Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Το Ελληνικό πνέυμα!

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το Ελληνικό πνεύμα με την Ελληνική γλώσσα, τη φιλοσοφία, το δίκαιο, με τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με την Αγία Γραφή, με τους Ρωμαίους και τώρα με τους Ευρωπαίους διαδόθηκε σε όλη την οικουμένη!

Οι μορφωμένοι άνθρωποι παντού σε όλη τη Γη, νιώθουν Έλληνες, όπου κι αν κατοικούν και όποια γλώσσα κι αν μιλούν!

Το επόμενο βήμα είναι να γίνουν χριστιανοί ορθόδοξοι.

Οι αιώνες που ακολουθούν για τον πολιτισμό ή θα είναι χριστιανικοί ή δεν θα υπάρξουν!

Το πρότυπο του κυρ-Φώτη

Αυτός ο αινιγματικός άνθρωπος, ο Μάτσιος, κινείται στα όρια του θρύλου. Μια αναβολή ποδοσφαιρικού αγώνα του Εδεσσαϊκού με την Καλαμαριά τον έφερε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Η μία -και καθοριστική για το μέλλον της χώρας- δήλωσή του προβλήθηκε στη ΝΕΤ (η οποία δεν άντεξε το βάρος της ευθύνης της μετάδοσης τέτοιων βαρυσήμαντων μηνυμάτων και έκλεισε λίγα χρόνια αργότερα).

Η σκηνή είναι αληθινά μαγική. Ο κύριος Μάτσιος σαγήνευσε το κοινό με σκεπτικό και διατύπωση επιχειρημάτων που μπορούσαν να κατανοήσουν βαθιά μόνο τρία άτομα: Ο ίδιος, ο χαρισματικός δημοσιογράφος που πήρε τη δήλωση και ο Φώτης Κουβέλης. Αν έδειχνες το κείμενο της απομαγνητοφώνησης της δήλωσης Μάτσιου στον Μάικλ Βέντρις (Αγγλος αρχιτέκτονας, αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική Β΄), εκείνος θα έπεφτε ανάσκελα βγάζοντας αφρούς από το στόμα, ουρλιάζοντας ότι είναι αναλφάβητος.

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ νομιμοποιούν και ενισχύουν την πραξικοπηματική λογική Σαμαρά

Στο προηγούμενο κείμενό μας «Ο Σαμαράς βρυχάται» σκιαγραφούσαμε τον πραξικοπηματικό χαρακτήρα της κυβέρνησης Σαμαρά. Ένα χαρακτήρα που δεν οφείλεται στις προσωπικές ιδιότητες ή ιδιοτροπίες του Σαμαρά, στη δωσίλογη ψυχολογία της κατοχικής κυβέρνησης, αλλά στην ίδια τη ΛΟΓΙΚΗ των πραγμάτων.

Είναι η ΛΟΓΙΚΗ του πλανητικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ που καθορίζει την πολιτική των πολιτικών του εξαρτημάτων και τις «προσωπικές» τους «διαστροφές».