Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μήπως είναι δυνατόν η φωτιά να σβηστεί με φωτιά;

Όταν πρόκειται να ελέγξουμε, δεν χρειάζεται μόνον θάρρος, αλλά περισσότερο πραότητα παρά θάρρος. Γιατί οι αμαρτωλοί κανέναν άνθρωπο δεν αποστρέφονται και δεν μισούν τόσο, όσον αυτόν που πρόκειται να τους ελέγξει· και επιθυμούν να πιαστούν από κάποια δικαιολογία, ώστε να αποσκιρτήσουν και να ξεφύγουν την επίπληξη. Πρέπει λοιπόν να τους συγκρατούμε με την πραότητα και την υποχωρητικότητα. Γιατί εκείνος που ελέγχει όχι μόνον με τη φωνή του, αλλά και με την παρουσία του γίνεται ενοχλητικός και ανυπόφορος σ’ εκείνους που αμαρτάνουν. «Γιατί», όπως λέγει η Γραφή, «είναι αποκρουστικός και ανυπόφορος και μόνον που τον βλέπουμε». Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να δείχνουμε μεγάλη πραότητα.

Οταν Μέρκελ δεν μιλάνε

Τι τα θες τι τα γυρεύεις, βλάμη μου. Ποιον να φωνάξω να μαζέψει τα εκατομμύρια των Ελλήνων που μετατρέπονται σε Μάο-Μάο ένεκα της μανδάμας; Τον Παυλόπουλο; Να μαρκάρει τις μολότοφ με τα μάτια, όπως έκανε τον Δεκέμβριο του 2008; Τον Τσακ Νόρις, να τους πλακώσει όλους στο ξύλο; Εγώ τον βάζω, αλλά θα τους ματώσει και δεν θα έχουν γάζες τα νοσοκομεία για να τους θεραπεύσουν. Πώς θα πάνε μετά οι ρεμπεσκέδες να βρουν καμιά δουλειά, που κάθονται και ξύνονται και γκρινιάζουν για τη σύμμαχό μας; Οπότε, αντί να πονοκεφαλιάζεις, βγάζεις ένα προνουντσιαμέντο ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις και χαίρεται. Ούτε άγχητα, αγωνίες, τριγλυκερίδια, χοληστερίνες στα ύψη. Ούτε θα ’χουμε κάνα παρατράγουδο. Μια χαρά ησυχία. Θα την πάμε στον Εθνικό Κήπο να ταΐσει τις πάπιες (το κόστος από την παπιοτροφή θα το περάσει στο δάνειο). Μετά στου Ζόναρς για καμιά βυσσινάδα. Θα βάλουμε ένα σομπρέρο στον Στουρνάρα, που του πάει, να της πει κάνα λατινοαμερικάνικο τραγούδι της αγάπης (μι κοραθόν και δεν συμμαζεύεται). Επειτα θα την αφήσουμε να χαζέψει την Προεδρική Φρουρά, ύστερα στην Πλάκα για καμιά τυροκαυτερή κι έξω απ’ την πόρτα.

Η επίσκεψη Νταβούτογλου «βρωμάει» πολύ…

Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό. Αμέσως μετά το «ήλθα, είδα, επέβαλα και απήλθα» της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ και για την ακρίβεια, την επόμενη ημέρα, στην Ελλάδα ήρθε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, για συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης, όπως δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Κατά την επίσκεψή του στην γερμανοκρατούμενη λαθρο-αποικία (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;) ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον φερόμενο ως πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά. Και αυτές οι συναντήσεις όχι μόνο δείχνουν αλλά και είναι αρκετά ύποπτες ως προς τον χρόνο που γίνονται, αλλά και πρόκειται να λειτουργήσουν ως πυλώνες πολλών και σοβαρών εξελίξεων για την χώρα μας στο άμεσο μέλλον.

Δεν είναι «φίλοι» μας. Είναι αδίστακτοι μερκαντιλιστές μπακάληδες. Και εκχωρήσαμε και υποθήκες για τα βερεσέδια...


Το γράφημα αυτό (μεγαλώνει με κλικ), ξεκίνησε από το Why the Eurozone and the Euro Are Both Doomed. Υπάρχουν δύο σημαντικές διαφορές, με εμάς, (την μία την έβαλα με κόκκινα γράμματα).

Με τόσο φώς στο τούνελ, προτιμώ το σκοτάδι...

Αν νιώσετε να θολώνουν τα μάτια σας, μην ανησυχήσετε... Δεν είναι από τα δακρυγόνα... Είναι επειδή "βλέπουμε" φώς στο τούνελ. Μετά τη μακρυά διαδρομή μέσα στο τούνελ οι "ηγέτες" μας το βλέπουν ξεκάθαρα...

Στις 4 Ιουλίου 2010 πριν τη ψήφιση του ασφαλιστικού ο κύριος Παπανδρέου είπε ότι:
"Υπάρχει φως στο τούνελ"

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 ο τότε Τσάρος της Οικονομίας κύριος Παπακωνσταντίνου δήλωσε:
" ...στο τέλος του 2010 θα υπάρξει μια σημαντική αλλαγή του κλίματος, εκτιμώντας πως η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές στη διάρκεια του 2011... η Ελλάδα βλέπει το τέλος του τούνελ"

Για δες ρε ποιός διορίστηκε!!!

Έτσι, για να καταλαβαίνετε ποιός κυβερνάει αυτόν τον τόπο (όσοι καταλαβαίνετε τέλος πάντων....)

Ο "Χοντρός" ήταν το Αφεντικό της Drumilan για την οποία δούλευε ο Βλάσης Καμπούρογλου

O Φουάντ Αλ Ζαγιάντ, επονομαζόμενος και "Χοντρός" είναι το πραγματικό Αφεντικό της Drumilam, νομικός εκρόσωπος της οποίας ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε σήμερα νεκρός στη Τζακάρτα. Η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν μπλεγμένη και στους TOR-M1. Παρόλα αυτά ο πεντάστερος Μyconian Γιάννης Τραγάκης, πρόεδρος της περίφημης Εξεταστικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά "δεν κατάφερε να τον εντοπίσει" για να τον καλέσει να καταθέσει. Ο "Χοντρός" όπως είναι γνωστό διαμένει σε βίλα σε διάσημη περιοχή της Κύπρου. Την σχετική αποκάλυψη έκανε η εξαιρετική δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου με ρεπορτάζ στην "Καθημερινή" τον Οκτώβριο του 2006.