Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Γιατί δεν καλλιεργείται η αρετή της ανδρείας στους νέους; (Οι βλαβερές συνέπειες της θηλυπρέπειας στην εξουσία!)

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Το ερώτημα αν κυβερνάει η ανδρεία ή η θηλυπρέπεια τον σύγχρονο κόσμο, πρέπει να απασχολήσει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Πρέπει να απασχολήσει ιδίως τους γονείς, για να ασκήσουν πίεση σ΄ αυτούς που διοικούν το Υπουργείο Παιδείας, για να είναι καθαρό, ποιο είδος ανθρώπου επιθυμούν να διαμορφώσουν; Τον ανδρείο που αγωνίζεται για την προσωπική του ελευθερία και για την ελευθερία των άλλων ή τον παθητικό τύπο, που εκτελεί ό,τι τον διατάζουν;

Ποιος κυβερνάει τον κόσμο; Αν ξέρουμε ποιος κυβερνάει τον κόσμο, θα καταλάβουμε γιατί εξέλιπε η ανδρεία και γιατί δεν καλλιεργείται η αρετή της ανδρείας στους νέους. Δείτε μόνο τη στολή των στρατιωτών πώς "εξελίχθηκε" τα τελευταία χρόνια και θα καταλάβετε, αν η εξάλειψη της ανδρείας είναι τυχαία ή θεληματική.

Κλίμα και πυρκαγιές

Να είστε σίγουροι ότι το "ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου" θα αρχίσει να φταίει για τις πυρκαγιές (που φαίνεται ότι μαίνονται στην Νότια Ευρώπη και την Καλιφόρνια). Από τις λίγες ειδήσεις που παρακολουθώ, σίγουρα είναι ανθρωπογενές το φαινόμενο και λέγεται "ανθρωπογενής εμπρησμός", είτε είναι από λάθος, είτε από ψυχανωμαλίες (ούουου), είτε για εκδίκηση, είτε για να "πρακτορικούς σκοπούς" (δεν το αποκλείω, αλλά δεν ξέρω κιόλας), είτε για να είναι "καθαρά" τα βουνά ώστε να μην δείχνει η τηλεόραση ή, τα γιου τιούμπ, μπουλντόζες να ρίχνουν δέντρα ή να φτιάχνουν ξέφωτα σε δάση, είτε για ...να μην καεί το δάσος όταν πάρει φωτιά καμία ανεμογεννήτρια (ναι, καίγονται και εκσφενδονίζονται και κομμάτια, 1.000 μέτρα, συν).

Ο παράδεισος της ανάπτυξης και της προόδου

Από το βιβλίο του Εντουάρντο Γκαλεάνο "Ένας κόσμος ανάποδα".

Μία γέφυρα δίχως ποτάμι.
Ψηλές προσόψεις κτιρίων δίχως τίποτε από πίσω. Ο κηπουρός ποτίζει το πλαστικό γρασίδι.
Κυλιόμενες σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά. Ο αυτοκινητόδρομος που μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε τόπους, που εξ αιτίας του έχουν καταστραφεί. Η οθόνη της τηλεόρασης δείχνει μία τηλεοπτική συσκευή που περιέχει μίαν άλλη τηλεοπτική συσκευή μέσα στην οποία υπάρχει μία τηλεοπτική συσκευή.