Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Αγαπήστε την προσευχή, την κουβέντα με τον Κύριο

Ο άνθρωπος ζητάει στον ουρανό τη χαρά και την ευτυχία.
Ζητάει το αιώνιο μακριά απ’ όλους κι απ’ όλα, ζητάει να βρει τη χαρά στον Θεό.
Ο Θεός είναι μυστήριο.
Είναι σιωπή, είναι άπειρος, είναι το παν.
Την τάση της ψυχής για τον ουρανό την έχει όλος ο κόσμος, όλοι ζητάνε κάτι το ουράνιο.
Σ’ Αυτόν στρέφονται όλα τα όντα, έστω και ασυνειδήτως.
Σ’ Αυτόν να στρέφετε διαρκώς το νου σας.
Αγαπήστε την προσευχή, την κουβέντα με τον Κύριο.

Υπερήφανοι, ως έλληνες!...

Κάποτε λέγαμε "υπερήφανοι ως έλληνες"!
Τώρα πρέπει πιά να το αλλάξουμε, και με την ευκαιρία, ας αλλάξουμε και την σημαία,
...σε κάτι πιό αντιπροσωπευτικό της κατάστασής μας!

Ας λέμε λοιπόν: υπερήφανοι ως χιμπατζήδες!
Ταιριάζει τέλεια.

Απαγόρευσε η τρόϊκα τις 100 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη(;) προς την εφορία:
"48 το πολύ! Κι άμα θέλετε!". Μας είπαν.
Και η κυβέρνηση των χιμπατζήδων άρπαξε την μπανάνα που της πέταξαν και πανηγύρισε: "Τί λέτε τώρα! 48 δόσεις είναι καλύτερα απ' τις 12 που είχαμε ως σήμερα!"
Το ίδιο έγινε με τις δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ:
Δέκα θέλαμε εμείς, έξι μας επέτρεψαν τ' αφεντικά, "Ζήτω! Καλύτερα απ' τις τρείς!" οι χιμπατζήδες.

Ούτε μια, ούτε δυο

Tις ΠΕΝΗΝΤΑΔΥΟ έχουν φτάσει οι δικαιολογίες για το ότι ο πλανήτης ΔΕΝ ζεσταίνεται τα 18 τελευταία χρόνια!

Στην αρχή μας είπαν ότι ο πλανήτης ζεσταίνεται, υπερθερμαίνεται και μετατρέπεται σε ένα μεγάλο θερμοκήπιο. Εντόπισαν τον ένοχο στα "αέρια του θερμοκηπίου" και δαιμονοποίησαν ειδικά το CO2, το αέριο που πρασινίζει τον πλανήτη, το αέριο που είναι το θεμέλιο του κύκλου του άνθρακα στη φύση. Το μεθάνιο, που είναι πολύ πιο δραστικό από το CO2, είναι πολύ βολικό να το ξεχνούν, αφού συνδέεται άμεσα τόσο με τη βιομηχανία του φυσικού αερίου όσο και με την αγελαδοτροφία. Τόσο οι πετρελαιάδες όσο και οι αγελαδοτρόφοι είναι από τις "ιερές" κοινωνικές ομάδες των ΗΠΑ, απ' αυτές που δεν πρέπει κανείς να ενοχλεί.

Θα χυθεί αίμα

Θα χυθεί αίμα και δεν θα είναι των πραγματικών ενόχων. Δεν θα στηθεί κανείς από τους φανερούς  υπαίτιους των καθημερινών τραγωδιών εκατομμυρίων Ελλήνων σε κανένα εδώλιο κατηγορουμένου και σε καμία γκιλοτίνα. Το αίμα θα είναι του γείτονα, του συγγενή, του άγνωστου καθημερινού ανθρώπου που μάς σπρώχνει αλαφιασμένος στον δρόμο λόγω του οικονομικού του αδιεξόδου. Η μη έγκαιρη αντίδραση του λαού και η μη απονομή δικαιοσύνης θα φέρει το μαχαίρι στο χέρι και από εκεί σε αυτόν που είναι η αφορμή, πολλές φορές η κατά φαντασία αφορμή, και όχι η αιτία.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι στην λαϊκή βάση της Ελλάδας ζουν πλέον δύο τάξεις και αυτές δημιουργήθηκαν από την συνειδητοποιημένη πολιτική γραμμή της άρχουσας τάξης. Η τάξη αυτών που ακόμη εισπράττουν δουλεύοντας ή έχοντας σίγουρο το μισθό ή την σύνταξη και η τάξη αυτών που τα έχουν χάσει όλα και περιμένουν την ολοκληρωτική καταστροφή τους. Δύο ταχύτητες οικογενειών σε σπίτια που μέχρι πριν 5 χρόνια δεν τους χώριζε τίποτε. Ακόμη και μέσα σε μια 2μελη οικογένεια έχουμε πλέον δύο κοινωνικές τάξεις: Ο φέρων το μεροκάματο και ο φέρων την απραξία.