Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Οι ανέραστοι

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

«Ηυλήσαμεν υμίν και ουκ ορχήσασθε,
εθρηνήσαμεν υμίν και ουκ εκόψασθε»

(Ματθ.ια,17)

Έτσι ο νόμος θεσπίζει την ελεύθερη από ψυχικές, πνευματικές, ηθικές δεσμεύσεις «συμβίωση» αναγνωρίζοντας ως μοναδικό δεσμό μεταξύ των ανθρώπων τον οικονομικό. Άλλωστε ολόκληρη η Γερμανικής έμπνευσης Ελληνική νομοθεσία στρέφεται κυρίως γύρω απ΄ την προστασία της περιουσίας. Με αυτή τη φιλοσοφία το δίκαιο εννοεί ως «ελευθερία» την ευθύνη στα περιουσιακά θέματα και την ανευθυνότητα ως προς τον ψυχικό, τον πνευματικό και τον ηθικό κόσμο του ανθρώπου.

Μια ακόμα τραγωδία στις τόσες τραγωδίες της ζωής, είναι οι γάμοι χωρίς έρωτα, οι συμβατικοί γάμοι, αυτοί που στην εποχή μας, όπου το κακό δρα απροκάλυπτα, γίνονται και με ένα απλό συμβολαιογραφικό έγγραφο! Η δικαιολογία του νόμου περί συμβατικών γάμων είναι η εξής: «Μια που ο ψυχικός και πνευματικός δεσμός είναι περιττός, γιατί να ρισκάρει κανείς στο οικονομικό;»

Η υποκρισία της Αριστεράς βαλσαμώνει ελέφαντα


Σάλος, λέει, από το τάχα «ρατσιστικό» σχόλιο της ελληνίδας πρωταθλήτριας του τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου που έγραψε στο twitter: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό»! Με αφορμή το σχόλιο, διάφοροι επαγγελματίες ευαίσθητοι (που ουδόλως ενοχλούνται από τον υπαρκτό κεμαλοναζισμό) αποπειράθηκαν να φάνε την ίδια!

Ο «εθνάρχης» Καραμανλής: Ο θεμελιωτής του ευρω-εγκλήματος

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο «εθνάρχης») είναι ο μοναδικός πολιτικός ο οποίος έχει μείνει στο απυρόβλητο, με μια εικόνα «αψεγάδιαστη».
Όλα τα καθεστωτικά κόμματα με τους «αριστερούς» ψάλτες, καθώς και τα πολύχρωμα ιερατεία της καθεστωτικής προπαγάνδας, δεν αγγίζουν καθόλου τον «εθνάρχη», σχετικά με τις σημερινές καταστροφικές συμφορές που ζει η χώρα και ο ελληνικός λαός.
Είναι τόσο σημαντικός πολιτικός για το ελληνικό καπιταλιστικό καθεστώς, που ήδη, ακόμα εν ζωή, η καθεστωτική προπαγάνδα φιλοτεχνούσε το πορτρέτο του. Μετά το θάνατό του αναπτύχθηκε μια μυθολογία εξωραϊσμού του, ακόμα και αγιοποίησής του.

Το Αυχενικό Σύνδρομο

Δρ. Ιωάννης Καρνέζης

Ο σωστός όρος θα ήταν «αυχενικά σύνδρομα» μιας και πρόκειται για περισσότερα του ενός προβλήματα που έχουν σαν αιτία παθήσεις του αυχενικού τμήματος της σπονδυλικής στήλης. Οποιαδήποτε λοιπόν ενόχληση ή συνδιασμός συμπτωμάτων που οφείλεται σε πάθηση των αυχενικών σπονδύλων, μεσοσπονδυλίων δίσκων, αρθρώσεων, νεύρων ή μυών μπορει να ονομαστεί «αυχενικό σύνδρομο».

Τα συχνότερα συμπτώματα στην περιοχή του αυχένα είναι ο πόνος και η δυσκαμψία που μπορεί να επεκτείνεται στην οπίσθια και πλάγια επιφάνεια του αυχένα, στην περιοχή του ώμου ή και στην ανώτερη περιοχή της ράχης. Κάποτε μπορεί να συνδυάζεται και με επέκταση του πόνου στην οπίσθια ή και άνω επιφάνεια του κεφαλιού.