Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τότε «πουλούσαν» τον εαυτό τους για την πατρίδα, τώρα την πουλούν

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος

Στα «Άπαντα περί Κολοκοτρωναίων», (εκδ. ΙΔΕΒ), περιέχεται και ο περίφημος λόγος του θρυλικού Γέρου του Μοριά στην Πνύκα. Δεν θα αναφερθώ στον περίφημο λόγο του στρατηγού, παρακαταθήκη στο Γένος. (Τον οποίο φρόντισαν τα σαϊνια του πρώην Παιδαγωγικού Ινστιτούτου να λογοκρίνουν. Στο απόσπασμα που περιέχεται στο βιβλίο «Γλώσσας» Στ’ Δημοτικού, β’ τεύχος, σελ. 105, αφαιρέθηκε το σημείο, στο οποίο ο Κολοκοτρώνης περιγράφει τα δεινά της Τουρκοκρατίας: «Και ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι μπορούσαν διά να αλλάξει ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ’ εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος τον σταυρόν τον έκαμε...»).

Διά χειρός Βαγγέλη

Κήρυξε μονομερώς τον πόλεμο στη Συρία. Τώρα κάνει «ντα» την Ελβετία επειδή δεν του άρεσε η ψήφος των πολιτών της...

Ο πλανήτης πριν ξεροβήξει ή πάει για ύπνο πρέπει πρώτα να ρωτήσει τον αρχηγό της πασοκάρας. Αλλιώς θα έχει τίποτις ντράβαλα. Λίγο είναι ολάκερο υπουργείο Εξωτερικών με μπροστάρη τον Βαγγέλη να «εκφράζει τη λύπη του» επειδή πήγανε και ψήφισαν οι Ελβετοί να μην γίνει η χώρα τους μπάτε σκύλοι αλέστε; Ξέρετε τι διακήρυξε «στην πόλη και στον κόσμο» (όπως λέει κι ο Πάπας στα διαγγέλματά του) ο μέγιστος των ελληνοφώνων ηγετίσκων; Ιδού: «Η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. εκφράζει τη λύπη της, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελβετία, σχετικά με την πρωτοβουλία ‘ενάντια στη μαζική μετανάστευση’.

Μα... Δεν σας κάνει εντύπωση;... Κανείς μα κανείς δεν τα αναφέρει στα Ελληνικά "ΜΜΕ";...


news.investors.com
Εδώ, το απευθυνόμενη σε Αμερικάνους επενδυτική ιστοσελίδα, επισημαίνει την αντίφαση μεταξύ εμμονής των "Ευρωπαίων" να κατηγορούν τους άλλους ότι "δεν στηρίζουν το Κυότο" - μα ποιο Κυότο, λέω εγώ- και την δεδηλωμένη ταχεία απομάκρυνσή τους από τις Πρασινάδες... Βέβαια, την "Ευρωπαϊκή" υποκρισία στα ενεργειακά την έχω επισημάνει εδώ και καιρό... Πουλάνε Πρασινάδα, αλλά καίνε κάρβουνο...