Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η διαδικασία της τηλεόρασης αναιρεί την ορθόδοξη πνευματικότητα.

Του Μόσχου Εμμαηουήλ Λαγκουβάρδου

Η διαδικασία της τηλεόρασης αναιρεί την ορθόδοξη πνευματικότητα.
Τί δουλειά έχει ένας ορθόδοξος επίσκοπος στην τηλοψία;

H τηλεόραση,στην προσπάθειά της να βλάψει, άθελά της έκανε και κάτι καλό στην Ορθοδοξία.
Σαν τους εγκάθετους των αρχιερέων και των γραμματέων, που για να παγιδέψουν τον Ιησού, έλεγαν την αλήθεια.

Είμαι επιστήμονας και πιστεύω στο Θεό

Ο Francis S. Collins, M.D., Ph.D., διευθύνει την έρευνα για το ανθρώπινο γονιδίωμα. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του έχει τίτλο: «Η γλώσσα του Θεού: ένας επιστήμονας παρουσιάζει αποδείξεις της πίστης». Τα παρακάτω λόγια ειπώθηκαν από τον ίδιο στο Rockville, Maryland για το CNN

Είμαι επιστήμονας και πιστεύω στο Θεό και δεν βρίσκω καμία σύγκρουση μεταξύ αυτών των δύο κοσμοθεωριών.

Ως διευθυντής του ερευνητικού έργου για το ανθρώπινο γονιδίωμα, έχω ηγηθεί μιας συνεργασίας επιστημόνων με σκοπό να αποκωδικοποιήσουμε τα 3,1 δισεκατομμύρια γράμματα του ανθρώπινου γονιδιώματος, δηλαδή να διαβάσουμε τις εντολές του DNA μας. Ως Χριστιανός βλέπω το DNA, το κύτταρο πληροφοριών όλων των ζωντανών οργανισμών, ως τη γλώσσα του Θεού και την κομψότητα και πολυπλοκότητα των σωμάτων όλων των πλασμάτων ως την αντανάκλαση του σχεδίου του Θεού.

Την ψευδο-ελευθερία δεν την υπερασπίζεται κανείς

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Οι διώκτες για να κάνουν τους ανθρώπους δούλους με τη θέλησή τους διαστρεβλώνουν την ελευθερία. Δεν την πολεμούν. Αν την πολεμούσαν θα βρίσκονταν υπερασπιστές να την υπερασπιστούν. Την ψευδο-ελευθερία κανείς δεν θα την υπερασπιστεί.

Το καθήκον καθενός από εμάς είναι να νιώσει την καλή ανησυχία για την ακριβή γνώση της πραγματικής ελευθερίας. Είμαστε πραγματικά ελεύθεροι; H είμαστε σαν υπνωτισμένοι και δεν ξέρουμε που βρισκόμαστε, τι κάνουμε και γιατί;

Μόνο ο θάνατος μας εξισώσει με όλους τους ανθρώπους: “Άραγε τις έστι, βασιλεύς ή στρατιώτης, πλούσιος ή πένης, δίκαιος ή αμαρτωλός.” Αλλά ας μην περιμένουμε από το θάνατο για να νιώσουμε ότι είμαστε άνθρωποι ανάμεσα σε ανθρώπους. Περιμένουμε η ζωή μας να είναι ανθρώπινη. Αυτή είναι η ελευθερία μας και δεν θα την έχουμε αν δεν την υπερασπιστούμε από αυτούς που την νοθεύουν, τη διαστρεβλώνουν, την υποσκάπτουν και την υποκαθιστούν με την ψευδο-ελευθερία τους.

