Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Μη τρομάξης και μη εγκαταλείψης τον αγώνα


Μη τρομάξης όταν πέφτης κάθε ημέρα, και μη εγκαταλείψης τον αγώνα. Αντιθέτως να ίστασαι ανδρείως και οπωσδήποτε να ευλαβηθή την υπομονή σου ο φύλαξ άγγελός σου. Όσο είναι ακόμη πρόσφατο και ζεστό το τραύμα, τόσο και ευκολώτερα θεραπεύεται. Ενώ τα τραύματα πού εχρόνισαν, σαν παραμελημένα και αποσκληρυμένα, δύσκολα θεραπεύονται, και χρειάζονται για να ιατρευθούν πολύ κόπο και νυστέρι και ξυράφι και το εδώ πύρ των καυτηριασμών, (δηλαδή το πύρ των εδώ θλίψεων, έν αντιθέσει με το μελλοντικό πύρ της κολάσεως).

Μεγαλύτερη ζημιά κάνει στην Ελλάδα ο Λυμπερόπουλος από τον τουρκολάγνο "ανεξάρτητο" δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Αντώνη Σαμαρά;

Γιατί δεν διαγράφεις και τον ανθέλληνα Λαμπάκη;

Η υπόθεση της διαγραφής του συνδικαλιστή των ταξιτζήδων Λυμπερόπουλου, δεν μας απασχολεί σε εθνικό επίπεδο, ούτε πρόκειται να καταργήσει τους "αγώνες", όπως λένε μερικοί, ούτε βέβαια η ΝΔ ξαφνικά θα γίνει κόμμα "ανατροπής του κατεστημένου", όπως λένε άλλοι.

Εκείνο που μας ενοχλεί είναι η διαφορετική... ευαισθησία του Σαμαρά σ' ένα άλλο ζήτημα, πολύ σοβαρότερο κατά τη γνώμη μας: Αυτό του ελεεινού Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Λαμπάκη, που πρόσφατα δήλωσε πως "η Θράκη μπορεί να γίνει ανεξάρτητο κράτος"!

Οι καλοί άνθρωποι, οι καλοί Έλληνες και ο Πετσάλνικος

Λυπάμαι αφάνταστα που πληγώσω δύο ανήλικα παιδία, δύο αδέλφια, δύο αθώες ψυχές, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να το κάνω για να μην ξαναπέσουν στην ζωή τους, θύματα απάτης και κλοπής. Παράλληλα όμως, το πάθημα των δύο αδελφών, πρέπει να χρησιμεύσει ως δίδαγμα σε όλους τους έλληνες πολίτες, να βεβαιωθούν, όσοι αμφιβάλλουν ακόμα, ότι η πολιτική αλητεία που διαχειρίζεται τα κοινά και την οικονομία του τόπου, δεν έχει ούτε μπέσα, ούτε συνειδησιακές αναστολές, ούτε ηθικούς φραγμούς. Θυμηθείτε ότι στις 8 Απριλίου 2010, ο πρόεδρος της Βουλής κύριος Φίλιππος Πετσάλνικος, δέχθηκε στο γραφείο του δύο ανήλικα αδέλφια, τα οποία αποφάσισαν να προσφέρουν τις οικονομίες που είχαν στον κουμπαρά τους, όλα κι όλα 20 ευρώ, στον Λογαριασμό Απόσβεσης Δημοσίου Χρέους που έχει δημιουργηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κρίση εναντίον Οικογένειας … Ένα Εθνικό Ζήτημα

Την τελευταία χρονική περίοδο βιώνουμε την πιο μεγάλη οικονομική κρίση μετά το τέλος της Γερμανικής κατοχής.

Στον ορυμαγδό των απογοητευτικών εξελίξεων, προσπαθούμε να συλλέξουμε το σύνολο των πληροφοριών εκείνων, οι οποίες θα μας επιτρέψουν την όσο το δυνατόν πιο σωστή κατανόηση του ραγδαία μεταβαλλόμενου οικονομικού περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο δραστηριοποιούμαστε.

Στην προσπάθεια μας όμως αυτή να αντιμετωπίσουμε την κρίση, η οποία σαρώνει κάθε πτυχή της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής ζωής της Ελλάδας, μας διαφεύγει μία βασική παράμετρος.

