Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ἔστι δορυφόρου ὀφθαλμός ὃς τά πανθ' ὁρᾶ (στην Νότια Θάλασσα της Κίνας)

Η Νότια Θάλασσα την Κίνας (South China Sea) είναι πραγματικό hot spot, εδώ και καιρό. Και δεν ξέρω εάν είναι για τον βυθό της, ή γιατί από εκεί περνάνε πολλά δις σε εμπορική και μη ναυτιλία, ή γιατί γύρω γύρω είναι η παλιά παρ' ολίγον Ιαπωνική αυτοκρατορία... Και έχει ένα σωρό νησάκια, μερικά από τα οποία τα ...μεγαλώνουν οι Κινέζοι και βγάζουν φωτογραφίες του φοίνικες. Μερικά από τα ίδια νησάκια τα διεκδικούν οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ και άλλοι γείτονες και το διαδίκτυο έχει γεμίσει από ειδήσεις για κινέζικα μαχητικά αεροπλάνα, κινέζικους αντιαεροπορικούς πυραύλους, και κινέζικους πυραύλους που καταστρέφουν αεροπλανοφόρα, εικόνες που θυμίζουν παρελάσεις στην Κόκκινη Πλατεία (μόνο που έχει ...κινέζικα), σχετικά ...αμυντικά συστήματα... Χαμός!

Η λίρα

Ράψαμε το στόμα μας με κλωστή ατσαλένια φτιαγμένη από το νήμα της υπομονής. Εμείς πλέον, δεν μιλάμε. Κουβέντες κάνουμε με τον εαυτό μας. Κανακεύουμε την “απραξία” μας και “δειλιάζουμε” γιατί πολύ απλά δεν έχουμε έναν λόγο να είμαστε θαρραλέοι.

Γνωρίζουμε ότι τα σύμβολα θα γίνουν εκμεταλλεύσιμα για εξουσιολάγνους και παραδόπιστους ηγέτες που θα μάς σύρουν και πάλι σε μια κατάσταση που ραμμένο το στόμα δεν θα έχουμε, αλλά θα έχουμε ραμμένο το μυαλό με ατσαλόσυρμα μεγάλης αντοχής. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι όλοι τους είναι ίδιοι, είτε κόκκινοι, είτε γαλάζιοι, είτε ροζ, είτε πράσινοι, είτε δημοκράτες ακομμάτιστοι. Όποιον αγώνα και να κάνουμε δεν θα αλλάξουμε τίποτε, παρά μόνο με το τηλεκοντρόλ της μεταδημοκρατίας θα αλλάζουμε τα πρόσωπα όταν η πλήξη μας γίνεται προσωπικά θανατηφόρα. Έγινε το σύστημα πασαρέλα και εμείς απλά ψηφίζουμε την πολιτική πουτάνα που θα είναι πιο σκερτσόζα στα σαδιστικά κόλπα που θα κάνει στα χαμένα όνειρά μας.