Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Αυτός που υπερασπίζεται την ελευθερία του είναι ειρηνικός!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Ειρήνη πολλή τοις αγαπώσι το όνομά Σου και ουκ έστιν αυτοίς σκάνδαλον."
Ψαλμ. 118 (Άμωμος), στ.65

Η ελευθερία με την έννοια της ατομικότητας είναι προϋπόθεση της ειρήνης. Όσο χάνουμε την ατομικότητα τόσο ενεδρεύει η σύγκρουση μεταξύ μας. Ό,τι δούμε με αγάπη γίνεται αμέσως μοναδικό για μας. Ακόμα και το παραμικρό, ένα φυλλαράκι πεσμένο στη γη, αν το δεις με αγάπη αμέσως γίνεται για σένα μοναδικό. Το ότι καθένας από εμάς νιώθει ότι είναι μοναδικός και δεν δεν εγκαταλείπει χωρίς αγώνα την ατομικότητα και την ελευθερία, αποδεικνύει ότι ο Θεός μας αγαπάει.
Αυτό το αίσθημα είναι το φως του Χριστού, η θεόσδοτη αίγλη, όπως την ονομάζει ο Πίνδαρος και γίνεται αισθητή από όλους.

ΝΥ Τimes: «Στέλνεις τα χρήματα, το ονομάζεις ‘δάνειο’, τα παίρνεις πίσω και το ονομάζεις ‘τόκο’»

«Καθώς πληρώνουν τους εαυτούς τους, τα μέλη της τρόικας στερούν άλλα κεφάλαια, που στοχεύουν να κρατήσουν το ελληνικό κράτος σε λειτουργία» γράφει η εφημερίδα New York Times. Εάν πράγματι η Ελλάδα ξεμείνει από ρευστό τον Ιούλιο, θα βρεθεί σε στάση πληρωμών. Όχι όμως στις υποχρεώσεις της προς την ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. «Η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών απέναντι στην τρόικα, γιατί η τρόικα πληρώνει τον εαυτό της», εξηγεί ο Thomas Mayer, σύμβουλος της Deutsche Bank.

Τι σημαίνει ότι «διαπραγματεύομαι» με τους ληστές και βασανιστές;

Το κέντρο βάρους της προεκλογικής απάτης μετατοπίστηκε.
Στις εκλογές της 6ης Μαΐου το «κέντρο» της εκλογικής απάτης ήταν ο μύθος: «Μνημόνιο»- «Αντιμνημόνιο».
Σήμερα το «κέντρο» μετατοπίζεται σε ένα νέο μύθο: «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου!!!
Σύνθετος μύθος: «επαναδιαπραγμάτευση» του πρώτου μύθου…
Ο νέος μύθος «χρωματίζεται» και με το νέο δίπολο: «κεντροαριστερή» διαπραγμάτευση και «κεντροδεξιά» διαπραγμάτευση.

Σου κλέβουν την ψυχή και πας και τους ψηφιζεις...

Ποια είναι η Αγγελική Κιάου που έφερε το αλαλούμ στις Πανελλαδικές


Οταν η άγνωστη, στο ευρύ κοινό, δικηγόρος και φιλικά προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ Αγγελική Κιάου εκλήθη να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας στην κρίσιμη συγκυρία των Πανελληνίων εξετάσεων κανείς δεν φανταζόταν ότι σε μια εβδομάδα θα γίνονταν τόσα πολλά λάθη και αστοχίες!

Εκτός από τα κόμματα, το πρόβλημα είμαστε και εμείς, ο λαός και η κοινωνία,

διότι ακόμα δεν καταφέραμε να συγκροτήσουμε “δήμο” που θα αξιώσει να ασκήσει ο ίδιος, και άμεσα, μέρος έστω της εξουσίας που του ανήκει

Ενας αριθμός λίγων χιλιάδων κομματικών στελεχών, από ΝΔ και ΠαΣοΚ κυρίως, γίνονται τα τελευταία 30 χρόνια, οι κυβερνήτες και οι νομοθέτες μας και διορίζουν και την κεφαλή της δικαιοσύνης που τους βολεύει. Η γνωστή πολιτική ολιγαρχία.

Τα κόμματα και τα στελέχη αυτού του πολιτικού συστήματος είναι ελεγχόμενα από μία εγχώρια κρατικοδίαιτη οικονομική ολιγαρχία, η οποία ουσιαστικά διευθύνει την κοινωνία και την οικονομία, μαζί με τους εξωχώριους συμμάχους και εντολοδότες της.