Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Βρετανία: Ξανά στα… θρανία τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά

Εκστρατεία για την επιστροφή των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών στα βρετανικά σχολεία ξεκίνησε στην Αγγλία, με επικεφαλής την ιστορικό, συγγραφέα και παρουσιάστρια ιστορικών εκπομπών, Μπέτανι Χιουγκς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Sunday Times», πολλές διασημότητες έχουν εκφράσει τη συμπαράστασή τους σε αυτό το εγχείρημα, όπως ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, ο θεατρικός συγγραφέας Τομ Στόπαρντ, ο συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Κόλιν Ντέξτερ και η ηθοποιός Τζοάνα Λάμλεϊ.

Και η Νταλάρα θέλει τον... courier της

Πολλές δουλείες πέσανε στο υπουργείο, έχουμε και τα αντιστασιακά της υπουργού και μάλλον θα χρειάζεται και έμπιστο courier με προϋπηρεσία για να πάει τα μηνύματα από την ξαδέλφη στον ξάδελφο.

Α.Νταβούτογλου: "Ή θα δεχθεί τις τουρκικές θέσεις η Ελλάδα ή θα υποστεί τις συνέπειες"!

"Ή η Ελλάδα θα υποχωρήσει στο Αιγαίο ή θα υποστεί τις συνέπειες"! Αυτή είναι η ουσία μιας πρωτοφανούς (ακόμα και για τον εν λόγω πολιτικό) τοποθέτησης του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου πριν από λίγο, για το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνάει μέσα από την ικανοποίηση των τουρκικών απαιτήσεων στο Αιγαίο και «την διασφάλιση εγγυήσεων για τα εν λόγω συμφέροντα» ξεκαθάρισε με τον πλέον ωμό τρόπο με δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου σε δηλώσεις του στην Τουρκία πριν από λίγη ώρα.

Αυτό θα πει περιστολή των δαπανών του δημοσίου.

Γράφαμε χθές (Στο ιπποκράτος της υποκράτους οι γλωσσομαθείς είναι σπάνιο είδος) για την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Ευσταθία Μπεργελέ, η οποία επελέγη από το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των .... αρίστων, πλήν όμως χρειάζεται διερμηνέα για τις ….ανωτάτου επιπέδου συζητήσεις - διαπραγματεύσεις που έχει με την τρόϊκα.

Ραβίνος Yitzhak Shapira: “Οι εχθροί του Ισραήλ πρέπει να δολοφονούνται. Ακόμη κι αν είναι νήπια”

Δυστυχώς, αυτή η “θρησκευτική” προτροπή του Ραβίνου δεν αποτελεί είδηση για τα αργυρώνητα ΜΜΕ.
Δεν αποτελεί απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί δεν συμβαίνει στην Κούβα, τη Γάζα, τη Βενεζουέλα, τη Συρία, το Ιράν, τη Β. Κορέα…
Συμβαίνει… στον χωροφύλακα των ΗΠΑ και αφεντικό των ευρωπαίων πολιτικών ηγετών…
Η “πολιτισμένη” δύση εξανίσταται συνεχώς και αδιάκοπα για τις παραβιάσεις των “Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”, αρκεί οι «παραβιάσεις» να συντελούνται σε χώρες αντιπάλους των ΗΠΑ.

Τι ξέρει ο κ. Δρούτσας για τα ελληνοτουρκικά και δεν μας το λέει;

Τη διεξαγωγή Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στα τέλη Ιουνίου ή το φθινόπωρο του 2011, μετά τις εκλογές στην Τουρκία στις αρχές Ιουνίου, πρότεινε χθε , στις Βρυξέλλες, ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας στη διάρκεια ομιλίας του στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, στόχος αυτής της Συνόδου θα πρέπει να είναι η υιοθέτηση μιας πολιτικής διακήρυξης, η οποία θα καθορίζει ένα «νέο οδικό χάρτη» για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη