Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Απόρριψη της απογνώσεως

Όσιος Πέτρος ο Δαμασκηνός

Δεν πρέπει όμως ν' απελπιζόμαστε, όταν δεν είμαστε όπως πρέπει να είμαστε. Κακό είναι βέβαια, άνθρωπε, που αμάρτησες. Γιατί όμως αδικείς το Θεό και από άγνοιά σου τον νομίζεις αδύνατο; Μήπως δεν μπορεί να σώσει την ψυχή σου Εκείνος που έκανε για σένα αυτόν τον τόσο μεγάλο κόσμο που βλέπεις; Κι αν πεις ότι "αυτό μάλλον καταδίκη μου είναι, όπως και η συγκατάβασή Του", μετανόησε και δέχεται τη μετάνοιά σου, όπως του ασώτου (Λουκ. 15,20) και της πόρνης (Λουκ. 7,47-48).

Αν ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις, αλλά από συνήθεια αμαρτάνεις σ' εκείνα που δεν θέλεις, έχε ταπείνωση σαν τον τελώνη (Λουκ. 18,13) και αυτό είναι αρκετό για τη σωτηρία σου. Γιατί εκείνος που αμαρτάνει χωρίς να μετανοεί, αλλά δεν απελπίζεται, εξ ανάγκης βάζει τον εαυτό του κάτω απ' όλη την κτίση και δεν τολμά να κατακρίνει ή να κατηγορήσει κανένα άνθρωπο. Θαυμάζει μάλλον τη φιλανθρωπία του Θεού και νιώθει ευγνωμοσύνη προς τον Ευεργέτη και αλλά πολλά καλά μπορεί να έχει. Και μ' όλο που είναι υποχείριος του διαβόλου προς την αμαρτία, ωστόσο πάλι από το φόβο του Θεού παρακούει τον εχθρό που τον σπρώχνει στην απόγνωση, και γι' αυτό είναι κάπως με το Θεό, αν έχει ευγνωμοσύνη, ευχαριστία, υπομονή, φόβο Θεού, και αν δεν κρίνει κανένα για να μην κριθεί (Ματθ. 7,1), τα οποία είναι πάρα πολύ αναγκαία.

Δεν κυνηγάμε πράγματα

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Το σάββατον δια τον άνθρωπον εγένετο, ουχ ο άνθρωπος δια το σάββατον. Ώστε κύριος εστί ο υιός του ανθρώπου και του σαββάτου. Και εισήλθε πάλιν εις την συναγωγήν. και ην εκεί άνθρωπος εξηραμμένην έχων την χείρα. Και παρετήρουν αυτόν ει τοις σάββασιν θεραπεύσει αυτόν, ίνα κατηγορήσωσιν αυτόν. Και λέγει τω ανθρώπω τω εξηραμμένην έχοντι την χείρα. Έγειραι εις το μέσον. Και λέγει αυτοίς. Έξεστι τοις σάββασιν αγαθοποιήσαι ή κακοποιήσαι; Ψυχήν σώσαι ή αποκτείναι; Οι δε εσιώπων. Και περιβλεψάμενος αυτούς μετ΄ οργής, συλλυπούμενος επί τη πωρώσει της καρδίας αυτών, λέγει τω ανθρώπω. Έκτεινον την χείρα σου. Και εξέτεινε, και αποκατεστάθη η χείρ αυτού, ως η άλλη." (Μαρκ.β΄,23'γ΄,2)

(Το σάββατο έγινε για τον άνθρωπο, όχι ο άνθρωπος για το σάββατο. Ώστε ο Υιός του Ανθρώπου εξουσιάζει και το σάββατο. Ο Ιησούς εισήλθε πάλι στη συναγωγή. Εκεί ήταν ένας άνθρωπος με παράλυτο χέρι. κι όλοι πρόσεχαν να δουν αν θα τον θεραπεύσει την ημέρα του σαββάτου, για να τον κατηγορήσουν. Λέει τότε στον άνθρωπο με το παράλυτο χέρι. Σήκω κι έλα εδώ στη μέση. Επιτρέπει ο νόμος τους ρωτάει να κάνει το σάββατο κανείς καλό ή να να κάνει κακό; Να σώσει μια ζωή ή να την αφήσει να χαθεί; Αυτοί σιωπούσαν. Κι αφού έριξε σ΄ όλους μια ματιά με οργή, λυπημένος για την πώρωση της καρδιάς τους, λέει στον άνθρωπο: Τέντωσε το χέρι σου. Εκείνος το τέντωσε κι έγινε καλά το χέρι του σαν το άλλο.)

