Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Γογγυσμοί

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ο κόσμος γογγύζει για αυτά που συμβαίνουν. Κάποιος Καθηγητής έλεγε στους φοιτητές του στο Πανεπιστήμιο, πως οι απλοϊκοί αποδίδουν τις ασθένειες σε εξωτερικά αίτια. Έτσι έλεγε ο Καθηγητής και υπονοούσε ότι οι ασθένειες έχουν εσωτερικά αίτια. Έλεγε κάτι ανάλογο με αυτό που έλεγε ο Πλάτων με τα λόγια, "Οδός άνω, κάτω, μία και αυτή". Ο Καθηγητής φαντάζομαι ότι εννοούσε πώς "Οδός μέσα, έξω απ΄ την ψυχή, μία και αυτή".

Οι ημιμαθείς προχωρούν λίγο περισσότερο απ΄ τους απλοϊκούς και αποδίδουν τις αρρώστιες και την κακία του κόσμου, γενικά, στο Θεό.

Οι άθεοι πάλι, κάνουν τον συλλογισμό, αφού ο Θεός επιτρέπει την κακία στον κόσμο, άρα δεν υπάρχει.

Πρέπει να το πάρεις απόφαση, άνθρωπέ μου, ότι στη ζωή αυτή θα έχεις βάσανα...

Άλλωστε, πρέπει να το πάρεις απόφαση, άνθρωπέ μου, ότι στη ζωή αυτή θα έχεις βάσανα, δοκιμασίες, προβλήματα, πειρασμούς. Πρέπει να τ' αντιμετωπίζεις με γενναιότητα όλα αυτά, χρησιμοποιώντας ως όπλα την πίστη, την ελπίδα, την υπομονή. Ας εύχεσαι, βέβαια, να μην πέσεις ποτέ σε πειρασμό. Όταν, όμως, παραχωρεί κάποιον ο Θεός, μην ταράζεσαι.

Κάνε ότι μπορείς για να φανείς αληθινός στρατιώτης του Χριστού. Δεν βλέπεις που οι γενναίοι στρατιώτες, όταν η σάλπιγγα τους καλεί στην μάχη, αποβλέποντας στη νίκη, θυμούνται τους ένδοξους προγόνους τους, που έκαναν μεγάλα κατορθώματα, και ρίχνονται με θάρρος στον αγώνα; Όμοια κι εσύ, όταν έρχεται η ώρα της πνευματικής μάχης, να θυμάσαι τα κατορθώματα των αγίων μαρτύρων και ν' αγωνίζεσαι με γενναιότητα, με πίστη, με χαρά.Δεν μπορεί, λοιπόν, ποτέ να λυπάται ο χριστιανός; Μπορεί, αλλά για δύο μονάχα λόγους: Όταν είτε ο ίδιος είτε ο πλησίον του έρχεται σε αντίθεση με το Θεό και το άγιο θέλημά Του. Δεν πρέπει, επομένως, να στενοχωριούνται και να θλίβονται εκείνοι που κακολογούνται, μα εκείνοι που κακολογούν.

Η «γκάφα» του Μουζάλα είναι το «Πιστεύω» των Συριζαίων

Πολύς θόρυβος για την «γκάφα» του Μουζάλα…

Βγήκε και ο νέος βροντώδης «συνήγορος» του ΣΥΡΙΖΑ, ο σόουμαν Ζουράρις, να μιλήσει για «γλωσσικό ολίσθημα», για το οποίο δεν χρειάζεται «ούτε καν να ζητήσει συγγνώμη»!!!

Κανένα «γλωσσικό ολίσθημα» δε υπάρχει, ούτε «γκάφα».

Ο Μουζάλας ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία» γιατί απλούστατα αυτό πιστεύει…

ΟΧΙ μόνο αυτός, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του «αριστερού», μικροαστικού νεφελώματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ…