Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η νανοτεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων

Τα αγγεία της αρχαίας Αθήνας και η μόνωση των διαστημοπλοίων της NASA

Tο περίφημο μελανό υάλωμα των αττικών αγγείων είναι στην ουσία ένα νανοϋλικό με ιδιαίτερες χημικές και μηχανικές ιδιότητες. Τέτοιες ώστε πρόσφατα προσείλκυσε το ενδιαφέρον της NASA η οποία αναζητεί στη σύστασή του μυστικά για να βελτιώσει τη μόνωση των διαστημοπλοίων της.

Tα ερυθρόμορφα αττικά αγγεία για μεγάλο διάστημα υπήρξαν ένα εξαγωγικό προϊόν το οποίο μπορούσε να «πιάσει» υπέρογκες τιμές, αποφέροντας μεγάλα κέρδη στους δημιουργούς του αλλά και στους εμπόρους. Επί τρεις ολόκληρους αιώνες είχαν μεγάλη ζήτηση στις ξένες αγορές, μετατρέποντας κυριολεκτικά το χώμα σε χρυσάφι και χαρίζοντας στην Αθήνα ένα ασυναγώνιστο μονοπώλιο στον τότε γνωστό της κόσμο.

Απάντηση του Στάθη Παναγούλη στο Γιώργο Παπαχρήστο - Δημοσιογράφο των Νέων

Ο εγκρατής της ελληνικής γλώσσης κ. Γ. Παπαχρίστος με σχόλιό του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ (18-7-2012) εκφράζεται ειρωνικώς για την ερώτησή μας στην Βουλή των Ελλήνων, περί της στρατιάς των συμβούλων του Γ.Α. Παπανδρέου, εγχωρίων και αλλοδαπών, οι οποίοι στοίχισαν στον ελληνικό λαό αμύθητα ποσά.

Πάντως ο εγκρατής της ελληνικής γλώσσης κ. Παπαχρίστος με τον όρο ”Ρ Ε Κ Τ Η Σ” που χρησιμοποιεί, αγνοεί ότι η λέξη αυτή δεν επιδέχεται ειρωνικής χρησιμοποιησης. ”Ρ Ε Κ Τ Η Σ”, κύριε Παπαχρήστο, προέρχεται από το ρήμα ρέζω, που σημαίνει ενεργώ, επομένως και η λέξη ”ρέκτης”, σημαίνει ενεργητικός, δραστήριος. Ευχαριστούμε τον κύριο Παπαχρίστο για τον έπαινο.

Όταν η υπομονή των τουρκοπρακτόρων…εξαντλείται!

«Να προσέξει η Ελλάδα, γιατί η υπομονή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης εξαντλήθηκε» τολμά να δηλώνει σε κανάλι της τουρκικής τηλεόρασης, εκφράζοντας ξεκάθαρη απειλή, ο πρόεδρος του κόμματος DEB των τουρκοφρόνων της Θράκης!

Το διέπραξε ο φασίστας που παριστάνει τον πρόεδρο του DEB, δηλαδή του κόμματος «Dostluk-Eşitlik-Bariş» (ή επί το ελληνικότερον «Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη» – λέμε τώρα!) των τουρκοφρόνων της Θράκης! Ο επίγονος του Αχμέτ Σαδήκ, το delivery boy του Χαλήτ Ερέν, η ορντινάντσα του Τούρκου πρόξενου, ο εύχαρις συνομιλητής του Μπαχτσελί, το σούργελο που παριστάνει τον δημοκράτη υπέρμαχο των… παραβιαζόμενων δικαιωμάτων της «τουρκικής μειονότητας»!

Μεταμοσχεύσεις και πειραματόζωα στη νέα τάξη πραγμάτων

Τα εντεταλμένα όργανα τη μαζικής -είναι και η διαδικτυακή- ενημέρωσης δεν παρέλειψαν να μας αναγγείλουν (πάλι) την είδηση με τον εντυπωσιακό, όπως συνηθίζεται, τρόπο: "Πρόσφερε ζωή με το θάνατό του ένας τριανταδυάχρονος". Σημειώνεται, την προσφορά την έκανε η μητέρα του αποβιώσαντος επί της χειρουργικής κλίνης. Στην κατάσταση όπου βρισκόταν ο τραυματισθείς 32χρονος δεν γνωρίζουμε ποια επιθυμία είχε, ήταν σε κώμα, και όποιος βρίσκεται στο κώμα του εγκεφαλικού "θανάτου", η επιστήμη αποφαίνεται μετά βεβαιότητος ότι δεν μπορεί να γίνεται λόγος για επιθυμία. Ο ασθενής είναι "κλινικά νεκρός" και ο θάνατος βρίσκεται καθ΄ οδόν. Οι γιατροί φροντίζουν να έρχεται γρήγορα.

Ἄκου παπποῦ Μανώλη…

Γλέζος προς ΧΑ: “Τώρα που φεύγουν μετανάστες οι Έλληνες, θα ειδοποιήσετε τους ομοϊδεάτες σας να τους τσακίσουν;

Aίσθηση προκάλεσε το ερώτημα που απηύθυνε ο Μανώλης Γλέζος προς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Με αφορμή τη μετανάστευση των Ελλήνων λόγω της κρίσης, ο κ. Γλέζος ρώτησε: «Θα ήθελα να ξέρω τι θα κάνετε. Θα στείλετε εντολή στους ομοϊδεάτες σας στις άλλες χώρες να τσακίσουν τους Έλληνες»;