Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

«Προεορτάσωμεν πιστοί!»

Ο προεόρτιος εορτασμός της Γεννήσεως του Κυρίου ξεκινά για τα καλά πέντε μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Οι ακολουθίες κάθε μιας από αυτές τις ημέρες καλούν τους πιστούς να προετοιμαστούν για την εορτή και να προετοιμάσουν την πανήγυρή της.

«Ας προσαρτήσουμε λαοί τα Γενέθλια του Χριστού και αφού υψώσουμε το νου ας πάμε με τη διά­νοια στη Βηθλεέμ και ας δούμε με τους λογισμούς της ψυχής την Παρθένο που σπεύδει να γεννήσει στο Σπήλαιο τον Κύριο των όλων και Θεό μας· του οποίου βλέποντας ο Ιωσήφ το μέγεθος των θαυμάτων νόμιζε πως θεωρούσε άνθρωπο να σπαργανώνεται ως βρέφος· εννοούσε όμως από τα φαινόμενα πως είναι Θεός αληθινός, που παρέχει στις ψυχές μας το μέγα έλεος».

Τα blogs υποχωρούν, τα ΜΜΕ νικούν κατά κράτος.

Εκείνο που παρατηρούμε, μετά κυρίως την δοτή πρωθυπουργία του κ. Παπαδήμου, είναι μια συνεχιζόμενη ήττα των αγωνιστών του διαδικτύου. Όπως θα έχετε διαπιστώσει όλοι, από ίδια αντίληψη ή από τις μετρήσεις στο διαδίκτυο, παρατηρείται μια συνεχιζόμενη πτώση σε όλα τα blogs κυρίως τα πολιτικά, αλλά ακόμα και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες. Το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνο σε ορισμένα ιστολόγια ή σε ιστολόγια συγκεκριμένης πολιτικής απόχρωσης, αλλά είναι ένα φαινόμενο γενικό. Πέφτουν όλα μαζί. Λιγότερες επισκέψεις, λιγότερα links, λιγότερα σχόλια σε όλους. Φαίνεται να υπάρχει μια διάψευση των προσδοκιών, αλλά γιατί;

Ο Κρύος Ήλιος (Γιατί η Καταστροφή του Κλίματος δεν υφίσταται)

Από την περιγραφή του βιβλίου στο Amazon.de:

Το IPCC είναι σίγουρο: Η θέρμανση του κλίματος είναι ανθρωπογενής. Είναι, ωστόσο, τα περιβόητα αέρια του θερμοκηπίου αυτά που προκαλούν κλιματική αλαγή; Και γιατί δεν ζεσταίνεται άλλο ο Πλανήτης; Οι Vahrenholt και Lüning εξέτασαν για την έρευνά τους τα διάφορα κλιματολογικά μοντέλα. Συνεπέραναν ότι η θέρμανση της Γης τα τελυταία 150 χρόνια είναι αποτέλεσμα φυσικού κυρίως Ηλιακού κύκλου. Τις επόμενες δεκαετίες θα έχουμε ήπια ψύξη, αντί για θέρμανση. Αυτό μας δίνει χρόνο για την ορθολογική ανάπτυξη και επέκταση των ΑΠΕ, και να προβούμε σε ενεργειακό μετασχηματισμό με οικoνομικό και διατηρήσιμο τρόπο.

NoTricksZone
http://www.amazon.de/Die-kalte-Sonne-Klimakatastrophe-stattfindet/dp/3455502504

Χριστός εν πόλει


Καταβασίες τῆς Κυριακῆς πρὸ τῶν Χριστουγέννων, α΄, ε' καὶ θ΄ ὠδή, ἦχος α΄.
Μέλος Πέτρου Μπερεκέτη (α΄ μισὸ τοῦ ιη΄ αἰ.).
Ψάλλει η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία.