Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Σαμαράς ή Τσίπρας στις 26 Μαϊου; Ποιος θα επιβιώσει και ποιος θα απομακρυνθεί;

Οι ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου 2014, δεν θα είναι απλές ευρωεκλογές, σαν αυτές που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Είναι απόλυτα κρίσιμες εκλογές για το μέλλον πολιτικών κομμάτων και πολιτικών αρχηγών, μετά από πέντε χρόνια κρίσης. Κάποιος από τους δύο, Σαμαράς ή Τσίπρας, που πρωταγωνιστούν στη διάρκεια της κρίσης, θα έχει πρόβλημα την επόμενη των ευρωεκλογών, δηλαδή στις 26 Μαϊου 2014. Για κάποιον από τους δύο, αυτές οι εκλογές θα σημάνουν την αρχή του πολιτικού τέλους του.

Ας δούμε τα ενδεχόμενα εκλογικά αποτελέσματα, από τα οποία και θα κριθούν τα πάντα. Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα: Πρώτον, η ΝΔ να υπολείπεται του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 3-4%. Δεύτερον η ΝΔ να υπολείπεται μεν του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με ποσοστό μέχρι 2%. Τρίτον η ΝΔ να περάσει μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και με τη διαφορά μιας ψήφου.

Πολλοί νομίζουν ότι είναι χριστιανοί χωρίς να πιστεύουν στην Ανάσταση

Του Μ.Λαγκουβάρδου

Αυτός που δεν πιστεύει στην Ανάσταση του Χριστού, δεν έχει δει ακόμα τη δόξα του Θεού στο πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού. Δεν έχει φτάσει στο στάδιο του φωτισμού και του δοξασμού.

Στην πραγματικότητα είναι ως προς την πίστη του ειδωλολάτρης, αφού πιστεύει στα είδωλα του μυαλού του, θεωρώντας τη λογική του ανώτερη από την Πίστη. Ως προς δε τη γνώση της θεραπευτικής μεθόδου της Εκκλησίας είναι αγράμματος.

Βλ. Ι.Σ.Ρωμανίδη, Δογματική και Συμβολική Θεολογία της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας

Τρία δώρα και μία αποστολή

Πηγή:www.athirma.gr
Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware

Ο Ιησούς Χριστός, ο Κύριος μας, εισέρχεται μετά την Ανάσταση, κεκλεισμένων των θυρών, και εμφανίζεται, «ούσης οψίας», στους μαθητές Του. Κομίζει στους Αποστόλους τρία δώρα, και σε ανταπόδοση τους δίνει την εντολή ή τους παραγγέλλει να φέρουν εις πέρας μια αποστολή. Ποια είναι αυτά τα τρία αναστάσιμα δώρα και ποια η αποστολή που τα συνοδεύει;

Το πρώτο δώρο είναι το δώρο της Ειρήνης: «Ήλθεν ο Ιησούς και έστη εις το μέσον, και λέγει αυτοίς· ειρήνη υμίν». Η ειρήνη σημαίνει μια αίσθηση κατεύθυνσης: όχι την απουσία πειρασμών και αγώνα -αυτά συνεχίζονται μέχρι τέλους της ζωής μας- αλλά την απουσία εκείνης της σύγχυσης, της παραζάλης και της αβεβαιότητας, που κάνουν τον άνθρωπο να παραλύει. Τέτοια ήταν η κατάσταση των μαθητών. Όταν είδαν τον Κύριο τους να πεθαίνει στο Σταυρό, απογοητεύτηκαν βαθιά και τράπηκαν σε φυγή, όπως τα πρόβατα χωρίς ποιμένα. Δεν είχαν Ιδέα τί θα έπρατταν στη συνέχεια. Όμως τώρα που συνάντησαν τον αναστημένο Σωτήρα,έχουν πλέον μέσα τους ειρήνη. Έχουν μια αίσθηση προσανατολισμού και ξέρουν πού πηγαίνουν.