Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Προσευχή μέσα στην αναταραχή

Πώς είναι δυνατό, όμως, να προσευχηθούμε μέσα σε κατάσταση ταραχής; Θα ’θελα να αναφέρω μερικά παραδείγματα που δείχνουν πως αυτό είναι δυνατό· θα τολμούσα μάλιστα να πω ότι αυτή η αναταραχή έχει τα πλεονεκτήματά της, σαν τα αιχμηρά βράχια που μας βοηθούν να σκαρφαλώσουμε ψηλά εκεί που δεν μπορούμε να πετάξουμε.

Η πρώτη ιστορία είναι από το «Γεροντικό». Κάποιος ασκητής συναντά στα βουνά κάποιον άλλον ασκητή κι αρχίζουν μια συζήτηση στη διάρκεια της οποίας ο επισκέπτης εντυπωσιασμένος από το επίπεδο προσευχής του συνομιλητή του, τον ρωτά: «Γέροντα, ποιός σε δίδαξε να προσεύχεσαι αδιάκοπα;» Κι εκείνος, που είχε καταλάβει ότι ο επισκέπτης του ήταν άνθρωπος με βαθιά πνευματική πείρα, του απαντά: «Δε θα το έλεγα αυτό στον καθένα, αλλά σε σένα θα το πω, πως αληθινά ήταν οι δαίμονες που με δίδαξαν».

Η πίτα της ΕΛΕΤΑΕΝ (και συμβουλές σε πολιτικούς)


Ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών σύμβουλος σε δικαιώματα άνθρακα, και η ΝουΔού (τι καλό όνομα έχει αφήσει ο Σιούφας... μπρρρ... ρωτήστε στον ΣΕΒ. Για Πασόκους, δεν λέω, πιπέρι...)

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος του 21ου αιώνα


1989

Μόλις έχει οριστικοποιηθεί η παραπομπή του Δ. Τσοβόλα (γνωστού και ως “δώστα όλα¨) στο ειδικό δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ένα σκάνδακο σύλληψης και εκτέλεσης του προϊσταμένου του Τσοβόλα, Α. Παπανδρέου. Στα τότε γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν μαζευτεί καμμια εκατοστή κομματόσκυλα φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Τσοβόλα.

Πετάξτε τα βιβλία και διδάξτε.... Πατριδογνωσία

Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς

«εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή και λάμπουν τα έθνη» Ρήγας Φερραίος

«Εις των Φράγκων υποσχέσεις μη στηρίζετε ελπίδας/ Έμπορος ο βασιλεύς των αγοράζει και πωλεί/ Εις των τέκνων σας τας λόγχας και ασπίδας και κοπίδας,/ Εις αυτά, αυτά και μόνον η ελπίς ας στηριχθεί./ Από τους αγρίους Τούρκους και τους πονηρούς Λατίνους/ Όσο δυνατοί κι αν είσθε δεινούς τρέχετε κινδύνους» (Κ.Σαρδέλη «Η Ρωμηοσύνη και ο Φώτης Κόντογλου», εκδ. «Αστήρ», σελ. 47).

Το ποίημα, το παραπάνω απόσπασμα, δεν είναι γραμμένο, όπως θα περίμενε κανείς, από Ρωμηό. Είναι του λόρδου Βύρωνα από το έργο του «Δον Ζουάν». Δυστυχώς το μόνο που διδάσκει η ιστορία είναι ότι κανείς δεν διδάσκεται απ’ αυτήν. Οι Λατίνοι, οι Φραγκογερμανοί είναι πονηροί, γράφει ο ποιητής, τα δάνειά τους, η μνημονιακή φρίκη, τα φάρμακά τους, μας εξοντώνουν. «Τρία πράγματα εχάλασαν την Ρωμανίαν όλην, ο φθόνος, η φιλαργυρία και η κενή ελπίδα», έλεγε ένας παροιμιακός λόγος των χρόνων της Άλωσης της Πόλης. Ας προσέξουμε την «κενή ελπίδα», τα «λόγια τα παχιά», τα «λιθάρια στον τουρβά», όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης. Το ζητούμενο σήμερα είναι ο απεγκλωβισμός, η απελευθέρωσή μας από το καταδιεφθαρμένο κομματικό κράτος, η καινή, και όχι η κενή, ελπίδα. Πού να την βρούμε όμως, πώς θα απεκδυθούμε το ξεραμένο φιδόδερμα του κενού, της θλίψης, της παραίτησης;

Δασκάλα ξεμπροστιάζει το ανύπαρκτο σύστημα

Μια δασκάλα υπέβαλλε την παραίτηση της σήμερα απο σχολείο του Πειραιά.. Τους λόγους τους εξηγεί στην γραπτή της επιστολή που ακολουθεί παρακάτω. Ένα κείμενο που τα λέει όλα!

"Λαμβάνω την τιμή να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση μου ως δασκάλας, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Οι λόγοι που μ’ έκαναν να επιλέξω αυτή την οδό είναι οι εξής:

- Ως δασκάλα πίστευα πάντα πως η στάση μου είναι παράδειγμα κι ό,τι νιώθω περνάει σαν αέρας στις ψυχές των παιδιών. Όχι κούφια λόγια και μπούρδες. Συναισθήματα και πράξεις, στάση ζωής. Δεν μπορώ ν’ αντικρίζω τα μάτια των παιδιών μου, χωρίς να ντρέπομαι να υπηρετώ μία παιδεία που δεν υφίσταται. Δεν έχω το δικαίωμα, δεν μου επιτρέπεται. Αρνούμαι να συμμετέχω στο συστηματάκι σας: «Πρώτα ο μαθητής», «Δωρεάν δημόσια παιδεία», «Ίσες ευκαιρίες για όλους»; Αρνούμαι τους φόρους των συμπολιτών μου να τους προσφέρω αδιαμαρτύρητα στους προδότες της χώρας μου, χωρίς να μπορώ να αρνηθώ ή ν’ αντισταθώ στις αποφάσεις τους.

Η κ. Διαμαντοπούλου ομολόγησε ότι το πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο και ο κ. Χατζηδάκης δεν αντέδρασε!

Προχθές στην παλιά Βουλή (αν δεν κάνουμε λάθος) έγινε μια εκδήλωση στην οποία μίλησαν, μεταξύ των άλλων η κ. Διαμαντοπούλου από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Χατζηδάκης από την Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ Διαμαντοπούλου είπε πως η επόμενη κυβέρνηση, που θα προκύψει μετά τις εκλογές και μάλιστα ασχέτως αποτελέσματος, θα πρέπει να είναι μια κυβέρνηση τύπου «Παπαδήμου»!!! Με απλά ελληνικά η κ. Διαμαντοπούλου μας είπε πως δεν πρέπει να χριστεί πρωθυπουργός, κομματικός αρχηγός εκλεγμένος από το λαό, ακόμα και αν το κόμμα του πάρει αυτοδυναμία στις εκλογές!!!