Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ποιο κόμμα είναι το εμπόδιο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου;

Όλοι συνειδητοποιούμε σήμερα ότι αυτό το έκτρωμα που τιτλοφορείται ως δημοκρατικός εκλογικός νόμος, είναι πέρα για πέρα παράλογος και οπωσδήποτε θα πρέπει να αλλαχτεί. Ποιο όμως είναι εκείνο από τα κόμματα που εκλέχτηκαν στη Βουλή, το οποίο δεν έχει συμφέρον να αλλαχτεί ο εκλογικός νόμος και επομένως αυτό είναι και το εμπόδιο για την μη αλλαγή του σε απλή αναλογική;

Για να δοθεί απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα θα πρέπει να μελετήσουμε τα εκλογικά αποτελέσματα:

Όλοι όρθιοι!

Αποτέλεσμα: Οι δημοσιογράφοι σούζα.
Μέθοδος επίτευξης αποτελέσματος:

Χρυσή Αυγή: "Εγέρθετο(sic) Όλοι όρθιοι!".
Εμπορικό τμήμα ΜΜΕ: "Είναι καλός πελάτης και πρέπει να τον προσέξουμε".
Διευθυντικό στέλεχος ΜΜΕ: "Παιδιά μην κάθεστε. Μια καλή παρουσίαση του υπουργού, βουλευτή, Γεν Γραμματέα μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε κρατική διαφήμιση".

Ο μετεκλογικός Ευρωπαϊκός προσανατολισμός

Αν η Κυβέρνηση που πάνε να στήσουν είναι για να επιμηκυνθούν τα ενυπόθηκα πλέον δάνεια, με τον Ράϊχενμπαχ να επιβάλει ενεργειακή και δημοσιονομική πολιτική, δεν θα ξεχνώ ότι το κόμμα του 18,88%, so sorry, έχει λίγο λιγότερη νομιμοποίηση από ό,τι οι προηγούμενοι, και απλά είναι ο νέος ευρωζητιάνος που βασίζει το μέλλον μου στην ελπίδα να κόψουν μονέδα για εμάς οι Γάλλοι σοσιαλιστές. Αμ δε... για πάρτη τους θα την κόψουν... Εκτός εάν μας δανείζουν για να ψωνίζουμε...

Ο καθένας ερμηνεύει το εκλογικό αποτέλεσμα όπως τον βολεύει.

Εγώ βλέπω ότι:

Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα με τους Έλληνες πολίτες!

Τσίπρας λοιπόν.

Όταν μεγαλοεργολάβος (μα πολύ μεγάλος), που δηλώνει πως ψηφίζει ΠΑΣΟΚ (τι άλλο), προτρέπει τους υπαλλήλους του να ψηφίσουν έστω ΝΔ γιατί οι δεξιοί θα ταλαιπωρηθούν αν θα βγει ο Τσίπρας... τότε χάνεις τα λόγια σου.
Ξέρεις πολύ καλά, πως αυτοί που κατάφεραν να πάρουν όλα τα μεγάλα έργα, τα φωτοβολταϊκά, τις ανεμογεννήτριες, τα σκουπίδια και τα τηλέφωνα, ξέρουν πολύ καλά (και πληρώνουν πολύ καλά) πολλά από τα σημαντικότερα πρόσωπα της πολιτικής ζωής, μια που τους χρησιμοποιούν σαν μαριονέτες για τα σχέδιά τους.
Και είναι δύσκολο να με κάνει να πιστέψω ο εν λόγω κύριος, πως υπάρχει περίπτωση αν δεν θέλουν οι δικοί του (ΠΑΣΟΚ αλλά και ΝΔ), θα κυβερνήσει ο Τσίπρας. Γιατί όσο εύκολο είναι με μια απλή υπόσχεση να μας παίρνουν την ψήφο, άλλο τόσο εύκολο είναι με ένα μικρό λογαριασμό και ένα "αρχίδιον" εξουσίας, κάθε βουλευτής σε όποιο κόμμα και αν είναι, να σου κάνει κολοτούμπες.