Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Διατροφικοί μύθοι: 5 παρανοήσεις που... κληρονομήσαμε

Το "ένα μήλο την ημέρα..." ήταν σωστό. Το επιβεβαίωσαν έρευνες επί ερευνών, ότι η λαϊκή θυμοσοφία σε αυτήν τουλάχιστον την περίπτωση δεν έκανε λάθος. Έκανε, όμως, σε άλλες. Πόσες φορές, για παράδειγμα, δεν έχετε ακούσει ή/και την περίφημη συζήτηση περί σατανικών συνδυασμών, που θα σας παχύνουν ως διά μαγείας; Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία, η "μεσογειακή λεκάνη" οφείλεται στην τάση των λαών της Νοτίου Ευρώπης να σερβίρουν τα κρέατά τους με υδατάνθρακες -πατάτες, ρύζι ή μακαρόνια- ενώ οι Βορειοευρωπαίοι το τρώνε "σκέτο" (sic) γι' αυτό είναι αδύνατοι.

Στείρα μουσουλμάνα γυναίκα γεννά μετά από προσευχή στον Αγ. Νικόλαο.

Interfax

Μια μουσουλμάνα στη Ρωσική Δημοκρατία της Bashkiria, ο οποία είχε αποτύχει στην θεραπεία της υπογονιμότητας εδώ και 14 χρόνια, γέννησε ένα γιο, όταν προσευχήθηκε μπροστά στην εικόνα του Αγίου Νικολάου σε μια ορθόδοξη εκκλησία.

«Είμαι μουσουλμάνα, αλλά για κάποιο λόγο πίστευα ότι ο άγιος , θα με βοηθήσει », όπως λέει η ευτυχισμένη μητέρα είναι εισηγμένες από την έκδοση Ούφα του Komsomolskaya Pravda

Οι φίλοι της την συμβούλευσαν να πάει στην εκκλησία: ο γάμος της είχε σχεδόν αποτύχει και η διάγνωση ακουγόταν ως ετυμηγορία θανάτου στην ευτυχία της οικογένειας - είναι αδύνατο να γεννήσει με τέτοια πίεση.

Ο μηχανισμός της απάτης

Η κρίση χρέους της Ελλάδας αποτέλεσε αφορμή για τις επικείμενες εκτεταμένες αλλαγές στη λειτουργία της ΕΕ, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσουν στην επόμενη φάση της ενοποίησης, αλλά και για παρεμβάσεις με τις οποίες θα επιχειρηθεί έλεγχος των αγορών και περιορισμός των κερδοσκοπικών παιχνιδιών εις βάρος κρατών. Επειδή η πρώτη φάση της κρίσης ξεκίνησε από τις ΗΠΑ με τα ομόλογα επισφαλών ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων και η δεύτερη φάση της εκδηλώθηκε με το σπεκουλάρισμα στο χρέος της Ελλάδας προκειμένου να χτυπηθεί το ευρώ, έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον ορισμένα στοιχεία, από την Ουάσιγκτον, για τον περίεργο ρόλο των οίκων αξιολόγησης... Πρόκειται για τους ίδιους οίκους που πρωταγωνίστησαν στην κρίση των ακινήτων στις ΗΠΑ και κατόπιν στις υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών τραπεζών, συμβάλλοντας στην αύξηση των spreads και στο κερδοσκοπικό παιχνίδι που στήθηκε τους τελευταίους μήνες.

Ο ορατός κόσμος και η ψυχή

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. Εκτός από τον ορατό κόσμο υπάρχει και ο αόρατος κόσμος της ψυχής. Το ότι ο κόσμος της ψυχής είναι αόρατος κάνει πολλούς να αμφισβητούν την ύπαρξή του. Ο μόνος κόσμος που υπάρχει γι΄ αυτούς είναι ο ορατός.
2. Δεν μπορώ να περιγράψω τί ένιωσα όταν άφησα τους δικούς μου στο χωριό, αυτούς που μου εδραίωσαν στην πατροπαράδοτη πίστη, και ήρθα σε ένα καινούριο περιβάλλον με ιδέες και απόψεις , που δεν είχα φανταστεί ότι υπάρχουν.
3. Οι στίχοι αυτοί του Γεωργίου Βιζυηνού θα μπορούσαν ίσως να εκφράσουν τον χαλασμό που ένιωθα στην ψυχή μου:" Από τότε που πενθώ/ το ξανθό και γαλανό/ και ουράνιο φως μου/ μετεβλήθη εντός μου/ κι ο ρυθμός του κόσμου."

