Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Το τέλος της Κρίσης

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η κρίση αφού έχει αρχή έχει και τέλος. Ποιο είναι το τέλος; Οι ιδέες του τέλους της κρίσης διαφέρουν από πολίτη σε πολίτη, από πολιτικό σε πολιτικό, από πολιτικό κόμμα σε πολιτικό κόμμα, από επάγγελμα σε επάγγελμα κ.ο.κ. Ανάλογα με τη στάση τους απέναντι στην κρίση είναι και η ιδέα τους για το τέλος της κρίσης.

Διαφορετική είναι η ιδέα πολλών απλών ανθρώπων του λαού, οι οποίοι πιστεύουν ότι μόνον όταν η Ελλάδα αναγκαστεί να δώσει και την ψυχή της, θα βγει από την κρίση, γιατί κανένας δεν είναι διατεθειμένος να δώσει την ψυχή του. «Ας τα πάρουν όλα» είπε μια γριά Ελληνίδα. «Ψυχή δεν θα πάρουν». Την ιδέα αυτή δεν μπορούν να την καταλάβουν οι πολιτικοί.

Φίλε Αντώνη, πολύ αργά πια.

Χθες, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τις προτάσεις της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Είναι περίπου μια επανάληψη των 20 προτάσεων που είχε κάνει και το 1995 ως αρχηγός της ΠΟΛΑΝ στο Ζάππειο. Και τότε οι προτάσεις του δεν κατάφεραν να αλλάξουν την πολιτική ατζέντα, όπως το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Ούτε ο λαός, ούτε κανένα άλλο κόμμα πρόκειται να ασχοληθεί με αυτές, λίγες ημέρες πριν τις κάλπες. Όλοι γνωρίζουν ότι μετά τις 25 Μαϊου η πολιτική ζωή θα είναι εντελώς διαφορετική απ’ ότι είναι σήμερα.

Τον άνδρα της Τρέμη διόρισε πρόεδρο στο Ωνάσειο ο Αδωνις!

Τα καθήκοντα του προέδρου του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου αναλαμβάνει ο καθηγητής Χειρουργικής κ. Νίκος Νικητέας και σύζυγος της κυρίας Ολγας Τρέμη μετά την παραίτηση του καθηγητή Γιάννη Λεκάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η σύνθεση του Δ.Σ. του Ωνασείου διαμορφώνεται ως εξής:

α. Νικητέας Νικόλαος, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αναπληρωτή τον Ευσταθόπουλο Ευστάθιο, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

β. Νίκας Δημήτριος, Καρδιοχειρουργός, Καθηγητής τ. Δ/ντής του Παν/μίου Νότιας Αλαμπάμα, με αναπληρωτή τον Θεοδωρόπουλο Ιωάννη, Δικηγόρο.

Αυτοί διαβουλεύονται τι τους συμφέρει, εμείς λέμε "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω"

http://www.germanenergyblog.de/?p=15798
Η Γερμανική Βουλή διαβουλεύεται για την αναμόρφωση του Νόμου EEG. Ο Νόμος EEG είναι ο νόμος που:

γέμισε την Γερμανία με ΑΠΕ (μπήκαν δηλαδή πολλά αιολικά και φωτοβολταϊκά),
διπλασίασε το κόστος του ρεύματος,
ξεσήκωσε την Γερμανική βιομηχανία
και τους καταναλωτές,
ενόχλησε και προκάλεσε ζημιές στις ηλεκτροπαραγωγικές εταιρίες,
αύξησε τις αστάθειες στα δίκτυα,
αύξησε τις ανάγκες για θερμές εφεδρείες,
αύξησε τις ανάγκες για απορρίψεις ρεύματος (και την ενόχληση γειτόνων),
δεν υποκατέστησε συμβατική ηλεκτροπραγωγή,
δεν μείωσε εκπομπές CO2 (αυξήθηκαν!) δλδ. δεν εξοικονόμησε καύσιμα!
Συν έχουν μπλέξει λιγάκι γιατί η ΕΕ (ποιά ΕΕ...) θεωρεί παράνομες επιδοτήσεις την απαλλαγή από τα τέλη ΑΠΕ, ΕΤΜΕΑΡ κλπ για μερικές ενεργοβόρες βιομηχανίες...