Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Χριστιανική αγάπη

Η παραβολή για την Τελευταία Κρίση αναφέρεται στη χριστιανική αγάπη. Δεν είμαστε όλοι καλεσμένοι να δουλέψουμε για την Ανθρωπότητα, όμως ο καθένας μας έχει λάβει το δώρο και τη χάρη της αγάπης του Χριστού. Ξέρουμε ότι όλοι οι άνθρωποι τελικά έχουν ανάγκη απʹ αύτη την προσωπική αγάπη, έχουν ανάγκη να τους αναγνωρίζεται δηλαδή η μοναδικότητα της ψυχής τους στην οποία αντανακλάται όλη η ομορφιά της δημιουργίας μʹ ένα ξεχωριστό τρόπο.

Ξέρουμε ακόμα ότι οι άνθρωποι βρίσκονται «εν φυλακή», είναι «πεινώντες και διψώντες» ακριβώς γιατί τους λείπει αυτή η προσωπική αγάπη. Τέλος ξέρουμε ότι όσο στενό και περιορισμένο και αν είναι το πλαίσιο της προσωπικής μας ύπαρξης ο καθένας από μας δημιουργήθηκε υπεύθυνος για μια μικρή θέση στη Βασιλεία του Θεού, και έγινε υπεύθυνος εξαιτίας αυτού του δώρου της αγάπης του Χριστού. Έτσι, είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε αποδεχτεί αυτή την ευθύνη, είτε αγαπήσαμε, είτε αρνηθήκαμε την αγάπη, πρόκειται να κριθούμε Γιατί, «εφʹ όσον εποιήσατε ένί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε» (Ματθ. 25,40).

Το πολιτικό σύστημα παίζει τα ρέστα του.

Η παλαιοκομματική επαγγελματική πολιτική ελίτ, θα προσπαθήσει το επόμενο διάστημα, με την αμέριστη εννοείται βοήθεια του κρατικοδίαιτου οικονομικού καθεστώτος, να αναστήσει το καταστροφικό για τον τόπο δίπολο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Ναι, όπως το ακούτε και σημειώστε αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω.

Πρώτα σημάδια αυτής της τακτικής, από πλευράς της ΝΔ, είναι η παλαικομματικές πρακτικές που μετέρχεται ήδη ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς, ποδοσφαιροποιώντας πλήρως το πολιτικό σύστημα. Όλα δείχνουν ότι, μπροστά στον στόχο για αναρρίχηση στην πρωθυπουργία της χώρας, θα ζήσουμε το επόμενο διάστημα πρακτικές μεταγραφών πολιτικών παικτών από άλλες κομματικές ομάδες ή αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της show biz και κρατικοδίαιτων πανεπιστημιακών. Ένα απέραντο πολιτικό παζάρι.

Ποιοί ...πρώην...δικαιούνται μετακλητούς υπάλληλους στα γραφεία τους στην Βουλή.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 51/Α/97 ,ανεξάρτητα αν είναι βουλευτές ,δικαιούνται μετακλητούς υπάλληλους οι :

1) πρώην πρόεδροι της Βουλής (6 υπάλληλοι)
2) πρώην πρωθυπουργοί (3)
3) πρώην αντιπρόεδροι κυβέρνησης (1 )
4) πρώην ...πρόεδροι κοινοβουλευτικής ομάδας. (1)
(γι'αυτό ο Ν.Κωνσταντόπουλος -πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ -ζήτησε και πήρε έναν υπάλληλο (εδώ).