Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η Σύμη είναι στις Σπέτσες

Το γκαρσόνι αργούσε να έρθει για
παραγγελία, με αποτέλεσμα να
σηκωθεί ο ίδιος ο ΓΑΠ να τον
φωνάξει από μικροφώνου
Και το Μανχάταν συνορεύει με το Κορωπί. Ασε που το Μενίδι βρίσκεται μεσοτοιχία με το Βλαδιβοστόκ και στην Πτολεμαΐδα πας μέσω Γριλανδίας...

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ανθρωποσφαγή στη Γάζα ήταν μια αποπροσανατολιστική επιχείρηση του Ισραηλινού στρατού για να στρέψει τα φώτα της παγκόσμιας ενημερωτικής κοινότητας μακριά από το 15ο Συνέδριο της Σύμης (που έγινε στις Σπέτσες). Αυτό το συνέδριο, αν τυχόν δεν το ξέρετε, είναι ένα φεστιβάλ σοσιαλισμού, ένα Ρόκγουεϊβ χωρίς Χαρούλη αλλά με ΓΑΠ, μια επανάσταση χωρίς φυσεκλίκια αλλά με μεζεκλίκια. Ο αλησμόνητος πρώην πρωθυπουργός με μια ομάδα πεπειραμένων παραγωγών φρέσκων, βιολογικών ιδεών (από τη σουίτα του πεντάστερου ξενοδοχείου στο πιάτο σας, δίχως φυτοφάρμακα, χωρίς μεσάζοντες) συντρίβει κάθε τόσο τον καπιταλισμό. Μόλις βεβαιωθεί ότι το πολυπλόκαμο τέρας της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο στουμπήχτηκε και παραγουλιάστηκε δεόντως από τους συντρόφους του, φέρνει τη θράκα όπου φωτοβολεί το ασίγαστο πάθος του για δικαιοσύνη και λευτεριά και ψήνει τα πλοκάμια που περίσσεψαν για να τα φάει μαζί με ουζάκι και νερό ανθρακούχο.

Καλώς τα παιδιά τα ευαίσθητα

Όλο το διαδίκτυο είναι γεμάτο με φωτογραφίες ομαδικών τάφων Εβραίων – κι ας μην ήταν όλοι Εβραίοι – που ξεκληρίστηκαν από τους Ναζί. Γεμάτο με φωτογραφίες από σκελετωμένα πτώματα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Από πρόσωπα που πάνω τους δεν έχει απομείνει τίποτα εκτός από δύο τεράστια μάτια που χωράνε όλη την απόγνωση του κόσμου μέσα στο Νταχάου. Αυτές οι φωτογραφίες βραβεύθηκαν, επιβραβεύθηκαν, κρίθηκαν πολιτικά ορθές και γεμίζουν μέχρι και σήμερα την καθημερινότητά μας στον αγώνα ενάντια στο νεοναζισμό.

Όταν έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι, οι οθόνες σε όλο τον κόσμο γέμισαν με εικόνες νεκρών, με ανθρώπους που έπεφταν από τα γραφεία τους, γυρίστηκαν ντοκυμαντέρ για τους νεκρούς ήρωες πυροσβέστες και αστυνομικούς, γυρίστηκαν συγκινητικές ταινίες για τις ζωές τους και το τέλος τους, το διαδίκτυο γέμισε με τα σπαρακτικά τελευταία τηλεφωνήματα των θυμάτων λίγο πριν σκοτωθούν. Όλα αυτά βραβεύθηκαν, επιβραβεύθηκαν, κρίθηκαν πολιτικώς ορθά και γεμίζουν μέχρι και σήμερα την καθημερινότητά μας στον αγώνα ενάντια στην τυφλή τρομοκρατία με θύματα αθώους πολίτες.

Η εθνική μας ψυχασθένεια

Η μεθοδολογία τού ελέγχου και της διόρθωσης ή συμπλήρωσης, ΠΡΙΝ πάρουμε θέση

Του π. Ιωάννη Ρωμανίδη

"Το να απαντάει κάποιος πριν ακούσει, είναι σ' αυτόν αφροσύνη και όνειδος" (Παροιμίες 18: 13).

Τώρα μιλάω εδώ ως ένας Αμερικάνος, πώς να το πούμε. Εγώ έχω μεγαλώσει στην Αμερική. Εμείς έχουμε μια μεθοδολογία ερεύνης που στην Ελλάδα δεν την καταλαβαίνουν όχι μόνον οι θεολόγοι αλλά ούτε οι φιλόλογοι. Βλέπω και οι φιλόλογοι και αυτοί είναι όλοι συνθηματολόγοι εδώ στην Ελλάδα. Αυτοί που καταλαβαίνουν είναι οι άνθρωποι των θετικών επιστημών.