Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Εμπιστοσύνη απόλυτη να έχουμε μόνο στο Θεό.

Μην έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας η αυτοπεποίθηση είναι μεγάλο εμπόδιο στη Θεία Χάρη. Εμπιστοσύνη απόλυτη να έχουμε μόνο στο Θεό. Όταν εμείς αναθέτουμε τα πάντα σε Αυτόν, ο Θεός υποχρεώνεται να μας βοηθήσει.

Αγιορείτης Γέρων

Χριστόφορον αφ΄ού ίδης, ύστερ ασφαλής βαδίζεις (San Cristoforo)

Για τον Άγιο Χριστοφόρο η αμάθεια και η δεισιδαιμονία γεννήσανε πολλούς μύθους σύμφωνα με τον Άγιο Νικόδημο. Επειδή ήτανε πολύ άσχημος και αγριωπός στην όψη, ο Άγιος ονομάστηκε κυνοκέφαλος ή κυνοπρόσωπος. Στον Μεσαίωνα η εικόνα του υπήρχε στις εισόδους των ναών για να προστατεύεται κάποιος στα ταξίδια του. Για αυτό βγήκε η έκφραση "Χριστόφορον αφ΄ού ίδης, ύστερ ασφαλής βαδίζεις" επειδή κουβάλησε ένα νήπιο στους ώμους του που αποδείκτηκε ότι ήτανε ο ίδιος ο Χριστός. Βαφτίστηκε χριστιανός από τον Άγιο Βαβύλα. Ήθλησε επί Δεκίου αυτοκράτορος το 250μΧ. Είναι ο προστάτης των οδηγών και των ταξιδιωτών. Στο μικρό ευχολόγιο "περί νέων οχημάτων" υπάρχει το απολυτίκιο του.

Γ.Α.Π.: Μιλάει για προσωπική ιστορία και κοιτάει τα χαρτιά του

Δείτε το σχετικό απόσπασμα, στο video στο τέλος του άρθρου, όπου ο κ. πρωθυπουργός μιλάει για τον εαυτό του.

Αναφέρεται στον εαυτό του και μιλάει για μια προσωπική του εμπειρία και ιστορία.

"Πριν πολλά χρόνια, ενώ ήμουν φαντάρος στον Έβρο κατέβηκα με άδεια στην Αθήνα, φορώντας μάλιστα τα στρατιωτικά. Μπήκα σε ένα ταξί. Ο ταξιτζής ο οποίος δεν με αναγνώρισε, άρχισε να μου λέει για τον γιο του Παπανδρέου, ο οποίος... υπηρετούσε δήθεν εκείνο τον καιρό στο Βιετνάμ, ως Αμερικάνος. Έπρεπε να βγάλω την ταυτότητά μου για να του αποδείξω ποιος είμαι…"
Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων

Αρνούνται να συναντηθούν με την τρόικα οι δικηγόροι

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ
Γιάννης Αδαμόπουλος
Αρνούνται να συναντηθούν με τους εκπροσώπους της τρόικας οι δικηγόροι όλης της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι δεν την αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της στην Ελλάδα.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος συνήλθε εκτάκτως την Κυριακή στην Αθήνα με μοναδικό θέμα την συνάντηση των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος με αντιπροσωπεία της τρόικας την Τρίτη το απόγευμα.

Η Ολομέλεια, με ψήφους 33 έναντι 9, αποφάσισε ότι οι «δικηγόροι αποδέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον υπουργό Δικαιοσύνης, ως θεσμικό εκπρόσωπο της εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας του τόπου και καθ' ύλην αρμόδιο για τα θέματα του κλάδου τους, με τον οποίο ανέκαθεν βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία για την επίλυση όλων των θεσμικών τους ζητημάτων».

Η Ορθοδοξία είναι θεραπεία. Περί εσωτερικής ειρήνης

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η Ορθοδοξία είναι θεραπεία.. Πάμε στην εκκλησία όχι ως άξιοι, αλλά ως τραυματισμένοι και έχοντας ανάγκη από το έλεος του Θεού να μας θεραπεύσει. Πάμε στην εκκλησία για να θεραπευτούμε

Ο λαός λέει την παροιμία, βαριά η καλογερική. Αλλά τώρα ο κόσμος με την επικράτηση του αμερικάνικου τρόπου ζωής που χωρίζει τους ανθρώπους σε καλούς και σε κακούς, άλλαξε και την ιδέα για την προσευχή και τη λατρεία του Θεού. Σημασία δεν έχει ο άνθρωπος, αλλά τα έργα. Δεν έχει αξία να είσαι, αλλά να κάνεις έργα.

Τι αξίζει να ζει, μου είπε μια φορά κάποιος γνωστός μου για τον γέρο πατέρα του, αφού δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα; Για τον άνθρωπο αυτόν αξία δεν έχει να είσαι, αλλά να προσφέρεις έργο.

Τι περίεργο έχει η διάσημη φωτό;

Η συγκεκριμένη φωτογραφία έκανε τον γύρο του κόσμου την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για στιγμιότυπο από την αίθουσα επιχειρήσεων στην Ουάσινγκτον, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα, η Χίλαρι Κλίντον και οι κορυφαίοι επιτελείς του αμερικανικού στρατού παρακολουθούν την εξέλιξη της επιχείρησης «Τζερόνιμο» που διεξάγεται εκείνη τη στιγμή στο Πακιστάν.

Δεν ήταν άλλη από την επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν. «Τα μεγαλύτερα 40 λεπτά της ζωής μου», όπως δήλωσε για εκείνες τις στιγμές ο Ομπάμα. Ωστόσο, επειδή στο Ισράηλ, απαγορεύεται να υπάρχουν φωτογραφίες γυναικών στον Τύπο, προκειμένου να μην «προκαλούν» τους άντρες αναγνώστες. Έτσι η εφημερίδα «Der Tzitung» αποφάσισε να δημοσιεύσει μεν τη φωτογραφία, αλλά με δύο βασικές διαφορές. Σαν «από μηχανής Photoshop» η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, καθώς και άλλη μια γυναίκα που βρισκόταν στο πίσω μέρος της αίθουσας, «εξαφανίστηκαν»!

Γ. Σουφλιάς: Η πολιτική μου διαδρομή έχει τελειώσει

(Μας υποχρέωσες αλλά δεν μας είπες, πόσο μάς χρέωσες!) 

«Ό,τι λέω το τηρώ. Το λέω κοφτά. Η πολιτική μου διαδρομή έχει τελειώσει. Δεν επανέρχομαι στο Κοινοβούλιο», διαμηνύει ο Γιώργος Σουφλιάς, μέσω συνέντευξής του στο "Βήμα της Κυριακής».

Ο Θεσσαλός πολιτικός, δεν κλείνει πάντως οριστικά την πόρτα στην πολιτική.

Κύριε Λαζόπουλε συγχαρητήρια για την αποκάλυψη σας. Απαντήστε μας τώρα σε κάτι απλό:

ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΣΤΡΩΣ ΚΑΝ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

Γιατί με τις κορυφαίες γνωριμίες που έχετε στην Γαλλική σοσιαλιστική νομενκλατούρα σίγουρα κάτι θα είχατε ακούσει…

Το ερώτημα είναι κύριε Λαζόπουλε πολύ απλό:

ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΓΑΖΑΤΕ ΤΟΤΕ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ;