Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Μπόμπολας εδώ, Μπόμπολας εκεί, Μπόμπολας παντού...

Tου “Αλιέως”

Εν μέσω των απεργιακών εξελίξεων "κλειδώνουν" οι συμβάσεις στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ήταν να μην γίνει η αρχή με την εξαγορά της ΑΕΓΕΚ. Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ αναδεικνύεται σε κυρίαρχο του παιχνιδιού για έργα ύψους 1,5 δις ευρώ για τις βασικές εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης και την επέκταση προς Καλαμαριά.

Τα τελευταία 24ωρα, εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ, δύο αναπληρωτές υπουργοί κινήθηκαν ταχύτατα (Στ. Καλαφάτης και Στ. Καλογιάννης) διευθετώντας εκκρεμότητες προωθώντας - επί της ουσίας- τα συμφέροντα Μπόμπολα.

National Television of Republic of Paranoia

The story so far:

- Η ΝΔ παραδέχεται οτι είναι ανίκανη να καθαρίσει την ΕΡΤ. Και θέλει να πείσει οτι μπορεί να την φτιάξει εξ αρχής.

- Ο Σαμαράς (που έβαλε στην ΕΡΤ άτομα επιπέδου Λιάτσου και Σαλαγκούδη) υπόσχεται να κάνει την ΕΡΤ “ποιοτική” και “ανεξάρτητη”.

- Τρία χρόνια τώρα η ΕΡΤ κάνει αισχρή μνημονιακή προπαγάνδα. Με το που έχασαν τις δουλειές τους τα παπαγαλάκια, έγιναν ξαφνικά αντιμνημονιακοί επαναστάτες.

Αν πιστεύεις ότι θα γίνουν εκλογές, γελιέσαι

Η χώρα έχει καταποντισθεί, η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, οι πολίτες διανύουν ταχύτατα την γραμμή που χωρίζει τα όρια της διαβίωσης από τον αγώνα της επιβίωσης, οι δομές του κράτους αποσυντίθενται με γοργούς ρυθμούς, η ασφάλεια του πολίτη είναι λέξη που θυμίζει παλιές εποχές, ενώ η εθνική ασφάλεια της χώρας και η απομάκρυνση από τα ζωτικά της γεωπολιτικά και εθνικά συμφέροντα έχει καταστεί σχεδόν ανέκδοτο.
Και όμως! Το κλείσιμο της ΕΡΤ «συγκίνησε» τις «μάζες», δημιούργησε διεθνή αίσθηση και προωθείται ως μείζον θέμα για την συνοχή και την συνέχιση λειτουργίας της παρούσας κυβέρνησης!