Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ούτε η πίστη είναι δικό μας κατόρθωμα!

Μόνο η χωρίς όρια Θεϊκή παν-αγαθότης του Χριστού είχε και την αγάπη και την δύναμη να σώσει τον κόσμο. Πράγματι, με την δύναμη του Χριστού, οι ψυχικά νεκροί αναζωογονούνται, ανασταίνονται και ανυψώνονται στην αιώνια Θεϊκή ζωή, πάνω απ’ όλες τις Θεϊκές ουράνιες δυνάμεις.

Από την αρχή μέχρι το τέλος η σωτηρία είναι δώρο της παναγαθότητος του Θεού και σε καμιά περίπτωση δημιούργημα των ανθρώπινων προσπαθειών, των ανθρώ­πινων δυνάμεων και των ανθρώπινων έργων.

Οσο ο λαός δεν έχει καμμιά πολιτική εξουσία, ώστε να αναλάβει και την ευθύνη του,

...θα παραμένει ένα πολιτικό νήπιο, προς μεγάλη χαρά του πολιτικού μας συστήματος.

Ο λαός και όχι μόνο ο δικός μας βρίσκεται σε μια πολιτική κατάσταση, που με μια δόση υπερβολής, θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως νηπιακή πολιτική κατάσταση.

Ο λόγος για την πολιτική του κατάστασή αυτή είναι οτι ουσιαστικά ο λαός δεν έχει καμμία πραγματική πολιτική ευθύνη ο ίδιος. Και όντας πολιτικά ανεύθυνος δεν ενηλικιώνεται. Και δεν έχει ευθύνη διότι δεν είναι εκείνος που παίρνει τις πολιτικές αποφάσεις. Τις αποφάσεις τις παίρνει μια μειοψηφία επαγγελματιών της εξουσίας.

Το αόρατο χέρι που μάς κυβερνά (και ο νόμος made in Germany που επηρεάζει το ΣτΕ)


Δεν είμαστε "αθώοι" ή αμέτοχοι για το πώς φτάσαμε έως εδώ, αλλά όποτε είχαμε την ψευδαίσθηση της ελεύθερης επιλογής, είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε αυτό ή το άλλο χρώμα, και τα δύο συνήθως φτιαγμένα κατά παραγγελία από κάποιο αόρατο χέρι. Και το μεν αόρατο χέρι ΠΡΙΝ το 1989, άντε να δεχτώ ότι ήταν για τον φόβο των Σοβιετικών. Το αόρατο χέρι μετά;