Παιδεία. Καλό χειμώνα...

Οι διευθυντές τελικά βγήκαν.
Τι κι αν χρειάστηκαν πάνω από 10 εγκύκλιοι.
Τι κι αν οι συνεντεύξεις ήταν πάλι "αντικειμενικές" όπως πάντα.
Ότι ήταν να γίνει έγινε.
Διευθυντές μπήκαν αυτοί που έπρεπε.
Η Διαμαντοπούλου ξόρκισε το κακό μιας και "άστραψε" και "βρόντησε" και οι κακοί υπηρεσιακοί μπήκαν στη θέση τους.
Η αντίσταση με παρακλήσεις για διαφάνεια από συνδικαλιστές και site του χώρου για τα μάτια του κόσμου.
Τελικά ave Anna από όλους, γιατί έχουμε και... μέλλον (συνδικαλιστές και site).
Και...

Ραδιενεργές δόσεις από την κοσμική ακτινοβολία

Σχηματική παράσταση του ήλιου (αριστερά) και της γήϊνης
μαγνητόσφαιρας (δεξιά), μαζί με ένα μαγνητικό νέφος (ενδιάμεσα).

Αθανάσιος Κ. Γεράνιος

Ο κίνδυνος για τα αεροπορικά ταξίδια δεν είναι ο μόνος γνωστός, υπάρχει και ένας άλλος που δεν είναι ο συμβατικός, αλλά ο ραδιενεργός. Υπεύθυνη είναι η παρουσία της κοσμικής ακτινοβολίας, η οποία όχι μόνον δεν αποχωρίζεται ούτε στιγμή από την ζωή μας, αλλά μας ακτινοβολεί ακόμη και πριν γεννηθούμε.

Νέα γυναίκα, μόνη, ψάχνει... (τώρα εξηγούνται όλα)


Από μικρή έψαχνε την συντροφιά. Δεν βρήκε, δεν της έκατσε, της έκατσε άσχημα; Όλα πάντως δείχνουν πως δεν τα πήγε καλά στον ερωτικό τομέα...Αυτό άλλωστε είναι ολοφάνερο από τις πράξεις της ως ενήλικας. Μακάρι να είχε βρει τον άντρα που έψαχνε από τότε, για να μας αφήσει στην ησυχία μας. Όλα τελικά είναι θέμα ορμονών...

Πόσο θα πληρώσουμε τα μπάνια του Φωτόπουλου

Από τον Πόρτα – Πόρτα

*Σε διευκρινίσεις σχετικά με την αξία των προς εξόρυξη αποθεμάτων λιγνίτη προέβη η ΔΕΗ, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό Τύπο το οποίο κάνει λόγο για εκτιμώμενη αξία 55 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ : ”η αξία του λιγνίτη που δεν έχει εξορυχθεί δεν αποτιμάται και κατά συνέπεια δεν απεικονίζεται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας.”

ΣΟΒΑΡΑ ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ??? ΠΛΑΚΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ???
- ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΣΟ ΛΙΓΝΙΤΗ ΕΧΕΙΣ
- ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ
- ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ. ΤΟΣΟ ΕΠΙ ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΤΟΝΟ = ΑΞΙΑ ( μη εξωρυγμενος !! )
- ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ??? ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ TREUHAND A.E. ??
ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙ ΤΟ DEAL ??

Αλλαγή λαού

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα αλλά για τον χώρο. Η χώρα, ως έννοια, περιλαμβάνει το ιστορικό παρελθόν του τόπου, το προϊόν της συλλογικής πολιτισμικής παραγωγής, τα ήθη, τα έθιμα, τη θρησκεία και -φυσικά- τον λαό.

Η πορεία του πρωθυπουργού έχει μέχρι τώρα δείξει ότι δίνει μεγάλη βάση στο «ακίνητο Ελλάς», αλλά όχι στους νόμιμους κληρονόμους του. Ο άνθρωπος που μιλάει για προσωπικές καλλιέργειες κάνναβης σε γλάστρες και ο «Ελληνας της διασποράς» με τις πολωνικές, αμερικανικές, σκοτσέζικες και σουηδικές ρίζες δεν χάνει ευκαιρία να υποσχεθεί (με τη φωνή του χρωματισμένη από ένα ανεξήγητο πείσμα) ότι θα τα «αλλάξει όλα».

Το πρώτο που άλλαξε είχε μέγιστη συμβολική σημασία. Αφαίρεσε τη λέξη «Εθνικής» από υπουργεία, στέλνοντας το μήνυμα ότι ξεκίνησε η εκρίζωση του ελληνισμού.