Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πρός νέο πατέρα

Συμβουλές πρός νέο πατέρα ἀπό... ἕναν παλαιό πατέρα

Έχει ευθύνες η πατρότητα... η απασχόληση με τον μικρό δεν είναι χάσιμο χρόνου!
***
Θερμά συγχαρητήρια! Να το χαίρεστε! Ευλογημένο και καλοφώτιστο να είναι. Το πρώτο σας παιδί;... Η ζωή σας λοιπόν αλλάζει από δω και πέρα. Άλλος τώρα θα καθορίζει τι ώρα και πόσο θα κοιμόσαστε, ποιανού το φαγητό θα ετοιμαστεί πρώτο, πώς θα διακοσμηθεί το καθιστικό, αν θα βγείτε για επίσκεψη, τι ώρα θα πάτε εκκλησία...

Ποιοι τ’ άρπαξαν

Για να χαλάσουν το μεγάλο ντιλ των 50 δισ. ευρώ με τη Goldman Sachs

Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού παίχθηκε τον Νοέμβριο του 2009, από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Τότε η Ελλάδα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει τα 50 δισ. ευρώ που πρόσφερε η αγορά, θα έλυνε το άμεσο πρόβλημα του δανεισμού και δεν θα οδηγούνταν χειροπόδαρα δεμένη στο ΔΝΤ και στις αδίστακτες απαιτήσεις της Μέρκελ.

Όμως «κάποιοι» είχαν στον νου τους «αλλότριους σκοπούς» και εξυπηρετήσεις, που προηγούνται του συμφέροντος της χώρας.

Το «ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει σήμερα το παιχνίδι που παίχθηκε, το οποίο αφενός στοίχισε δισεκατομμύρια στη χώρα, αφετέρου παρά πολλά από αυτά που ζούμε θα είχαν αποφευχθεί

Το Φαινόμενο του Τρομοκηπίου


Μετά τον Σταύρο Αλεξανδρή (εδώ και εδώ) και τον Δημήτρη Κουτσογιάννη (εδώ και εδώ), και ο Λεωνίδας Λουλούδης, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην Αθηναϊκή Επιθεώρηση Βιβλίου (Athens Review of Books, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011, ΤΕΥΧΟΣ23, σελ. 50-54, βλ. εδώ.).

Joey, το θαύμα: το αγόρι που αρνήθηκε να πεθάνει.

Η Kristen Page ξύπνησε ξαφνικά κατά τη διάρκεια μιας ζεστής νύχτας του Μάη, νιώθοντας μούσκεμα. Λίγους μήνες νωρίτερα , η μητέρα τριών παιδιών φοβόταν να κάνει τεστ εγκυμοσύνης όταν είχε καθυστέρηση. Η Kristen είχε φτάσει στα όριά της με τα ζωηρά παιδιά της, ηλικίας 2 έως 7 ετών, αλλά ο άντρας της Matt την ενθάρρυνε λέγοντας της πως «μαζί θα βρούμε λύση, θα τα καταφέρουμε».

Η Kristen κουνούσε σθεναρά τον Matt για να ξυπνήσει. Τώρα, δεκατριών εβδομάδων έγκυος, είχε αποδεχθεί με χαρά τη νέα ζωή μέσα της, καθώς αναρωτιόταν συγχρόνως το τι μπορεί να φέρει αυτό το μικρό στην οικογένεια τους. «Τα νερά μου πρέπει να έσπασαν», ψιθύρισε με πανικό.
«Είσαι σίγουρη πώς απλά δε βράχηκες;», απάντησε ο Matt μισοκοιμισμένος.

Γιατί το σάπιο πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να επιβιώνει;

Σε όσες χώρες μπήκε το ΔΝΤ κατέρρευσαν τα αντίστοιχα πολιτικά συστήματα, εξαφανίστηκε το παλιό πολιτικό προσωπικό και άλλαξαν άρδην πολιτικοί θεσμοί και πολιτικές νοοτροπίες. Σε μας όμως, δεν έχει συμβεί το παραμικρό μέχρι στιγμής, παρά το γεγονός ότι σε μας δεν έχει εισέλθει μόνο το ΔΝΤ, αλλά ολόκληρη τρόϊκα η οποία οδήγησε, εκτός από πτώχευση και σε απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας. Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν άλλαξαν θεσμοί και συνήθειες, όχι μόνο το παλιό πολιτικό προσωπικό δεν εξαφανίστηκε, αλλά είναι εδώ παρόν διακηρύσσοντας ότι θα μας σώσει, υβρίζοντας και τρομοκρατώντας, με την χρήση των καθεστωτικών ΜΜΕ, οποιονδήποτε άλλον έχει αντίθετη άποψη. Τα ίδια πρόσωπα, αλαζονικά φερόμενα, εννοούν να παραμένουν στις θέσεις τους ακλόνητα και ταυτόχρονα να προωθούν στα ψηφοδέλτια του αποτυχημένου παλαιοκομματισμού, τους πολιτικούς τους κλώνους, δηλαδή τους γόνους τους, τις γυναίκες τους, τους συγγενείς τους, τις παρέες τους.

Κατασκευές από χαρτί.

Το πρόβλημα της Ελλάδας λύνεται μέσα σε έναν μήνα…

Πως μπορούμε να βγούμε από την στενωπό στην οποία τόσο έντεχνα, γρήγορα και σχεδιασμένα μας τοποθέτησαν; Αυτή είναι η απορία όλων, αυτό είναι το ερώτημα που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν οι υπάρχοντες πολιτικοί, αφού το ζητούμενο γι αυτούς είναι να διασωθούν οι ίδιοι, αλλά όχι η χώρα και οι πολίτες της. Επί χρόνια, άλλωστε, εργάστηκαν ώστε να δημιουργήσουν την σημερινή εικόνα φρίκης και απαξίωσης της Ελλάδας και των Ελλήνων.