Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι “αμαζόνες” του Γιώργου

Το "Κυριακάτικο Βήμα" αφιέρωσε μια ολόκληρη σελίδα για να μας παρουσιάσει ”Δυο νεαρές, την Αίγλη Μπαλαμπάτση και την Ελισάβετ Λινού που εργάζονται στο πλευρό του κ Γ. Παπανδρέου δίνοντας του συμβουλές σε θέματα επικοινωνίας και κλιματικής αλλαγής…”

Ομολογώ ότι εντυπωσιάσθηκα. Η 28χρονη σήμερα κ Μπαλαμπάτση φοιτήτρια στα ΤΕΙ (πότε έγιναν 10ετείς οι σπουδές στα ΤΕΙ?) οργανωμένη στο ΠΑΣΟΚ από το 1996, εργάσθηκε από το 2002 στον “ΑΘΗΝΑ 2004″, το 2004 για τον διαδικτυακό κόμβο του κ Παπανδρέου και μετά την εκλογική νίκη του 2009 τοποθετήθηκε στο ΔΣ (ναι στο ΔΣ!!!) του ΕΟΤ Α, ναι… όπως λέει το ρεπορτάζ ”Το 2009 της ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ να καταλάβει μία από τις 4 θέσεις που αναλογούσαν στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος… ”Προσέξτε!” Της ζήτησαν! ”Κι εκείνη μεγαλόψυχα δέχθηκε. Ομως “…Αν γνώριζα τι ακριβώς συνέβαινε στη Βουλή και μου έκαναν σήμερα την ίδια πρόταση θα έλεγα όχι.” λέει η ίδια. Δεν έχω λόγους να μην την πιστέψω. Και είμαι βέβαιος ότι η κ Μπαλαμάτση, για να είναι δίπλα στον Πρωθυπουργό , είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικών ικανοτήτων που προφανώς δεν έχουν την ανάγκη επιβεβαίωσης τους από ένα πτυχίο και μάλιστα ΤΕΙ. Πως προσλήφθηκε? Σύμφωνα με το ρεπορταζ ένα επιθετικό e-mail με κριτική και προτάσεις προς τον πρωθυπουργό προκάλεσε την ηλεκτρονική απάντηση του που κατέληγε σε μια πρόσκληση στο σπίτι του, ώστε να υπάρξει συνεργασία. Ετσι απλά.

Τεστ όρασης

Όσοι δεν έχετε πρόβλημα με την όρασή σας στη παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τον Αϊνστάιν.Όσοι έχετε μυωπία βλέπετε την… Marilyn Monroe.

Αν βλέπετε τον Αϊνστάιν, απομακρυνθείτε από την οθόνη, πηγαίνετε μερικά μέτρα πίσω και θα δείτε την Marilyn Monroe.

Αν φοράτε γυαλιά μυωπίας και βλέπετε τον Αϊνστάιν, βγάλτε τα και θα δείτε την Marilyn Monroe

Τα μυστικά δείπνα της... 'Αννας

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Κυριακάτικο Βήμα τους τελευταίους μήνες η υπουργός Εθνικής (...συγγνώμη το διέγραψα) Παιδείας διοργανώνει συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας με εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας .

Η μέθοδος των... μυστικών δείπνων σε σπίτια φίλων, πανεπιστημιακών, πολιτικών και μελών του ΠΑΣΟΚ με τη συνοδεία κρασιού και με ελαφρύ φαγητό εφαρμόζεται με επιτυχία από τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου.
Κανένας από τους συμμετέχοντες στα δείπνα δεν παραδέχεται ανοιχτά ότι παρέστη σε τέτοιου είδους συνάντηση.

Όπου είναι ο θησαυρός σας είναι και η καρδιά σας (η τέλεια αγάπη του Ιησού)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

1. "Οι βεβαιόπιστοι δια την του Χριστού αγάπην καθ΄ ημέραν αποθνήσκουσιν, τουτέστιν πάσαν έννοιαν της ενταύθα ζωής υπερβαίνουσιν και μηδέν έτερον εννοούσιν ή μόνον πότε καταντήσουσιν εις τελείαν αγάπην του Χριστού, ήτις εστίν ενδότερον άνοιγμα της καρδίας, όπου πρόδρομος εισήλθεν Ιησούς." (PG,65)

2.Στην κινηματογραφική ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι «Ο τίγρης και το χιόνι» ένας άντρας είχε θεοποιήσει τη γυναίκα που αγαπούσε. Το αποτέλεσμα του ότι αγαπούσε τη γυναίκα του πάνω από όλα, αγάπη η οποία ταιριάζει μόνο στο Θεό, ήταν ότι ο άνθρωπος αυτός ζούσε σε ένα φανταστικό κόσμο. Έβλεπε μέσα στις ψευδαισθήσεις του ωραία ακόμα και πράγματα αποκρουστικά όπως η φρίκη του πολέμου.