Η παρούσα κρίση είναι πάνω από όλα βαθιά ΕΘΝΙΚΗ.

Ο Αλέξης Παπαχελάς, το σχέδιο Ανάν και η τιμή στον αντίπαλο (ένα άγνωστο περιστατικο σε μία ψαροταβέρνα).

Ήρθε πάλι στην επικαιρότητα ο κύριος Παπαχελάς μετά την περιβόητη εκπομπή χθες στον ΣΚΑΙ. Αναλώθηκε σε μεγάλο μέρος της για το ποιοί κουκουλοφόροι τον διαβάλλουν μέσα στο διαδίκτυο, όπου ο κύριος Λαζαρίδης ανταπάντησε (εσφαλμένα κατά τη γνώμη μας) ότι “και εμένα με χτυπούν”. Λάθος δις, διότι το ορθό είναι ότι τον χτυπούσαν, για τελείως διαφορετικούς λόγους από ότι κάποιοι άλλοι “χτυπούν” τον κ. Παπαχελά. Οι συγκεκριμένοι που τον χτυπούσαν άλλωστε, για λόγους που δεν γνωρίζουμε, δεν τον χτυπούν πλέον και τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ακόμα και εγκωμιαστικά σχόλια, όπως ακριβώς συνέβει και με τον Γιώργο Μουρούτη. Η πολιτική βλέπετε είναι μία διαδικασία τριβής και εναλλαγών ανάλογα με τις συνθήκες.

Χρυσάφι τα σκουπίδια για τα ιδιωτικά συμφέροντα

Τελικά στην Ελλάδα η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται μόνο μια φορά ως φάρσα αλλά πολλές και καταντά ιλαροτραγωδία. Το θέμα με τα σκουπίδια που πνίγει όλους τους Έλληνες τις τελευταίες δεν είναι τωρινό, εδώ και χρόνια γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Αυτό που μένει επίσης πάντα ίδιο είναι η αδυναμία της εκάστοτε κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα, μόνιμη και βιώσιμη. Έτσι η Ελλάδα μοιάζει με τριτοκοσμική χώρα που ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει, ακόμη κι αν τα παιδιά μας κινδυνεύουν να πάθουν ηπατίτιδα.

Ένα άλλο πράγμα που μένει μόνιμα και εμφανίζεται σαν από μηχανής θεός, είναι οι …ιδιώτες των σκουπιδιών. Οι επιχειρηματίες που βλέπουν ότι κάτω από τα σκουπίδια κρύβονται πολλά δις ευρώ και δεν θα πρέπει να πάνε χαμένα.

"Τύφλα νά' χει" η 21η Απριλίου - Ε. Βενιζέλος: Έφτιαξε δικό του Σύνταγμα!

Καινοφανείς ερμηνείες του Συντάγματος, με θέσεις διαστρέβλωσης του περιεχομένου του άρθρου 28 και ακατάσχετη ψευδολογία σε ότι αφορά τις προβλέψεις των παραγράφων 2 και 3, ήταν το περιεχόμενο όσων εξέφρασε χθες στην Βουλή ο … συνταγματολόγος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στους ξένους από την κυβέρνηση.

Πριν εισέλθουμε στην ουσία των όσων ειπώθηκαν χθες στην Βουλή και της σημασίας τους, να πούμε ότι είναι εξίσου εντυπωσιακό ότι ούτε ο ερωτών Γ. Καρατζαφέρης απάντησε σε όσα πρωτοφανή για υπουργό δημοκρατικής κυβέρνησης εξεστόμισε ο Ε.Βενιζέλος, ούτε η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αντιλήφθηκε τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Εκτός και αν συμφωνούν με το … ξέσκισμα του Συντάγματος και το ράψιμο στα μέτρα του Ε. Βενιζέλου.

Είχε προβληθεί από το ΠΑΣΟΚ ως "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ". Η συνέχεια αναμενόμενη: καταργήθηκε...

24/3/2010
Ο φορολογικός νόμος Παπακωνσταντίνου ανέφερε:

[Ε. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ

Ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας
Θεσπίζεται 3ετές αφορολόγητο όριο ύψους 30.000 Ευρώ για τα κέρδη από την άσκηση νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη δημιουργία και λειτουργία νέων επιχειρήσεων από άτομα έως 35 ετών.]


14/10/2010