Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Θα πάρουμε επιτέλους την Αγιά Σοφιά;

π.Διονύσιος Ταμπάκης – Ναύπλιον.

«ΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΟ προσκύνημα μας στο Άγιον Όρος επισκεφθήκαμε έναν Άγιο και σοφό Γέροντα και τον ρωτήσαμε λαχανιασμένοι από την ανηφόρα και με αγωνία:

- Πάτερ θα την πάρουμε την Αγια Σοφιά;

Και εκείνος με ήρεμη βεβαιότητα μας απάντησε:

- Βεβαίως!! Όταν αποκτήσουμε πνευματικότητα ανώτερη από αυτούς που την είχαν και την ‘χάσαν, τότε θα πάρουμε πίσω την Άγια Σοφιά.

- Γέροντα, μας φαίνεται λίγο ακατόρθωτο αυτό.

Το κυβερνητικό σκάφος κάνει νερά από την αρχή…

Μια άλλη ιστορική πρωτοτυπία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι τούτη: Από την πρώτη μέρα της ζωής της εκδηλώνονται οι αντιφάσεις της οπορτουνιστικής της σύνθεσης και ετερογένειας.

Με νωπή ακόμα τη λαϊκή εντολή και όμως υπάρχουν «ανταρσίες», «προσωπικές πολιτικές», υποβόσκουσες και ανοικτές συγκρούσεις, ποικίλες αστειότητες:
Αν συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις στον πρώτο μήνα της κυβερνητικής ζωής, φανταστείτε το τι θα γίνει μετά από λίγο καιρό…

Όλο αυτά συμβαίνουν διότι το κυβερνητικό οικοδόμημα είναι σαθρό, δίχως έναν κεντρικό ιδεολογικό άξονα αποκρυστάλλωσης. Είναι ένα κυβερνητικό οικοδόμημα ΟΧΙ σύνθεσης, αλλά ΑΘΡΟΙΣΗΣ πολιτικών τεμαχίων: Δηλαδή άκρως καιροσκοπικό, συνακόλουθα τυχοδιωκτικό…

Πολύ σοβαρό αυτό που έκανε ο Ντάισελμπλουμ.

Όταν ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Ντάισελμπλουμ δηλώνει ανοιχτά ότι υπάρχει έτοιμο σενάριο σαν της Κύπρου για τις ελληνικές τράπεζες, αναρωτιόμαστε τι θα σκεφτεί άραγε ένας καταθέτης χρημάτων σε ελληνικές τράπεζες; Δεν είναι φυσικό να σκεφτεί ότι θα πρέπει να πάει τα χρήματά του σε κάποιο πιο ασφαλές μέρος, π.χ. σε κάποια γερμανική τράπεζα;

Δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε ότι αυτή η δήλωσή του μπορεί να προκαλέσει πανικό αναλήψεων από τις ελληνικές τράπεζες και διάλυσης της εθνικής οικονομίας και του ελληνικού κράτους!!!