Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Στάχτη από ξύλα, η πολύτιμη

Είναι πολύ ευχάριστο να ζεσταινόμαστε το χειμώνα από την φωτιά, με μια ξυλόσομπα ή τζάκι!

Από αυτή τη φυσική ζέστη φωτίζεται το σπίτι, ψήνεται το φαγητό, στεγνώνονται τα ρούχα, ζεσταίνεται το νερό, και φυσικά μένει στο τέλος η πολύτιμη στάχτη!

Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή σκουπίδι.

Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά!

Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που έμεινε από την καύση τους. Ξύλα εννοούμε μόνο φυσικά, όχι με βαφές, κόλες ή επεξεργασμένα. Πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη. Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την συλλέγουμε. Από την στάχτη ξεχωρίζουμε την άσπρη στάχτη που έχει μείνει πάνω-πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τα καρβουνάκια τα κρατάμε σε άλλο δοχείο. Δεν πετάμε τίποτα, γιατί όλα χρειάζονται!

Το κανάλι της Βουλής δεν χρειάζεται να βάζει τουρκικά σίριαλ για να περνάει η προπαγάνδα της Αγκυρας

Είναι τυχερός ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ο φυσικός κληρονόμος του κεμαλισμού) στην Τουρκία, που η ΔΗΜ.ΑΡ. κατεβαίνει στις ελληνικές εκλογές. Αν γινόταν η κόντρα Κιλιτσντάρογλου Vs Κουβέλης, ο μεμέτης δεν θα την έβγαζε καθαρή. Το κουβελοκόμμα έχει περισσότερους κεμαλικούς από το αντίστοιχο τουρκικό. Αν ποτέ τα πράγματα δεν πάνε καλά για το ρεπούσειον άρμα στη χώρα μας (το απευχόμεθα), μπορεί να ανοίξει λαμπρό πεδίον εκλογικής δόξης στη φίλη και γείτονα Τουρκία. Αφορμή για τις παραπάνω σκέψεις είναι το άρθρο της «δημοκρατίας» που έκανε μνεία για την ερώτηση της βουλευτίνας της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρίας Γιαννακάκη, η οποία αγωνιά, άγχεται, ανησυχεί και έχει μπάστιες, δυσφορία, δυσπεψία και κολικούς στη συνείδηση διότι «η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει επισήμως την “Τουρκική Ενωση Ξάνθης”». Οσο και να το κάνεις, είναι μείζον ατόπημα. Περίπου ανάλογο με το να μην απονέμεται κάθε χρόνο, τιμητικά, το πρωτάθλημα της ελληνικής Σούπερ Λίγκας στη Γαλατά Σαράι. Λες και δεν φτάνουν οι τόσες προσβολές που έχουν κάνει οι ελληναράδες σε βάρος των καλών γειτόνων.