Όλοι συνειδητοποιούμε σήμερα ότι αυτό το έκτρωμα που τιτλοφορείται ως δημοκρατικός εκλογικός νόμος, είναι πέρα για πέρα παράλογος και οπωσδήποτε θα πρέπει να αλλαχτεί. Ποιο όμως είναι εκείνο από τα κόμματα που εκλέχτηκαν στη Βουλή, το οποίο δεν έχει συμφέρον να αλλαχτεί ο εκλογικός νόμος και επομένως αυτό είναι και το εμπόδιο για την μη αλλαγή του σε απλή αναλογική;
Για να δοθεί απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα θα πρέπει να μελετήσουμε τα εκλογικά αποτελέσματα:
Έχουμε λοιπόν, σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα:
1) Η ΝΔ έλαβε 18,85%. Με βάση την απλή αναλογική θα ελάμβανε 300 Χ 18,85% = 57 έδρες. Τελικά με βάση τον εκλογικό νόμο έλαβε 108 έδρες. Επομένως η ΝΔ είναι το κόμμα εκείνο που δεν το συμφέρει να αλλαχτεί ο εκλογικός νόμος. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ας δούμε πιο κάτω.
2) Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 16,78%. Με βάση την απλή αναλογική θα ελάμβανε 300 Χ 16,85% = 50 έδρες. Τελικά με βάση τον εκλογικό νόμο έλαβε 52 έδρες. Επομένως και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα εκείνο που δεν το συμφέρει να αλλαχτεί ο εκλογικός νόμος.
3) Το ΠΑΣΟΚ έλαβε 13,18%. Με βάση την απλή αναλογική θα ελάμβανε 300 Χ 13,88% = 39 έδρες. Τελικά με βάση τον εκλογικό νόμο έλαβε 41 έδρες. Επομένως και το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα εκείνο που δεν το συμφέρει να αλλαχτεί ο εκλογικός νόμος.
4) Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έλαβαν 10,60%. Με βάση την απλή αναλογική θα ελάμβαναν 300 Χ 10,60% = 32 έδρες. Τελικά με βάση τον εκλογικό νόμο έλαβαν 33 έδρες. Επομένως και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι το κόμμα εκείνο που δεν το συμφέρει να αλλαχτεί ο εκλογικός νόμος.
5) Το ΚΚΕ έλαβε 8,48%. Με βάση την απλή αναλογική θα ελάμβανε 300 Χ 8,48% = 25 έδρες. Τελικά με βάση τον εκλογικό νόμο έλαβε 26 έδρες. Επομένως και το ΚΚΕ είναι το κόμμα εκείνο που δεν το συμφέρει να αλλαχτεί ο εκλογικός νόμος.
6) Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έλαβε 6,97%. Με βάση την απλή αναλογική θα ελάμβανε 300 Χ 18,85% = 21 έδρες. Τελικά με βάση τον εκλογικό νόμο έλαβε 21 έδρες. Επομένως και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι το κόμμα εκείνο που δεν το συμφέρει και δεν έχει κανέναν λόγο για να αλλαχτεί ο εκλογικός νόμος.
7) Η ΔΗΜΑΡ έλαβε 6,10%. Με βάση την απλή αναλογική θα ελάμβανε 300 Χ 6,10% = 19 έδρες. Τελικά με βάση τον εκλογικό νόμο έλαβε 19 έδρες. Επομένως και η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα εκείνο που δεν το συμφέρει και δεν έχει κανέναν λόγο για να αλλαχτεί ο εκλογικός νόμος
Αφού λοιπόν όλα τα κόμματα (πλην του πρώτου) έλαβαν όσα θα ελάμβαναν και με την απλή και ανόθευτη αναλογική, ίσως και κάτι παραπάνω, δεν έχουν λόγο να διαμαρτύρονται. Όλα λοιπόν τα κόμματα που μπήκαν στο ιερό της κλειστής κάστας του πολιτικού συστήματος, δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να επιδιώξουν την αλλαγή του εκλογικού νόμου σε απλή αναλογική, γι’ αυτό άλλωστε και δεν ακούτε από κανένα κόμμα, να θέτει τέτοιο ζήτημα.
Κάποιος όμως θα πρέπει να έχασε. Δεν μπορεί να είναι όλοι κερδισμένοι. Ποιος έχασε;;
Έχασαν όλα τα κόμματα που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν το φασιστικό και αντιδημοκρατικό 3%. Ένα τεράστιο τμήμα του ελληνικού λαού που ανέρχεται στο 19,03% (το ποσοστό των κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής) και το οποίο μεταφράζεται σε έδρες 300Χ19,03% = 57 βουλευτές!!!!!! έγινε το αποπαίδι της ελληνικής κοινωνίας και δεν εκπροσωπήθηκε στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Τους δε δικούς του αντιπροσώπους, που εκείνο ψήφισε, τους μοιράστηκαν τα υπόλοιπα κόμματα με το πρώτο κόμμα να παίρνει τους 51 από τους 57 βουλευτές.
Τι βλέπουμε λοιπόν;; Βλέπουμε ότι ακόμα χειρότερο και από το bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, είναι το φασιστικό 3% που έστειλε το 19,03% του ελληνικού λαού στα σκουπίδια.
Αντιλαμβάνεστε τώρα με πόση χειρουργική μαεστρία είναι φτιαγμένος ο εκλογικός νόμος ώστε να εξυπηρετεί τα κόμματα που μπαίνουν στο πολιτικό σύστημα και να απορρίπτει τα υπόλοιπα;;
Το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, μας εκφοβίζει όλους πως αν καταργηθεί το 3% θα κινδυνεύσουμε από δήθεν κόμματα μειονοτήτων και κρύβεται πίσω από αυτή την τρομοκρατία για να νέμεται ήσυχο την κοινωνία. Όμως, το ότι πετάει το ένα πέμπτο του ελληνικού λαού εκτός Βουλής, ουδόλως το απασχολεί.
Αυτά όλα όμως μας έφτασαν στη σημερινή χρεοκοπία.
Αν δεν τα αλλάξουμε όλα αυτά, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι.
hassapis-peter.blogspot.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου