Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

H συγκλονιστική ιστορία ενός ναρκομανούς.

Ένα σύγχρονο θαύμα του Αγίου Νεομάρτυρος Εφραίμ

Ήταν απόγευμα, ένα από τα συνηθισμένα πολυτάραχα απογεύματα στο κέντρο της Αθήνας. Ο κόσμος ουρά στην στάση της Ομονοίας των ΤΑΞΙ.

- Κουκάκι, παρακαλώ!… – Ευχαρίστως, του απαντώ• και αυτός ήταν όλος ο διάλογος μέχρι τέλους της διαδρομής, διότι το ύφος και ο τρόπος δεν άφηνε κανένα περιθώριο συζητήσεως. Στο ύψος του Αγίου Ιωάννου (Γαργαρέτας) και επί της οδού Βεΐκου κατέβηκε, και λίγα μέτρα πιο κάτω ένα άλλο χέρι με το χαρακτηριστικό νεύμα με σταματάει.

Ήταν νεαρός ο καινούργιος μου επιβάτης 25-27 ετών περίπου, μετρίου αναστήματος και κρατούσε μια βαλίτσα. Τοποθετώντας εγώ ταπράγματα του στο «πόρτ-μπαγκάζ», ο νεαρός κάθησε στην θέση του συνοδηγού.

Συνωμοσιολογίες ἢ πραγματικότης;

Ἔχουμε μάθει ἤδη γιὰ τὴν «συμβουλευτικὴ» ἑταιρεία ἀποκρατικοποιήσεων, μὲ τὴν ὁποία θὰ «ὁδηγηθοῦμε» (συμφώνως πάντα μὲ τὶς ἐμπνεύσεις τοῦ «τσάρου» καὶ τοῦ πρωθυπουργοῦ) ὡς κράτος, στὸν ἀπεγκλωβισμό ἀπὸ τὰ χρέη. Τί ἐστί συμβουλευτική ἑταιρεία;

Στὴν ἀνάρτησι Οἱ σύμβουλοι ἀναφέρονται κάποιες λεπτομέρειες πολὺ ἐνδιαφέρουσες! Φυσικὰ οὔτε λόγος γιὰ ἀπαντἠσεις ἀπὸ τοὺς «τσάρους» καὶ τοὺς «αὐτοκράτορες»!!! Δὲν ξέρω πῶς τὰ κατάφεραν, ἀλλὰ ἔχουν ἀντιληφθεῖ ὡς δικό τους χωράφι τὸ δικό μας…. Καὶ κάποιος μᾶλλον πρέπει νὰ τοὺς ἐξηγήσῃ τὶς διαφορὲς τοῦ «δικό μου» καὶ «δικό σου».

Από τον Putin στην «φλύαρη» κα Μπιρμπίλη

Μου έστειλαν 1-2 links για τον Putin και ήθελα να ξεφύγω λίγο από την Ελληνική αηδία γράφοντας για αυτόν. Αλλά μου έστειλαν και ανακοινώσεις της εκλεκτής του ΓΑΠ στο Υπουργείο Κλιμακτικής Αλλαγής και μου τα χάλασαν...

Σε περίληψη, ο Putin θεωρεί ότι η πυρηνική είναι η μόνη εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα. Αναγνωρίζει ότι το αέριο είναι δημοφιλές σήμερα, αλλά η ζήτηση για ενέργεια θα αυξηθεί στο μέλλον (και ως "αρχαίος" συμφωνώ... το αέριο είναι μια χαρά για πρώτη ύλη, μια χαρά για θέρμανση σε αστικές περιοχές, ΟΚ για ισχύ αιχμής, αλλά για ισχύ βάσης, ούτε για αστείο... Ψάξτε λίγο την εμπειρία εταιριών αερίου του ...Τέξας σε αρχαιότερες εποχές...)

Ο Putin είπε επίσης ότι δεν μπορείς να υποκαταστήσεις συμβατική ηλεκτροπαραγωγή με αιολική ενέργεια όσο κι αν το θες, (και η Ε.ΟΝ το είπε αυτό πολύ ευγενικά, το 2005, και εγώ, λιγότερο ευγενικά, από το 2010). Χαρακτήρισε τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας «claptrap», που μεταφράζεται «φλυαρία» (εξ ου και ο τίτλος της ανάρτησης).

Διακομματική υποκρισία για τις συντάξεις των βουλευτών

Όλη αυτή η υπόθεση με τις αξιώσεις των συνταξιούχων βουλευτών αποδεικνύει το μέγεθος της πολιτικής υποκρισίας. Και επιβεβαιώνει την παρακμή της πολιτικής στην Ελλάδα και την ανάγκη να γεννηθούν νέες υγιείς δυνάμεις σ’ αυτό τον τόπο.

Τα λέμε όλα αυτά διότι όλα τα πολιτικά κόμματα βγήκαν –και ορθώς- να καταδικάσουν τις προσφυγές των συνταξιούχων που ζητούν 80 εκατ. ευρώ, αλλά κανείς δεν είπε ότι οι απαιτήσεις τους γεννήθηκαν επειδή κάποιοι ψήφισαν ένα νόμο που τους δίνει αυτό το δικαίωμα. Είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό αυτό που έκαναν, όμως, δε μπορεί να βγαίνει η κυβέρνηση και να εμφανίζεται έκπληκτη από το γεγονός και να προαναγγέλλει νομοθετική ρύθμιση που θα εμποδίζει την χορήγηση των αναδρομικών.

Όταν πονάς μη περπατάς σε δρόμους πατημένους

Όταν πονάς μη περπατάς σε δρόμους πατημένους

Διάλεγε κάποια ερημικά μονοπάτια.

Κάτω από ξάστερο ουρανό σε κάμπους ανθησμένους
προσευχήσου στου Πλάστη εμπρός τα μάτια.

Κι όταν το γλυκοχάραμα ξυπνούν τα ρόδα, οι κρίνοι,
θα ιδής πόσο σε γιάτρεψε η προσευχή εκείνη”

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ

1. Να λέμε την προσευχή μας αργά και καθαρά. Όχι με βιασύνη, αλλά με αγάπη προς το Θεό.

2. Πριν προσευχηθούμε να έχουμε συγχωρήσει όλους όσους μας έχουν αδικήσει ή μας έχουν στενοχωρήσει στη ζωή μας.

Υπό Γερμανικό έλεγχο οι επικοινωνίες των ΕΔ! Αποκαλυπτικά έγγραφα και παρασκήνιο.

Υπό Γερμανικό έλεγχο, βρίσκονται από τον Ιανουάριο του 2009 υποδομές του ΟΤΕ, που μέχρι και σήμερα χρησιμοποιούνται από τις Ένοπλες Δυνάμεις “και διασφάλιζαν θέματα εθνικής ασφάλειας”!!! Αυτό προκύπτει από έγγραφο του ΓΕΕΘΑ με το οποίο ενημερώνεται ο υπουργός Άμυνας για την ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα το χρηματοδοτούμενο από το ΝΑΤΟ έργο του Ενοποιημένου Συστήματος Επικοινωνιών Εθνικής Άμυνας, ώστε οι επικοινωνίες των ΕΔ να μην εξαρτώνται απ΄ αυτές τις υποδομές. O μειοδοτικός διαγωνισμός αν και βρισκόταν ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του,"πάγωσε", χωρίς προφανή αιτία,όπως προκύπτει από έγγραφα του ΓΕΕΘΑ.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη