Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Η «προφητεία» της Στάη για το μέλλον της Ελλάδας

Έχει περάσει περίπου ένας χρόνος από τότε. Ήταν 7 Ιουλίου 2011, όταν η γνωστή δημοσιογράφος και κυρία της ελληνικής δημοσιογραφίας, κυρία Στάη, σε ραδιοφωνική της εκπομπή στο ραδιόφωνο του Flash είχε ανακοινώσει –ή προφητεύσει- πως το Νοέμβριο (του 2011) περίμενε ανασχηματισμό, ενώ ήταν αρκετά σαφής στην επόμενη προφητεία της στην οποία αναφέρθηκε χαρακτηριστικά λέγοντας πως «Να κατανοήσουμε πως θα αλλάξει ο χάρτης της Ελλάδας η οποία θα μικρύνει»!!! Ήταν πραγματικά μία βόμβα για τον μελλοντικό χάρτη της χώρας!

Η Χρυσή Αυγή τα χώνει σε Τσίπρα για το “Ιασώ”!

Με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή εύχεται στον Αλέξη Τσίπρα για το νεογέννητο γιο του, αλλά παράλληλα καυτηριάζει την επιλογή του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, να μην πάει σε δημόσιο μαιευτήριο, αλλά στο Ιασώ!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:
“Όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του τύπου, το πρωί της Τρίτης η Περιστέρα Μπαζιάνα, σύντροφος – όπως την αποκαλούν – (γιατί δεν είναι επισήμως παντρεμένοι…) του Αλέξη Τσίπρα, έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι. Βεβαίως, ευχόμαστε να τους ζήσει το νεογέννητο, αλλά πέραν από την ανθρώπινη υπάρχει και η πολιτική πλευρά του ζητήματος.

Η θεία υποχρέωση των ανυποχώρητων

«Το να φοβηθούν οι Λακεδαιμόνιοι μήπως συμβιβαστούμε με τον βάρβαρο είναι πολύ ανθρώπινο. Φάνηκε όμως ο φόβος σας ότι δεν είναι τιμητικός για σας, αφού γνωρίζετε καλά την πίστη των Αθηναίων. Δεν υπάρχει πουθενά στη γη τόσο χρυσάφι ούτε χώρα που να ξεχωρίζει τόσο πολύ στην ομορφιά και στην ευφορία, ώστε να τα δεχτούμε και να θελήσουμε να μηδίσουμε και να υποδουλώσουμε την Ελλάδα.
Είναι πολλοί και σοβαροί οι λόγοι που μας εμποδίζουν να το κάνουμε, ακόμα κι αν θέλουμε. Πρώτο και σπουδαιότερο των θεών τα αγάλματα και τα ιερά τα καμένα και ισοπεδωμένα, που μας υποχρεώνουν πιο πολύ να πάρουμε τη μεγαλύτερη εκδίκηση παρά να συμβιβαστούμε με όποιον τα έπραξε αυτά. Έπειτα ο ελληνισμός μας· το ίδιο αίμα έχουμε και την ίδια γλώσσα και των θεών προσκυνήματα κοινά και θυσίες και συνήθειες ίδιες κι όμοιες. Να τα προδώσουμε όλα αυτά δε μας έρχεται καλό εμάς των Αθηναίων. Και μάθετε, αν δεν έτυχε να ξέρετε από πιο μπροστά, ότι όσο υπάρχει κι ένας ακόμα Αθηναίος, με κανένα τρόπο δε θα συμβιβαστούμε με τον Ξέρξη»
.
Ηροδότου Ιστορία, Η-144, ΟΕΔΒ, σελ. 176

Πῶς έγινα αντι-αιολικός, και άλλα ...προσωπικά, σε 10 easy steps, σε 3 βαρετά χρόνια

1. Ήξερα, πρώτο χέρι, ότι, ενεργειακά, τα αιολικά δεν στέκουν. Οι ανεμόμυλοι για αλεύρι ήταν μια χαρά, σε άλλες εποχές (αλλά το στάρι και το αλεύρι αποθηκεύονται, ενώ ο αέρας και το ρεύμα δεν αποθηκεύονται, και τα ιστιοπλοϊκά είναι ωραία φτάνει να μην πρέπει να είσαι σε ραντεβού στην ώρα σου... Σκεφτείτε αυτά τα δύο).

2. Ήξερα, πρώτο χέρι, ότι τα οικονομικά τους δεν στέκουν. Παρά μόνο εάν επιδοτούνται αδρά. Τις επιδοτήσεις κάποιος τις πληρώνει, και εγώ είμαι φιλελεύθερος, δεν μου αρέσουν οι επιδοτήσεις, κάνουν κακό, και σίγουρα δεν θέλω να τις πληρώνω εγώ ή άλλος για μένα -- κάτι θα θέλει).

Πάτερ, να αποθηκεύουμε τρόφιμα για την πείνα που θα έρθει;

(Ματθ. ς' 25-34)
25 Διὰ τοῦτο λέγω ὑμῖν, μὴ μεριμνᾶτε τῇ ψυχῇ ὑμῶν τί φάγητε [ἢ τί πίητε], μηδὲ τῷ σώματι ὑμῶν τί ἐνδύσησθε· οὐχὶ ἡ ψυχὴ πλεῖόν ἐστιν τῆς τροφῆς καὶ τὸ σῶμα τοῦ ἐνδύματος;
26 ἐμβλέψατε εἰς τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ ὅτι οὐ σπείρουσιν οὐδὲ θερίζουσιν οὐδὲ συνάγουσιν εἰς ἀποθήκας, καὶ ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ οὐράνιος τρέφει αὐτά· οὐχ ὑμεῖς μᾶλλον διαφέρετε αὐτῶν;
27 τίς δὲ ἐξ ὑμῶν μεριμνῶν δύναται προσθεῖναι ἐπὶ τὴν ἡλικίαν αὐτοῦ πῆχυν ἕνα;
28 καὶ περὶ ἐνδύματος τί μεριμνᾶτε; καταμάθετε τὰ κρίνα τοῦ ἀγροῦ πῶς αὐξάνουσιν· οὐ κοπιῶσιν οὐδὲ νήθουσιν·
29 λέγω δὲ ὑμῖν ὅτι οὐδὲ Σολομὼν ἐν πάσῃ τῇ δόξῃ αὐτοῦ περιεβάλετο ὡς ἓν τούτων.

Ο κ Χρ. Γιανναράς οραματίζεται αλλαγή του Εθνικού μας Ύμνου!

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Η βαθιά κρίση, την οποία διέρχεται η χώρα μας έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλούς να διατυπώσουν την άποψη τους για το πώς μπορούμε να βγούμε από αυτήν. Πολλοί δημαγωγοί εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να βγουν στο προσκήνιο της πολιτικής, και να καταλάβουν την εξουσία και άλλοι κάνουν θόρυβο χωρίς να λένε κάτι σοβαρό.
Μεταξύ αυτών που εκφράζουν την άποψη τους για την κρίση είναι και πολλοί λόγιοι και, μεταξύ αυτών, ο καθηγητής κ. Χρ. Γιανναράς. Στο άρθρο του της Κυριακής 17ης Ιουνίου, ημέρας των εκλογών, με τίτλο "Ποια τα σημάδια του καινούργιου" θέτει το ρητορικό ερώτημα "Αν κάποτε εμφανιζόταν το καινούργιο στον πολιτικό μας βίο, το ριζικά διαφορετικό από το σήμερα, ποια θα ήταν τα γνωρίσματα του;". Και απαντά ο ίδιος: "Παραχώρηση στη φαντασία σημαίνει προσωπικό οραματισμό. Ο οραματισμός δεν είναι υποχρεωτικά αυθαίρετος και ουτοπικός", για να προχωρήσει ένα ακόμη βήμα, κρίνοντας εκ των προτέρων τον "πολιτικό ρεαλισμό", που θα αντιμετωπίσει κριτικά τον οραματισμό του: "Οπωσδήποτε όμως ο πολιτικός ρεαλισμός θα εκτιμηθεί ανάλογα με το επίπεδο της κατά κεφαλήν καλλιέργειας των εκτιμητών".

Γιατί ο Βενιζέλος κυκλοφορεί ακόμη με υπουργική BMW;

O πρόεδρος του 12% γιατί κυκλοφορεί με την λιμουζίνα του Υπουργείου Οικονομικών αξίας 750.000 ευρω; Μπορεί οι μνημονιακές κυβερνήσεις να έκοψαν με μεγάλη ευκολία μισθούς και συντάξεις, μπορεί να έβαλαν με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία φόρους στους ανέργους και στους άστεγους!!!, αλλά όταν πρόκειται για τη χλιδή τους και την προστασία τους από την οργή που έχουν προκαλέσει στους πολίτες τότε το χρήμα δεν το υπολογίζουν.

Ο Σαμαράς ξέρει και διαλέγει υπουργούς

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν ότι «αρχή άνδρα δείκνυσι», στο δε χωριό μας λένε ότι η «καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται». Αυτά αφορούν τις επιλογές του κ. Σαμαρά, κατ’ αρχήν για τους υπουργικούς θώκους.

Επέλεξε λοιπόν ο (φέρων ακέραιο και το σχετικό πολιτικό κόστος) κ. Σαμαράς, μεταξύ των ένδεκα εκατομμυρίων Ελλήνων, τον κ. Στουρνάρα, γιατί προφανώς έχει πειστεί για τις ικανότητές του τελευταίου να προβλέπει και να χαράσσει σωστή οικονομική πολιτική.