Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Απορίες κι ερωτήματα

1. Αν “κερδίσει” τις αυτοδιοικητικές εκλογές η ΝΔ, θα ζητήσει να γίνουν βουλευτικές εκλογές;
2. Πόσο επίμονα;
3. Γιατί δεν ζητάει από τώρα η ΝΔ να γίνουν βουλευτικές εκλογές;
4. Δεν βλέπει το κόμμα της ΝΔ να υπάρχει ΤΩΡΑ λόγος για να γίνουν βουλευτικές εκλογές;
5. Γιατί δεν ζητάει η ΝΔ με κάποιον τύπου ΑΝΕΝΔΟΤΟ ένα δημοψήφισμα για το Μνημόνιο, το Μνημόνιο 2, τα μέτρα, τα επόμενα μέτρα, τα χίλια δυο;
6. Γιατί η ΝΔ φοβίζει τους ήδη φοβισμένους πολίτες ότι αν “χάσει” τις αυτοδιοικητικές, το ΠαΣοΚ θα είναι ελεύθερο να πάρει κι άλλα μέτρα;

Ενώ εσύ πεθαίνεις, κοίτα πως ζουν οι 300 κομματικοί κηφήνες της Βουλής!

Από τον Νικόλα Βαφειάδη
Περιοδικό "Κ" της "Καθημερινής"Όσοι απο σας είχον αγορασει την Καθημερινή ίσως να είδον το Κ (περιοδικό )της Kυριακής 26/9/10 και το πρωτοσέλιδο ...και ναδιαβάσατε το αφιέρωμα του Νίκολαου Βαφειάδη..ας τα μάθετε όσοι δεν έπεσε στα χέρια σας ..!!!
Μέσα στας 3 εβδομάδας που έζησε ο συνεργάτης της Καθημερινής μέσα στην βουλήν κατέγραψεν τα χάλια αυτών των και των υπαλλήλων τους .....

Πόσο θα σας πληρώνουμε ακόμη, κυρία Τσόκλη;

H βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κυρία Μάγια Τσόκλη είναι μια γνωστή δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης , η οποία ασχολείται με το τουριστικό ρεπορτάζ. Το παράδοξο είναι ότι μετά την τοποθέτησή της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο είναι οικογενειακοί φίλοι, παραμένει στην κρατική τηλεόραση και συνεχίζει να πληρώνεται από αυτή για την εκπομπή της. Δηλαδή από εμάς. Διότι την ΕΡΤ εμείς την πληρώνουμε. Το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για τους βουλευτές έχει αρθεί , οπότε η δημοσιογραφική απασχόληση της βουλευτού κυρίας Τσόκλη είναι νόμιμη.

Πάλη για «εξουσία» στην οικογένεια. Γιατί;

Αν η γυναίκα εργάζεται εξίσου με τον άνδρα, τότε πάλι καταργείται η δικαιοσύνη, επειδή η γυναίκα στην οικογένεια, παράλληλα με την εργασία, βαστάζει και άλλα βάρη, επιπρόσθετα καθήκοντα, επειδή ακριβώς αυτή είναι η μητέρα των παιδιών. Θα νόμιζε κάποιος ότι, επειδή η γυναίκα βαρύνεται από μεγαλύτερες ευθύνες και ασκεί πολυπλοκότερο ρόλο, σε αυτήν πρέπει να ανήκει το προνόμιο να «κατευθύνει» την οικογένεια. Ασφαλώς κάποιος πρέπει να κατευθύνει την οικογένεια, όπως και κάθε άλλο ανθρώπινο καθίδρυμα. Έτσι, σε πολλές οικογένειες ανακύπτει η πάλη για εξουσία, που πολύ συχνά γίνεται καταστροφική για την οικογένεια. Συνεπώς, όπου και αν στρέψουμε τήν προσοχή μας, παντού βλέπουμε υπερβολικά πολύπλοκα προβλήματα, και δεν πλησιάσαμε ακόμη στην επίλυσή τους.

Είναι άλλη Ελλάδα και είναι άλλοι Έλληνες

Ας το ξαναπώ (μήπως κι αρχίσει να το λαμβάνει επιτέλους κανένας υπόψη): Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι η ίδια χώρα, όπως ήταν πριν από 8 μήνες. Οι Έλληνες ΔΕΝ είναι οι ίδιοι Έλληνες, όπως ήταν πριν από 8 μήνες.

Είναι άλλη Ελλάδα και είναι άλλοι Έλληνες.

Δυστυχώς, αυτό ΔΕΝ φαίνεται να το λαμβάνουν υπόψη, ούτε ο πολιτικός λόγος των κομμάτων, ούτε οι δημοσκοπικές αναλύσεις. Και τελικά οδηγούνται, κόμματα και αναλυτές, να ΜΗΝ λαμβάνουν υπόψη το τι ζητάει και θέλει ένας ολόκληρος λαός.

Οι Δάσκαλοι πληρώνονται υπερβολικά!!!

Με τους παχυλούς μισθούς τους βάζουν μέσα το ελληνικό κράτος και δουλεύουν μόνο 9 μήνες τον χρόνο! Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή σειρά και να τους πληρώνουμε για αυτό που πραγματικά κάνουν….baby-sitting (προσέχουν τα παιδιά μας)!Μπορούμε να πετύχουμε να το κάνουν με λιγότερο από τον βασικό μισθό. Κάτι τέτοιο θα ήταν δίκαιο. Θα τους έδινα 3 δολάρια την ώρα και μόνο για τις ώρες που δουλεύουν και όχι για όλο τον χρόνο.
Αυτό σημαίνει 15$ την ημέρα (8:15 πμ to 1:30 μμ ).