Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Διακήρυξη "απελευθερωτικού αγώνα" από τους Τσάμηδες! - Κρύπτες με οπλισμό τους στη Δυτική Ελλάδα

Οι κακοποιοί που δολοφονούν στο κέντρο της Αθήνας με τα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και οι Αλβανοί που έχουν μείνει στην "μητέρα πατρίδα", όπως οι εκδιωχθέντες συνεργάτες των Ναζί και των Ιταλών φασιστών από τη Νότιο Ήπειρο, οι Τσάμηδες, προχώρησαν σε επίσημη διακήρυξη της πρόθεσης επιστροφής τους "εν όπλοις" στη Νότιο Ήπειρο και σε κινήσεις δημιουργίας της "Μεγάλης Αλβανίας", ενώ ταυτόχρονα αποθηκεύουν οπλισμό σε κρύπτες στην Δυτική Ελλάδα. Επίσης, ζήτησαν επίσημα τη συνδρομή μεγάλου βρετανικού νομικού γραφείου για να διεκδικήσουν τις "περιουσίες που τους έκλεψε το ελληνικό κράτος μετά το τέλος του Β'Π.Π."!

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΥΠ υπάρχουν δεκάδες σημεία στην δυτική-βορειοδυτική Ελλάδα στα οποία έχει αποθηκευτεί οπλισμός από Αλβανούς εξτρεμιστές του UCC ("Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς"): AK-47 Kαλάσνικοφ (στην κινέζικη έκδοση με ενσωματωμένη την ξιψολόγχη), πιστόλια, πυρομαχικά, χειροβομβίδες κλπ. Μία τέτοια κρύπτη ανακαλύφθηκε τυχαία πριν τρεις μήνες μέσα σε δάσος της περιοχής.

Η “Καθημερινή” του... Μαρτίου 1821

Πιο εύκολη τώρα η ίδρυση των mall

Πιο εύκολη κάνει την αδειοδότηση των mall (πολυκαταστημάτων κι εμπορικών κέντρων).

Με κοινή απόφαση των υπουργών Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οικονομικών και Εσωτερικών που εξειδικεύει την κοινοτική οδηγία Μπόλκενσταϊν και την ανακοίνωσε αίφνης κι αργά χθες το βράδυ ο υφυπουργός Ντ. Ρόβλιας, αίρονται εμπόδια για την αδειοδότηση μεγάλων λιανεμπορικών επιχειρήσεων αλλά και των πωλητών υπαίθριου εμπορίου.

Πιο συγκεκριμένα, δεν θα απαιτούνται οικονομοτεχνικές μελέτες για την ίδρυση μεγάλων εμπορικών κέντρων, ενώ δεν θα συμμετέχουν πια τα επιμελητήρια στις επιτροπές της τοπικής αυτοδιοίκησης που γνωμοδοτούν για το άνοιγμα των mall.

Eνα διαμάντι από τη χαμένη πατρίδα

Πρόσφυγες εγκαταλείπουν την Τραπεζούντα.
Έργο του Δημήτριου Βλάχου
Η θεία Κερέκη, πρώτη εξαδέρφη του πατέρα μου, όταν πληροφορήθηκε ότι θα πάω στην Τραπεζούντα, μου έστειλε ένα γράμμα από την Αλεξανδρούπολη, με την παράκληση να βρω το σπίτι της σε μία συνοικία έξω από την πόλη προς τα Πλάτανα.
 Η θεία Κερέκη είχε ένα μωρό τον Κωστή, που της το άρπαξαν βίαια οι Τούρκοι, όταν έδιωχναν τον ελληνικό πληθυσμό από την Τραπεζούντα το 1922. Το δεξί της χέρι ήταν κουλό από το χτύπημα του υποκόπανου στην προσπάθειά της να κρατήσει το παιδί. Η θεία Κερέκη ποτέ δεν ξέχασε τον Κωστή της. Η φωτογραφία του μωρού ήταν φυλαγμένη στο εικονοστάσι μαζί με τα εικονίσματα και το κρεμαστό καντήλι, που είχε φέρει από την πατρίδα. Το παιδί είχε μια χαρακτηριστική ουλή στη δεξιά πλευρά του μετώπου, που έγινε στη γέννα με τα πρωτόγονα μέσα της εποχής και των περιστάσεων.