Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Σώμα και σάρκα

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Κάποτε είναι ανάγκη να εμβαθύνουμε στην έννοια του σώματος και στην έννοια της σάρκας για να κατανοήσουμε τη σημασία που έχει το προσωπικό στοιχείο στον έρωτα.

Μόνο με την προσωπική εμπειρία μαθαίνει κανείς τί είναι σώμα και τί είναι σάρκα.

Μόνο νύξεις μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε γιατί πρέπει να ξέρουμε τί είναι το σώμα και τί είναι η σάρκα.

Στη Θεία Κοινωνία μεταλαμβάνουμε σώμα και το αίμα Χριστού. Σε κάποιο σημείο το Ευαγγέλιο μιλάει για τη σάρκα του Κυρίου. Ο λόγος είναι να γίνει ξεκάθαρο ότι λέγοντας σώμα ο Κύριος εννοεί το πραγματικό σώμα.

Ο σύγχρονος ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ

Ο Μεσαιωνικός ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ωχριά μπροστά στο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού: Του πλανητικού φασισμού (Νέα Τάξη).
Σήμερα το μίσος για τη σκέψη, τις Ιδέες και τη Βούληση ΔΕΝ έχουν πάρει μόνο αποτρόπαιες διαστάσεις, αλλά επιβάλλονται με «προοδευτικά», «εκσυγχρονιστικά» και «δημοκρατικά» περιτυλίγματα.

Σήμερα ΔΕΝ δολοφονούν μόνο το σώμα και την οικονομική και κοινωνική ύπαρξη του Ανθρώπου, αλλά και τη Σκέψη του, τις Ιδέες του, τη Βούλησή του…

Το Πουγγί της Πανδώρας

Σύμφωνα με έγγραφο που κοινοποίησε η ΕΡΤ στη Βουλή, ο γνωστός τηλε-παρουσιαστής / κονφερασιέ Κώστας Βαξεβάνης, εισέπραξε το ευτελές ποσό του 1,5 Εκατομμυρίου Ευρώ για για την προβολή της εκπομπής του “Το Κουτί της Πανδώρας”.

Το ως άνω ποσό δόθηκε στον δημοσιογράφο Κώστα για εκπομπές στο χρονικό διάστημα 2010-1012, δηλαδή σε εποχή που η χώρα είχε ήδη βυθιστεί στο μνημόνιο.

Πες τα ρε γιαγιά

Μια παροιμία λέει «Αν δεν έχεις γέρο, αγόρασε». Εγώ δεν αγοράζω, αλλά μιλάω μαζί τους. Έτσι και δω παππού ή γιαγιά την πέφτω στο παγκάκι δίπλα τους κι αρχίζω το μπίρι – μπίρι. Σήμερα μια γιαγιά με μπλόκαρε. Πήγα να της «το αναλύσω» και με αποστόμωσε. Μου είπε «Άκου παιδί μου, σε αυτό το Κράτος χρωστάνε όσοι δεν έκλεψαν. Όσοι κλέψαν δε χρωστάνε».

Τα είπε όλα η γιαγιά, τέλος. Δίχως να διαβάζει εφημερίδες, δίχως να αναλύει μαρξισμό, δίχως να γνωρίζει το παρελθόν του Στουρνάρα και, κυρίως, δίχως να γνωρίζει ότι ο Βενιζέλος με τον νόμο 3904/10 θεσμοθέτησε το ακαταδίωκτο για όσους επιστρέψουν χρήματα από κατάχρηση.

Ο μόσχος ο σιτευτός

«Και ενέγκαντες τον μόσχον τον σιτευτόν θύσατε, και φαγόντες ευφρανθώμεν» διαβάζουμε στο Κατά Λουκάν (ιε, 23). Οποτε ο άσωτος υιός επιστρέφει, τα ναύλα της επιστροφής τα πληρώνει ένας καλοθρεμμένος μούσχαρος. Αντίτιμο, η ζωή του. Εκεί που βόσκει αμέριμνος, χραααατς! Τέλος!

Ωστόσο, η χαρά και η αγαλλίαση από την παλιννόστηση του αποδημητικού πτηνού που επιστρέφει στη μεγάλη οικογένεια είναι μεγάλη και αξίζει η θυσία. Το αποδημητικό πτηνό για το οποίο γίνεται ο λόγος, αν και θυμίζει φλαμίνγκο, ανήκει στη γενιά των αετών. Τι σημαίνει η κωδική ονομασία «γενιά των αετών»; Ο ΛΑΟΣ, ντε, το κόμμα. Θεός σχωρέσ' το και ζωή σε λόγου μας. Ο Κύριος ας το αναπαύει εν τόπω χλοερώ, εν τόπω εξωκοινοβουλευτικής αναψύξεως (για να μην πούμε καταψύξεως). Μας άφησε χρόνους και χώρο στη Βουλή το πεφιλημένο κίνημα του οποίου ηγήθηκε ο Γεώργιος Καρατζαφέρης. Την εξετέλεσε, όμως, στο έπακρο την αποστολή του. Και το Μνημόνιο 1 ψήφισε και κυβέρνηση Παπαδήμου -σχεδόν- επέβαλε και ουκ ολίγες βραδιές ευωχηθήκαμε (ίσα με τα πατώματα) με την αρχηγάρα να βγαίνει στα κανάλια και να λέει διάφορα ελληνοπρεπή.

Η Πράσινη Κόλαση της «Ευρωπαϊκής Ένωσης»

opinion.financialpost.com
Η ουτοπία του μετασχηματισμού της «Ευρώπης» σε πράσινη υπερδύναμη συγκρούστηκε με την πραγματικότητα. Και όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση τόσο διαλύεται η μέχρι πρότινος πράσινη ομοφωνία. 20 χρόνια ευχολογίων είχαν σαν συνέπεια την απώλεια ανταγωνιστικότητας και την οικονομική παρακμή.