Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Οι Μ.Κ.Ο. και στα σχολικά βιβλία

Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος

Κάθε τόσο ραγίζει κι ένας οχετός και εισπνέουμε τις αναθυμιάσεις, πιάνουμε τις μύτες μας. Τώρα έχουμε τις Μ.Κ.Ο., το νεοταξικό αυτό πονήρευμα διαρπαγής χρήματος. Το καρύκευμα; αγαθοεργίες, φιλανθρωπίες, οικτιρμοί και ευσπλαχνίες -«το έξωθεν του ποτηρίου και της παροψίδος»- και κάτω από το κέλυφος, καθάρματα και φιλάργυροι απατεώνες. «Έσωθεν δε γέμουσιν εξ αρπαγής και αδικίας». (Ματθ. Κγ’ 25). Έκλεβαν, με τις ευλογίες της καταδιαφθαρμένης εξουσίας, και παρουσιάζονταν και ως ευεργέτες. Να τους δώσουν και επαίνους να τους στήσουν και ανδριάντες...

Η καλύτερη ομιλία

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Η καλύτερη ομιλία είναι η σύντομη. Μια φορά κάποιος έκανε μια σύντομη ομιλία και καταχειροκροτήθηκε. 'Όταν ρώτησε τον κόσμο, τί είπε και τους άρεσε τόσο, ο κόσμος απάντησε: Δεν ξέρουμε τί είπες, αλλά είπες λίγα.

Στο χωριό που θα πάω την Κυριακή σκέφτομαι να κάνω μια καλή ομιλία για την "εχθρότητα χωρίς αιτία". Το θέμα το διάλεξα από την ταινία "Επαναστάτης χωρίς αιτία". Η ομιλία μου θα είναι αυτή: "Αν σας ενοχλεί κάτι, προσευχηθείτε υπέρ αυτού και θα πάψει να σας ενοχλεί. Αν δεν πάψει, συνεχίστε την προσευχή."