Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

"Ποιοι είμαστε;"

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Όταν πήγα στο σπίτι του Γιώργου να με φιλέψει, μου έδειξε στο σαλόνι τη θέση όπου είχε κρεμασμένο το πορτραίτο του. Ήταν ακριβώς απέναντι από την είσοδο. Όποιος έμπαινε στο διαμέρισμα το πρώτο πράγμα που αντίκριζε ήταν το πορτραίτο του.

- Επειδή σου αρέσουν οι ιστορίες, είπε ο Γιώργος, θα σου πω την μικρή ιστορία αυτού του τοίχου. Περίμενα να ακούσω την ιστορία του με ενδιαφέρον, γιατί εκτός του ότι ο Γιώργος μιλάει αργά, έχει επίσης το χάρισμα των απλών ανθρώπων, οι οποίοι αναφέρονται σε γεγονότα και όχι σε σκέψεις και θεωρίες.

Την εποχή αυτή της επιστημονικής ανάλυσης κανένας δεν μιλάει για συγκεκριμένα πράγματα. Ζούμε την εποχή του αφηρημένου. Ίσως επειδή για να δεις τα συγκεκριμένα πράγματα, πρέπει να τα δεις με αγάπη, ενώ στο αφηρημένο δεν υπάρχει θέση για την αγάπη.

Τα αιολικά δεν είναι μόνο άχρηστα για ηλεκτροπαραγωγή, αλλά και για σκραπ!

Σιγά που ο Γ. Παπανδρέου δεν θα μιλούσε πάλι για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Τι ...ξέχασε όμως να πει;

Το έχουμε αναφέρει επανειλημμένως .Δεν υπάρχει περίπτωση ο ΓΑΠ να εκφωνήσει ομιλία στο εξωτερικό και να μην αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Πιστός στην …παράδοση το ίδιο έκανε και στην ομιλία του στο Κέηπ Τάουν της Ν.Αφρικής στο 24ο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.