Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Αγαθή διάθεση

- Γέροντα, τι θα γίνουν οι άνθρωποι που έχουν καλωσύνη αλλά δεν πιστεύουν;

- Νομίζεις ότι δεν πιστεύουν; Αλλά ας πούμε ότι δεν πιστεύουν. Όταν ήταν μικροί, η μάνα τους δεν τους κοινωνούσε; Αλλά και να μην τους κοινωνούσε, δεν βαφτίσθηκαν, δεν μυρώθηκαν; Δεν είναι γεννημένοι από ορθόδοξες και βαφτισμένες μάνες; Ε, αυτούς τους ανθρώπους που έχουν καλωσύνη, θα δης, ο Καλός Θεός θα τους βολέψη με κάποιο τρόπο, είτε με δοκιμασίες είτε με μια αρρώστια είτε με ταλαιπωρίες είτε με έναν σεισμό είτε με έναν κεραυνό είτε με έναν κατακλυσμό είτε με έναν λόγο κ.λ.π., και τελικά θα τους πάη στον Παράδεισο. Πολλές φορές ίσως παρουσιασθή και ένας Άγιος ή ένας Άγγελος σε έναν τέτοιο άνθρωπο .παρόλο που δεν δικαιούται αυτήν την μεγάλη ευλογία. Μπορεί όμως να το κάνη και αυτό ο Χριστός, αφού πρώτα χρησιμοποιήση όλα τα άλλα. Αλλά συχνά τι παθαίνουν οι άνθρωποι αυτοί; Πηγαίνει ο διάβολος και τους ξεγελάει και πολλοί , οι καημένοι , πλανιούνται, γιατί αρχίζει ο διάβολος να τους λέη: «Α, εσένα σου έδειξε τέτοιο μεγάλο θαύμα, γιατί μπορείς να σώσης τον κόσμο». Και ο ταλαίπωρος δεν λέει: «Θεέ μου, πώς να Σε ευχαριστήσω; Εγώ δεν ήμουν άξιος για τέτοια χάρη» . Αντί δηλαδή να νιώση συντριβή, δέχεται τους λογισμούς που του φέρνει ο διάβολος και υπερηφανεύεται. Μετά ξαναπηγαίνει ο διάβολος και του στήνει «τηλεόραση», του δείχνει Αγγέλους, Αγίους και του λέει: «Εσύ θα σώσης την οικουμένη» . Αν αυτός ο άνθρωπος συνέλθη, πάλι ο Καλός ο Θεός θα τον βοηθήση.

Αγαπητέ Ιερέα

Αγαπητέ Ιερέα

Είναι δυσάρεστο όταν μέσα στη Θ. Λειτουργία, κάποια πράγματα που επιτρέπονται σε σπάνιες περιπτώσεις και γίνονται μόνο κατ' οικονομία και κατ' εξαίρεση, καταλήγουν τελικά να γίνουν ο κανόνας. Και είναι ακόμη πιο δυσάρεστο όταν αυτά γίνονται από έναν λειτουργό του Αγίου Θυσιαστηρίου, ο οποίος φέρει την ευθύνη για την ποιμαντική καθοδήγηση του ποιμνίου.

Μιλάω για την αυθαίρετη και καταχρηστική τροποποίηση του Τυπικού της Θ. Λειτουργίας την οποία πράττεις όταν, α) κάνεις το κήρυγμα και τις ανακοινώσεις πριν την Θ. Μετάληψη και β) όταν συνεχίζεις την ακολουθία πριν να τελειώσει η μετάληψη από τους πιστούς του Σώματος και του Αίματος του Χριστού.

Διά χειρών Ελλήνων

Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, μαζί με την υποδούλωση των εργαζομένων και τη συμπίεσή τους σε μια μάζα ατομικώς και συλλογικώς πτωχευμένων res (αντικείμενο στα λατινικά) που υποθηκεύει το κορμί της και τα παιδιά της για να επιζήσει, είναι ιεροσυλία. Είναι έγκλημα. Είναι προμελητημένο. Είναι ταξικό. Είναι μακροπρόθεσμο και προπαγανδισμένο ως τρόμος, σχεδόν φυσικό φαινόμενο που απειλεί, «δημοκρατικά» και «οριζόντια», «όλους» το ίδιο. Αυτούς, δηλαδή, που τοκογλυφικά αντιμετωπίζουν «κρίση» υπερκερδών και τους άλλους τους πολλούς που βλέπουν και νιώθουν στο πετσί τους, δυο τουλάχιστον δεκαετίες τώρα, την εργασία, το μόνο τους κεφάλαιο, τη μόνη τους περιουσία, να εξευτελίζεται. Ούτε φυσικό φαινόμενο ούτε αφύσικη είναι, μήτε καν πρωτότυπη αυτή η ιστορία. Πανάρχαια αντίθεση η βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Ομως, οι σειρήνες της τρομοκρατικής ντουντούκας των τελευταίων ημερών, συνδυασμένη άψογα με «αυθόρμητες» προβοκάτσιες, αργά ή γρήγορα θα έχουν και ιδεολογικό πρόσημο πιο φανερό απ' την «απόρριψη» του διαβόητου «συστήματος».

Λεφτά υπάρχουν: Aλλά μόνο για την Καραϊβική και την ... gay parade!

Ύβρις σε βάρος εκατομμυρίων Ελλήνων που υποφέρουν από τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα, την ανεργία ιαι την ανέχεια, θεωρούνται δύο ενέργειες, μία της κυβέρνησης και μία του δήμου Αθηναίων, ο οποίος μάλιστα μόλις την Παρασκευή έλαβε υποβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας από τον Οίκο Μoody's και πέρασε σε επίπεδο πόλεων ... Αντίς Αμπέμπα.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", η κυβέρνηση δίνει 4 εκατομμύρια ευρώ στα νησιά της Καραϊβικής προκειμένου να ... αποζημιωθούν από την Ελλάδα για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής! Συγκεκριμένα ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος από την Βουλή που αναφέρει πως η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε νόμο με τον οποίο μοιράζει 4 εκατομμύρια ευρώ για τις Μπαχάμες, την Βερμούδα, την Κόστα Ρίκα κλπ

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Ααα... Όλες οι φρουτοσαλάτες γιορτάζουν Παγκόσμιες Μέρες Ανέμου και Παγκόσμιες Μέρες Περιβάλλοντος. Ναι, βεβαίως, θέλω καθαρό περιβάλλον, νεότητα, ομορφιά, επί Γης ειρήνη, καθαρά αγγούρια, ελεύθερες φάλαινες και αλανιάρες τσιπούρες (για κοτόπουλα ούτε λόγος).

Πριν από πολλά χρόνια, πέθανε η μισή Ευρώπη από κάποιο μικρόβιο που ήρθε από κάπου αλλού. Οι περισσότεροι Ινδιάνοι στην Αμερική πέθαναν από ευλογιά στην οποία δεν είχαν ανοσία. Οι Ευρωπαίοι δεν αντέχουν στην Αφρική λόγω ελονοσίας, και οι Αφρικανοί πεθαίνουν από ελονοσία από τότε που άρχισαν αν ζούνε σε αστικά κέντρα, σαν Ευρωπαίοι.