Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Βαδίζοντας "χαμηλά", χωράει από την στενή πύλη του παραδείσου


"Στον ουρανό δεν ανεβαίνει κανείς με το κοσμικό ανέβασμα, αλλά με το πνευματικό κατέβασμα. Μόνο έτσι, βαδίζοντας "χαμηλά", χωράει από την στενή πύλη του παραδείσου"

Γέρων Παΐσιος

Παστίτσιο, ασυδοσία, βλακεία

Φαήλος Κρανιδιώτης

Υπάρχει δικαίωμα στην ύβρη; Πότε ο χαβαλές γίνεται βλασφημία; Προσωπικά έχω μεγάλες ανοχές στη σάτιρα, ακριβώς γιατί μεγάλα, δυσθεώρητα είναι και τα όρια του χιούμορ αλλά και της ανθρώπινης βλακείας. Ειδικά η βλακεία συνορεύει με το άπειρο. Δεν έχει νόημα να παλεύεις με τους ανόητους. Είναι μάταιο, σαν να παλεύεις με το γουρούνι στον λάκκο με τη λάσπη. Το γουρούνι το φχαριστιέται κι εσύ απλώς λερώνεσαι.

Ο κάθε ντενεκές βαφτίζει τη χυδαιότητά του «άποψη», «χιούμορ», ακόμη κι αν προσβάλλει βάναυσα την πλειοψηφία. Το έχουμε δει άπειρες φορές και από τους τηλεοπτικούς τιμητές, τάχα οργισμένους για το «δίκιο», κι ας είναι φυγόστρατοι, διεστραμμένοι κίναιδοι, λαμόγια. Τους έχουμε δει όμως με τον πιο χυδαίο τρόπο να χλευάζουν αγράμματα ανθρωπάκια, χοντρούς, κοντούς, ή να χρησιμοποιούν για την τηλεθέαση ακόμη και δύστυχους με εμφανή ψυχιατρικά προβλήματα.

Τα μπλουζ της χούντας

Κλιμακώνονται οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις εναντίον της Ορθοδοξίας

Η Ελλάδα και ο λαός της δέχονται απανωτά, συνδυασμένα και πολύπλευρα πολεμικά κτυπήματα από την πλανητική ελίτ (Νέα Τάξη) και τα εγχώρια πολύχρωμα ανδρείκελά τους: Η χώρα διαλύεται και ρίχνεται στην αποικιοκρατική φρίκη. O ελληνικός λαός αφού σφαγιάζεται άγρια και καθημερινά, σπρώχνεται με βαρβαρότητα, δίχως ιστορικό προηγούμενo, σε μια κόλαση πτώχευσης και εξαθλίωσης…
Η πολεμική αυτή επίθεση εναντίον της Ελλάδας και του λαού της, από τους νέους αποικιοκράτες και τα εγχώρια όργανά τους, είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ. Δεν περιορίζεται απλώς στη χρηματιστηριακή κακουργία της λεηλασίας και της κατοχής της χώρας, επεκτείνεται σε όλα τα μέτωπα:
Από τα οικονομικά και κοινωνικά θεμέλια της εθνικής μας υπόστασης έως στις κορυφές του ιδεολογικού, πολιτικού και πολιτισμικού μας οικοδομήματος.

Απλές ερωτήσεις σε έναν αποτυχημένο

-- Καλά βρε καθηγητή της νομικής και συνταγματολόγε, παρόμοιες λίστες με φοροφυγάδες, από την ίδια πηγή που όπως ισχυρίζεσαι προέρχονται από υποκλοπή, είχαν στα χέρια τους η γαλλική κυβέρνηση, η γερμανική, η ισπανική και άλλες. Και τις χρησιμοποίησαν για να κυνηγήσουν τους φοροφυγάδες. Δηλαδή οι Γάλλοι, οι Γερμανοί, οι Ισπανοί είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε θέματα νομιμότητος από εσένα που προσπαθείς με μπουρδολογίες, όπως άλλωστε κάνεις πάντα, να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα;;;

-- Καλά βρε νομικέ ανεγκέφαλε, όταν η υπουργός οικονομικών της Γαλλίας σου παραδίδει μια λίστα με φοροφυγάδες γιατί σε νοιάζει που την βρήκε;;; Και αν πράγματι έχεις τέτοιες ευαισθησίες ως προς τη νομιμότητά της γιατί δεν της έκανες μήνυση στην Λαγκάρντ για διακίνηση προϊόντων εγκλήματος;;;

Ποιοί είναι οι αμόρφωτοι;


Είδα σχόλιο (πού αλλού; σε ανάρτηση του Σκάϊ), που αποκαλεί αυτούς που αντιδρούν στην «επένδυση» 2.000 ΜΒ αιολικών «πάρκων» στην Κρήτη, «αμόρφωτους και τεχνοφοβικούς».