Το κάλπικο και το αυθεντικό

Σε ένα μεγάλο πάρκο ετοίμασαν λαικό πανηγύρι. Πολλοί ήθελαν να μπουν, αλλά δεν μπορούσαν να πληρώσουν το εισιτήριο. Τότε ένας πλούσιος άνθρωπος θέλοντας να δοκιμάσει τα ανθρώπινα πάθη πέταξε σε ένα σωρό μαζεμένων παιδιών μια χούφτα γεμάτη νομίσματα. Αυτά ήταν όλα ψεύτικα χρυσά νομίσματα, άλλά μεταξύ τους μόνο ένα δηνάριο από καθαρό ασήμι. Έτρεξαν τα παιδιά για τα κάλπικα νομίσματα, τσακώθηκαν, χτυπήθηκαν, γρατζουνίστηκαν, ώσπου τα μάζεψαν όλα. Για το ασημένιο δηνάριο κανένας δεν πάλεψε, αφού ο καθένας σκεπτόταν: ο χρυσός είναι πιο ακριβός από ασήμι. Εκείνοι που άρπαξαν τα κάλπικα νομίσματα και τα κρατούσαν στα χέρια τους αισθάνονταν απόλυτα ευτυχείς προς στιγμή. Αλλά γρήγορα συνέβη σε αυτούς κάτι απροσδόκητο και πικρό. Όταν πλησίασαν στην πύλη του πάρκου και ζήτησαν τα εισιτήρια, αποδείχθηκε ότι είχαν ψεύτικα νομἰσματα και οι φύλακες της πόλης τους πήγαν στη φυλακή. Μόνο ένας μεταξύ τους σοφός, ο οποίος βλέποντας τι συμβαίνει με τους φίλους του, βιαστικά πέταξε το κάλπικο νόμισμα από το χέρι και έτρεξε και πήρε το ασημένιο εκείνο δηνάριο. Με αυτό το δηνάριο πλήρωσε το εισιτήριο και μπήκε στο πάρκο στο πανηγύρι.

Ενεργειακή πολιτική μετά το τσουνάμι

 

Η Ελληνική ενεργειακή στρατηγική, από τότε που ξεκίνησε η Οικογενειακή υπόθεση είναι βλακώδης.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη

Στο καιρό και στο σχολείο του Δ.Ν.Τ... ποιος αμφιβάλλει ότι εξακολουθούν να βασιλεύουν τα ρουσφέτια και “οι κολλητοί”;

Πληροφορηθήκαμε προσφάτως, χωρίς να εκπλαγούμε βεβαίως, ότι μεσούσης της σχολικής χρονιάς, καθηγήτρια γαλλικών [τα πλήρη στοιχεία στη διάθεσή μας] αποσπάσθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού!

Διαβάζουμε, λοιπόν, στο ΦΕΚ [ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 24, 8/2/2011]: “... Αποσπάται η [ ... ] του 3ου γραφείου της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας,σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στη μονάδα καινοτόμων πολιτικών, στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, με μισθολογικό κλιμάκιο 2ο (κατηγορία ΠΕ). Στην ανωτέρω θα καταβάλλονται τα κάθε είδους επιδόματα και προσαυξήσεις των μονίμων υπαλλήλων της αντίστοιχης κατηγορίας και κλάδου ...” [υπογραφή “ο πρωθυπουργός Γ.Α.Π.”].

Ρωτάμε την υπ. [κατ' όνομα] Παιδείας:

Αίμα και πετρέλαιο...

Το Κατάρ έγινε η πρώτη αραβική χώρα που αναγνώρισε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των εξεγερμένων ως τον επίσημο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού, προκαλώντας την οργή των λιβυκών αρχών. Μία μικρή "λεπτομέρεια": Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο έχει συμφωνήσει το Κατάρ να εμπορεύεται το πετρέλαιο των ΄περιοχών που ελέγχουν οι επαναστάτες.

Οι Λίβυοι εξεγερμένοι συνεχίζουν την προέλασή τους προς τη Σύρτη, γενέτειρα του Μουάμαρ Καντάφι, αφού κατάφεραν να απωθήσουν τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις από την πόλη Μπεν Τζαουάντ.

Ωστόσο, οι δυνάμεις του Καντάφι φέρονται να ανέκτησαν τον έλεγχο μέρους της δυτικής πόλης Μιζουράτα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των εξεγερμένων, την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έχει «απελευθερώσει» την πόλη.

Το ντοκυμανταίρ του ΣΚΑΙ για το 1821, άρεσε στη Τουρκία.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η τουρκική εφημερίδα Radikal με ολοκληρο πρωτοσέλιδο της κάνει αναφορά στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το ντοκιμαντέρ που μεταδίδεται στην τηλεόραση του ΣΚΑϊ με τίτλο 1821. Η τουρκική εφημερίδα έχει τίτλο " επάνάσταση στην Ελλάδα για τους Οθωμανούς" και υποστηρίζει ότι το νοτκιμαντέρ κατάφερε να μην ασχοληθεί με την επίσημη ιστορία και δείχνει πολλές πραγματικότητες που ενόχλησαν. " Το να βγαίνει κάποιος εκτός της εποίσημης ιστορίας έχει τίμημα, όπως οι δηλώσεις του Παμουκ σχετικά με τους Αρμένιους."