Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Όταν φυσάει, τους πληρώνουν για να μην γυρίζουν

bloomberg.com
Η είδηση δεν είναι καινούργια, κι ας είναι χθεσινή: Η μεταβλητή, κουτουρού, "ενέργεια" που εγχέουν τα αιολικά, όταν πάψει να είναι λίγη και ασήμαντη, κάνει τις αγορές και την ηλεκτροπαραγωγή άνω κάτω: Επειδή φύσηξε στην Δανία και στην Γερμανία, (ναι, φυσάει περίπου ταυτόχρονα σε γειτονικές χώρες) οι Γερμανοί πληρώνουν τους Δανούς αιολικούς να μην ...γυρίζουν.

Το τζάμπα ρεύμα με πρίζες από τον ουρανό του γραφικού "επιστήμονα", είναι τόσο τζάμπα και τόσο ...ρεύμα που θα τον πληρώνουμε €116,99 την μεγαβατώρα (κόστος που πληρώνει ο καταναλωτής, και που εισπράττουν οι αιολικοί) για να μας το διαφημίζει.

Τα κατεβάσαμε… κύριε Πρωθυπουργέ;

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το Μαξίμου έχει εικόνα «παιδικής χαράς». Έχει συμβεί και με άλλες κυβερνήσεις, δυστυχώς συμβαίνει και με αυτή σε μια εξαιρετικά δύσκολη κι απαιτητική συγκυρία που απαιτεί τα αντανακλαστικά να βρίσκονται σε εγρήγορση. Αναφέρομαι στην υπόθεση των tweets του Τσίπρα που ανέβηκαν και κατέβηκαν…

Είναι τόσο σημαντικό; Ναι είναι. Όταν εκφράζεται ο πρωθυπουργός της χώρας έστω και μέσα από το tweeter, είναι δημόσια θέση της χώρας και δεν είναι ούτε πλακίτσα, ούτε αστειάκι για να περάσει η ώρα.