Οι Κίνδυνοι της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, που κανείς δε θα σας τους πει!

Τα τελευταία δέκα χρόνια, πάνω από το 6% των παιδιών που γεννιούνται στην Ευρώπη προέρχονται από την εφαρμογή κάποιας μεθόδου υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF, in vitro Fertilization) αποτελεί την πιο συνηθισμένη
μέθοδο Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία στον άνθρωπο το 1978. Η εξωσωματική γονιμοποίηση, όπως υποδηλώνει και το ίδιο το επίθετο, είναι η γονιμοποίηση έξω από το σώμα. Αντί δηλαδή το σπερματοζωάριο να γονιμοποιεί ένα ωάριο στο φυσικό του περιβάλλον, που είναι η σάλπιγγα της γυναίκας, η γονιμοποίηση γίνεται στο εργαστήριο. Ουσιαστικά παρακάμπτεται η συγκεκριμένη λειτουργία του οργανισμού, όταν, για διαφόρους λόγους, αυτή δεν μπορεί να γίνει στο σώμα.

Πέντε λόγοι για τους οποίους τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν κυβέρνηση Παπανδρέου

Η επίθεση κατά του Κώστα Τζαβάρα από το Mega, η συνέχισή της από τις εφημερίδες του Γ. Μπόμπολα και το κλίμα που διαμορφώνουν υπέρ της κυβέρνησης, δεν είναι καθόλου τυχαία γεγονότα, ούτε άσχετα μεταξύ τους.
Τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε τις εφημερίδες του συγκροτήματος της Μεταμόρφωσης και του ΔΟΛ(ιου) όπως πάντα συγκροτήματος, να επιχειρούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο. Και μέσα από στοχευμένα δημοσιεύματα να δίνουν αέρα στην κυβέρνηση και να πιέζουν την αξιωματική αντιπολίτευση διαρκώς. Δεν είναι μόνο τα γκάλοπ που βγαίνουν και δείχνουν μεγάλη υπεροχή του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που έχει διαλυθεί η κοινωνία:

Η αναφορά – βόμβα στον σκληρό δίσκο των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2007


Αυτή είναι η επίμαχη αναφορά στα περιβόητα Intelligence Reports τα οποία βρέθηκαν στο αρχείο του καθάρματος. Όπως βλέπετε το κείμενο, αναφέρεται ως “επιστολή που έλαβαν δεξιά υψηλόβαθμα στελέχη”, μετά την αναγγελία των πρόωρων εκλογών…

Η ΔΕΗ αδυνατεί να απορροφήσει το ρεύμα των φωτοβολταϊκών !!!

Με τα τόσα δις ευρώ που κυκλοφορούν γύρω μας φαίνεται ότι έχουμε χάσει τη μπάλα και μερικά εκατομμύρια μας φαίνονται λίγα.

Από την άλλη, στα πόσα εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ένα σκάνδαλο για το οποίο πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη και να πληρώσει και η κυβέρνηση;

Ο λόγος για τα φωτοβολταϊκά για τους αγρότες όπου η κυβέρνηση παραμύθιασε χιλιάδες κόσμου λέγοντάς τους ουσιαστικά ότι καλύτερα είναι να αφήσουν τα βαμβάκια και να φυτέψουν… πάνελ. Μπαράζ δημοσιευμάτων από το υπουργείο Περιβάλλοντος, τη ΔΕΗ, εταιρείες φωτοβολταϊκών, λίγο ήθελε ο κακομοίρης ο αγρότης να τσιμπήσει;