Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ο Αββάς Ζήνων και ο νηστευτής

Σέ μια κωμόπολη ζούσε κάποιος πού τόσο πολύ νήστευε, ώστε όλοι να τον διαφημίζουν σαν μεγάλο νηστευτή. Ή φήμη του έφθασε καί στον άββά Ζήνωνα. Τότε ό άββάς τον κάλεσε κο­ντά του. Εκείνος ήρθε. Χαιρετήθηκαν καί κάθησαν. Ό άββάς άρχισε το εργόχειρο του καί ή ώρα περνούσε σε απόλυτη σιω­πή. Ό νηστευτής, μη μπορώντας να μιλήση, άρχισε να στενοχωρήται καί ν'άδημονή. Στό τέλος δεν άντεξε καί είπε:

- Εύχήοου για μένα, άββά, γιατί θέλω να φύγω.
- Γιατί; τον ρώτησε εκείνος.
- Νιώθω σφίξιμο στην καρδιά μου καί δεν ξέρω τι συμβαίνει. Όταν ήμουν στον κόσμο νήστευα μέχρι το βράδυ καί δεν ένιω­θα καμμιά δυσκολία. Εδώ στην έρημο δεν αντέχω.
- Στόν κόσμο, του άπαντα ό άββάς, από τα αυτιά σου τρεφό­σουν. Σέ έτρεφαν οι έπαινοι των ανθρώπων. Πήγαινε λοιπόν καί, όπως οι άλλοι, να κάνης κάθε μέρα ενάτη (δηλ. να γευματίζης μια φορά στις τρεις το απόγευμα).

Οι στόχοι της νέας τρομοκρατικής σκηνοθεσίας

Αρχίζει να φωτίζεται πλέον καθαρά το τι παίζεται με το νέο σκηνοθετημένο παίγνιο γύρω από τους «ληστές» και «τρομοκράτες» της Κοζάνης.
Ο κεντρικός στόχος της νέας αυτής τρομοκρατικής κατασκευής του παρακράτους και των μυστικών υπηρεσιών συνίσταται σε τούτο: Στο «ξέπλυμα» των κατασκευαστών της τρομοκρατίας (παρακράτος-μυστικές υπηρεσίες) με τη μετάθεση της τρομοκρατίας στην Αριστερά ΓΕΝΙΚΑ, στο γνωστό παλιό παραμύθι… Αυτό το ξαναζέσταμα της παλιάς μυθολογικής σούπας περί «αριστερής τρομοκρατίας» ανταποκρίνεται, σήμερα, στις ανάγκες της δεξιάς δωσίλογης κυβέρνησης Σαμαρά.

"Εγκαταλείπει την ΑΟΖ η Ελλάδα"

"οι Έλληνες το έβαλαν κυριολεκτικά στα πόδια, μετά τις άμεσες τουρκικές αντιδράσεις".

Πανηγυρίζει ο τουρκικός τύπος για το ζήτημα της επιδίωξης της ελληνικής πλευράς να ανακηρύξει μονομερώς την ΑΟΖ, με πρωτοσέλιδα που αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι οι Έλληνες το «έβαλαν κυριολεκτικά στα πόδια» μετά τις άμεσες τουρκικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, (φυσικά όποιος θέλει τα πιστεύει), η άμεση και δυναμική τουρκική αντίδραση είχε σαν αποτέλεσμα η ελληνική κυβέρνηση να κάνει πίσω και να εγκαταλείψει ουσιαστικά την υλοποίηση της πρόθεσης της να ανακηρύξει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, με τη επιδίωξη της άμεσης εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων της περιοχής.

Οι Νεομάρτυρες, η Δόξα της Εκκλησίας μας

του Φώτη Κόντογλου

Το παρακάτω εξαιρετικό κείμενο του Κόντογλου, θα μας επιτρέψετε να το “αφιερώσουμε”, σε όλους τους σύγχρονους “νεομάρτυρες συνειδήσεως”…
Antexoume

Το να μιλά κανένας σήμερα και να γράφει για κάποια πράγματα της θρησκείας, ο πολύς κόσμος το νομίζει για ανοησία. Και ακόμα μεγαλύτερη ανοησία έχει την ιδέα πως είναι το να γράφει για τους άγιους μάρτυρες, και μάλιστα για κείνους που μαρτυρήσανε κατά τα νεότερα χρόνια που βασιλεύανε οι Τούρκοι απάνω στη χριστιανωσύνη, επειδής ο λίγος καιρός που μας χωρίζει απ αυτούς κάνει ώστε να τους νοιώθουμε πολύ κοντά μας, ανθρώπους σαν κ εμάς, ενώ τους αρχαίους μάρτυρες τους βλέπουμε μέσα από τους αιώνες που περάσανε από τότε που μαρτυρήσανε και στη φαντασία μας παρουσιάζονται ευκολότερα με το φωτοστέφανο του Aγίου.

Η λύση στο πρόβλημά μας είναι η απάντηση στο ερώτημα: Με το κράτος ή με την κοινωνία;

Το βασικό πρόβλημα που μας βασανίζει όλους σήμερα και μας οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και στο ξεπούλημα ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας έχει να κάνει με την ακόλουθη απλή μαθηματική εξίσωση. Δημόσιες δαπάνες + τοκοχρεολύσια = φόροι. Το ζητούμενο λοιπόν από όλους είναι ο ισοσκελισμός αυτής της εξίσωσης.

Από τις τρεις πιο πάνω παραμέτρους αυτής της εξίσωσης, η παράμετρος που αφορά τα τοκοχρεολύσια δεν εξαρτάται πλέον από εμάς, τουλάχιστον όχι με αυτό το πολιτικό σύστημα. Εξαρτάται από την τρόϊκα. Μετά το PSI και το δεύτερο μνημόνιο, η τρόϊκα έχει αναλάβει αυτή την παράμετρο της εξίσωσης και έχει αφήσει στην ελληνική κυβέρνηση τις άλλες δύο παραμέτρους, δηλαδή τις δημόσιες δαπάνες και τους φόρους, κάνοντας προτάσεις και προσφέροντας (υποτίθεται) τεχνογνωσία γι’ αυτές τις παραμέτρους. Εκείνο φυσικά που επιδιώκει η τρόϊκα, μέσω των προτάσεών της, είναι η ικανοποίηση πλήρως της δικής της παραμέτρου των τοκοχεολυσίων.

Τραύμα

Τραύμα είναι η βλάβη πού προκαλείται στο σώμα από μία εξωτερική αιτία, η οποία ως επί το πλείστον, λύει τη συνέχεια του δέρματος (σκίζει το δέρμα) και μπορεί σε άλλοτε άλλο βαθμό να προσβάλλει ιστούς ή και όργανα του σώματος.

Στα τραύματα οι πρώτες βοήθειες έχουν τον άμεσο σκοπό:
- Να σταματήσει η αιμορραγία και
- Να προφυλαχτεί το τραύμα από τις μολύνσεις.

1. Έλεγχος Αιμορραγίας (σταμάτημα ή ελάττωση της αιμορραγίας)

Σημαντική πληροφορία για την πρόγνωση ενός τραύματος (σχετικά με την πορεία του, με το πώς μπορεί να εξελιχτεί), έχει ο άμεσος έλεγχος της αιμορραγίας, ιδίως στην περίπτωση ενός βαθέως (μεγάλου σε βάθος) τραύματος ή τραύματος που έχει αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεγάλου αγγείου.