Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Ιδού το "Κόμμα Παπαδήμου" - Trilateral a la ελληνικά και ...λεφτά υπάρχουν!

Έντονες πολιτικές διεργασίες για την δημιουργία του «κόμματος της τρόϊκας» ή αλλιώς «κόμμα Παπαδήμου» συμβαίνουν στο παρασκήνιο, καθώς διαπιστώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ, η κύρια πολιτική δύναμη που εκφράζει μέχρι σήμερα την απόλυτη νομιμοφροσύνη στην τρόϊκα και στους ξένους δανειστές έχει πλέον ολοκληρώσει την αποστολή του και πλέον … έχει μείνει ο σκελετός του άλλοτε κραταιού πολιτικού σχηματισμού που κυριαρχούσε στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ήδη το πρόπλασμα του νέου κόμματος έχει σχηματοποιηθεί στην πολιτική κίνηση «Για την Ελλάδα τώρα!», η οποία δηλώνει ότι «ο σημερινός πρωθυπουργός θα πρέπει να στηριχθεί και να απαλλαγεί από τα πολιτικά βαρίδια που εμποδίζουν την επίτευξη των στόχων».

Για μιαν πνευματικήν επανάσταση

επιμελεία του
ΝΙΚΟΛΆΟΥ ΓΕΩΡ. ΚΑΤΣΟΎΛΗ
-φιλολόγου-


Ο λαός άμα κατάλαβε πως ήτανε πεσμένος, ταπεινωμένος, δυστυχισμένος εζήτησε αλλαγή. Τα ένστικτο της αυτοσυντήρησης τον σπρώχνει. Πρέπει να γίνη κάποια αλλαγή. Αλλαγή του τρόπου με τον οποίον τον ανέθρεψαν και τον εδίκασαν και τον εκυβέρνησαν και τον εφορολόγησαν και τον οργάνωσαν ως τώρα. Και επειδή το προχειρότερο και φανερώτερο και πιο χειροπιαστό στοιχείο του τρόπου αυτού, είναι τα πρόσωπα που τα τελευταία τούτα χρόνια τον εδιοίκησαν, εχτύπησεν ο λαός αυτούς, εναντίον τους εξέσπασεν ο δίκαιος θυμός του και επίμονα εζήτησε την αλλαγή τους. Εζήτησεν, επόθησεν, επικαλέσθηκε νέους ανθρώπους, νέους άντρες, νέους οδηγούς και κυβερνήτες και επαραδόθηκε σε εκείνους που εφανερώθησαν με πίστη κι αφοσίωση απεριόριστη.