλίση, ούτε η ακοή, ούτε καμιά άλλη αίσθηση, όσο η αίσθηση της όσφρησης.

Αν θέλεις ο γιος σου πχ. να αγαπήσει το βιβλίο, όπως ήθελα εγώ, να του βάζεις, από μικρό, βιβλία κοντά του, για να μυρίζει το τυπωμένο χαρτί. Να είσαι σίγουρος ότι το παιδί σου με τον απλό αυτό τρόπο, θα αγαπήσει το βιβλίο πάνω από όλα.

Ζήτω ο Λένιν, ζήτω ο Στάλιν

...ζήτω ο κόκκινος στρατός. Ζήτω και ο Θεοχάρης ο πολιτικά ορθός! Αυτό αναφωνεί σύμπασα η ερυθρά Ελλάς με υψωμένες τις γροθιές.

Σιγά μη χρειαζόταν το ΚΚΕ για να επιβάλουμε κομμουνισμό. Αυτοί δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρο. Ενα κανάλι είχαν και το πούλησαν σε οφσόρ. Μια ιδεολογία είχαν και την έπνιξαν στο μελάνι των ατομικών συμβάσεων των εργατών τους. Εναν λαό είχαν και τον ξεποδάριασαν σε άσκοπες πορείες. Πού να σου κάνουν την ανατροπή τούτοι, βρε; Ασε που θα πάθουν και κάνα ζάχαρο από τους τόνους κόλλυβα που καταναλώνουν στα μνημόσυνα του Λένιν. Επαναστάτας έχομεν! Το σοβιέτο είναι πραγματικότητα και δεν χρειάστηκε ούτε να μπουκάρουμε στα χειμερινά, στα θερινά, στα ανοιξιάτικα παλάτια του κάθε τσάρου. Να μη χαλάσουμε τις εξώθυρες, κρίμα είναι (άσε που δεν υπάρχουν αυτοκόλλητα κλειδαράδων σε παραπλήσιες κολόνες). Διαθέτομεν, σύντροφοι και συντρόφισσες, ολάκερον Θεοχάρην! Ο κ. Χάρης Θεοχάρης είναι αφενός γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κι αφετέρου αξιαγάπητος. Προχθές, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, αποκάλυψε ότι «ο φόρος ακίνητης περιουσίας σίγουρα δεν είναι... ένας φόρος που τον ζητάει η φιλελεύθερη ομάδα. Είναι ένας φόρος που θα τον χαρακτήριζα αριστερό». Δίκιο έχει. Οποιον αριστερό και να ρωτήσεις το ίδιο θα σου πει.

Φασισμός και Χρυσή Αυγή

Κάποιοι «ακροαριστεροί», τόσο ντούροι που βρίσκονται εντός του ΣΥΡΙΖΑ για να τον …μεταμορφώσουν «επαναστατικά», μιλάνε για φασισμό με τα κλισέ των αναλύσεων του φασισμού των εθνικών ιμπεριαλισμών.
Προφανώς έχουν πάρει τις μεγαλοφυείς αναλύσεις του Τρότσκι και της μεταφέρουν μηχανικά και σχηματικά ΟΧΙ μόνο στο σήμερα, αλλά και στην Ελλάδα.

Έχουν καταλάβει από τον Τρότσκι όσο ένας τυφλός αντιλαμβάνεται από χρώματα, γι αυτό μένουν στο τσόφλι και δεν εξετάζουν διόλου το περιεχόμενο εκείνων των αναλύσεων.

Βρήκα την λύση στην διαφωνία ΔΕΗ και Μυτιληναίου για την τιμή του ρεύματος για την Αλουμίνιο


Να ηλεκτροδοτήσει ο κ. Μυτιληναίος την Αλουμίνιο με αέριο και πολλάαα αιολικά (ας τον βοηθήσουν και οι κκ. Κοπελούζος και Περιστέρης που ξέρουν κι αυτοί από αυτά), και όταν το κάνουν, ας πάρει κι από την ΔΕΗ να κάνει μουαγιέν.