Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Οι τίγρεις πεθαίνουν τρέχοντας

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Οι τίγρεις πεθαίνουν τρέχοντας. Γιατί πεθαίνουν τρέχοντας και δεν ξαπλώνουν κάπου, σε μια ήσυχη γωνιά, κάτω από ένα δέντρο, όπως κάνουν τα άλογα και οι άνθρωποι όταν η εσωτερική φωνή της ψυχής τους πληροφορεί ότι πλησιάζει το τέλος;

Το τρέξιμο είναι δείγμα ζωντάνιας. Πώς οι τίγρεις πεθαίνουν ενώ διατηρούν τη ζωντάνια τους; Αν έχουν τόση δύναμη για να τρέχουν γιατί πεθαίνουν; Στο χωριό μου έτρεχαν μόνο αν τους κυνηγούσαν. Αν έβλεπαν κάποιον να τρέχει ρωτούσαν, ποιος τον κυνηγάει.

Τα «πατριωτικά» και «ορθόδοξα» blogs. Προφητολογίες και σύγχυση

Έχουμε περάσει σε άλλη εποχή. Στην εποχή που ο κόσμος κλείνει την τηλεόραση σιγά σιγά και για την ενημέρωση του καθημερινά «μπαίνει» σε κάποιο ή κάποια ιστολόγια που βρίσκει ο ίδιος πιο αντικειμενικά ή πιο κοντά σε εκείνο που πιστεύει.

Με θεματολογία από πολιτική, θρησκευτικότητα, αθλητικά, κοινωνικά, τα blogs έχουνε καλύψει όλο το φάσμα της ενημέρωσης και αρθρογραφίας και διαμορφώνουν τις τάσεις στην Ελληνική κοινωνία. Αυτό δεν είναι απαραίτητα και κακό όταν απαιτείται μια αλλαγή πορείας από μια λιμνάζουσα κατάσταση. Ωστόσο παρόλο που η ενημέρωση από ανώνυμα ιστολόγια μπορεί να είναι έγκυρη, θα σταθώ κυρίως στα ιστολόγια που αντλούν τη θεματολογία τους από την Ορθοδοξία και μιλούν πατριωτικά.