Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Εξέδυσάν Με

 

Tελικά πρέπει να είναι εντελώς τρελός αυτός ο Θεός μας!!!

Η Αγία τριάδα
Τελικά Θεέ μου και συγνώμη που σου του λέω έτσι ανοιχτά... πρέπει να είσαι τελείως τρελλός. Θα σου διηγηθώ μια ιστορία και στο τέλος νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε.
Ένας ψυχίατρος δούλευε κάποτε με 3 ασθενείς. Και οι τρεις πίστευαν για τον εαυτό τους ότι ήταν ο Θεός. Αποφάσισε λοιπόν ο θεραπευτής να τους δουλέψει σε ομάδα.
Τους άφησε να μιλούν μεταξύ τους χωρίς ο ίδιος να παρεμβαίνει καθόλου ώσπου τελικά πάνω στην κουβέντα αποκαλύφθηκε ότι και οι τρεις διατηρούσαν για τον εαυτό τους το ρόλο του Θεού.
Εκείνη τη στιγμή ο ένας από τους τρείς γυρίζει προς το γιατρό και του λέει αγανακτισμένος

"Γιατρέ πού μ΄εφερες εδώ? Αυτοί οι δύο είναι εντελώς τρελλοί. Ο Θεός είναι ένας, εγώ."

Φεντόρ Ντοστογιέβσκι... Είπε Γέρων:

Φεντόρ Ντοστογιέβσκι

Δέν κατέβηκες ἀπ’ τό σταυρό ὅταν Σοῦ φωνάζανε περιγελώντας καί λοιδορώντας Σε: ”Κατέβα ἀπ’τό σταυρό γιά νά πιστέψουμε πώς εἶσαι Ἐσύ “.
Δέν κατέβηκες γιατί δέν θέλησες νά σκλαβώσεις τόν ἄνθρωπο μέ τό θαῦμα.
Λαχταροῦσες τήν ἐλεύθερη ἀγάπη κι ὄχι τούς δουλικούς ἐνθουσιασμούς τοῦ σκλάβου, τοῦ τρομοκρατημένου μπροστά σέ μιάν ἰσχύ πού τόν συντρίβει.

Ἀπό τόν Μέγα Ἱεροεξεταστή

Είπε Γέρων:


1) Ἀγαπῶ τόν Χριστό σημαίνει ἀγαπῶ τόν Σταυρό, τήν ὑποτίμηση, τόν κόπο.

2) Ἐμεῖς νομίζουμε πώς ὁ Χριστός εἶναι ἕνας καλοκάγαθος γίγαντας πού μᾶς κάνει τά θελήματα.Τόν ἔχουμε παραγγελιοδόχο. Δέν τόν θέλουμε Ἀφέντη μας.

Η ΓΕΝΟΠ είναι το ΠΑΣΟΚ

Αν δεν τρελαθούμε τώρα με όσα βλέπουμε και με όσα ακούμε, γύρω από την… αντίσταση που εξήγγειλε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κατά της κυβέρνησης, δεν θα τρελαθούμε ποτέ. Περί συνδικαλιστών γενικώς και ειδικώς της ΔΕΗ, είναι γνωστόν που ανήκουν και τι έχουν κάνει από το ’81 μέχρι και σήμερα. Οπότε γι αυτά δεν θα τρελαθούμε. Αλλά είναι εξωφρενικό-επιεικώς- να ακούω και να διαβάζω ότι για τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έχει ευθύνη το πολιτικό σύστημα! Προσέξτε, όχι το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκουν αυτοί οι συνδικαλιστές, αλλά όλα τα κόμματα!

Είναι προφανές ότι η «επαναστατική» κυβέρνηση της «Αλλαγής» του ’81, αποκτώντας μετά από τόσα χρόνια καθεστωτικά «ελαττώματα», ετοιμάζεται να στείλει στο απόσπασμα τα «παιδιά της επανάστασης». Διότι τώρα που το ΠΑΣΟΚ έγινε ευρωπαϊκό και φόρεσε το κοστούμι του εκσυγχρονισμού, όλοι αυτοί οι «εισοδιστές» της Γ’ Διεθνούς που είχαν μπει στο ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Δεν τους αναγνωρίζει το νέο «λογισμικό» του ΠΑΣΟΚ και αυτοί όλοι δεν έχουν καταλάβει ότι το «Μνημονιακό ΠΑΣΟΚ» δεν τους έχει πλέον καμία ανάγκη.

Το Μοιρολόι Της Παναγιάς

Χρόνης Αηδονίδης, Ν. Καραντζή

Μεγάλη Πέμπτη

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

Την Αγία και Μεγάλη Πέμπτη γιορτάζουμε τέσσερα γεγονότα, τα οποία παρέλαβαν οι Πατέρες της Εκκλησίας μας από τους Αποστόλους και τα ιερά Ευαγγέλια: το πλύσιμο των ποδιών των μαθητών από το Χριστό, Το Μυστικό Δείπνο κατά το οποίο ο Χριστός παρέδωσε στους μαθητές Του το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, την προσευχή του Χριστού και την προδοσία του Ιούδα.

Τελούμε την μνήμη αυτών των γεγονότων για δύο λόγους: πρώτον για την ιστορική τους αξία και δεύτερον για τη σημασία τους στην πνευματική μας πορεία προς την σωτηρία. Έχει λεχθεί ότι κάθε γεγονός που αναφέρεται στις άγιες Γραφές και κάθε γιορτή σηματοδοτεί την πνευματική μας πορεία. Με αυτήν την έννοια η Αγία Γραφή είναι η ψυχογραφία του κάθε ανθρώπου.

Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη

Δύο βασικά γεγονότα χαρακτηρίζουν τις ιερές ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Πέμπτης: ο Μυστικός Δείπνος του Κυρίου Ιησού Χριστού με τους μαθητές Του και η προδοσία του Ιούδα. Το βαθύτερο νόημα και των δύο αυτών γεγονότων είναι η αγάπη . Ο Μυστικός Δείπνος είναι η εσχατολογική αποκάλυψη της σωτηριώδους αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο, της αγάπης που είναι η καρδιά της σωτηρίας. Η προδοσία του Ιούδα αποκαλύπτει ότι η αμαρτία, ο θάνατος και η αυτοκαταστροφή οφείλονται επίσης στην αγάπη · αλλά σε μια αγάπη καταστροφική, μια αγάπη που διαιρεί, διαλύει και οδηγεί εκεί που κάθε άλλο παρά αγάπη κυριαρχεί. Ακριβώς εδώ βρίσκεται το μυστήριο τούτης της μοναδικής ημέρας, της Μεγάλης Πέμπτης. Οι ιερές ακολουθίες της, όπου το φως και το σκοτάδι, η χαρά και η λύπη είναι παράξένα αναμειγμένα, μας προκαλούν σε μια επιλογή από την οποία εξαρτάται ο τελικός προορισμός του καθενός από μας.

Αποκάλυψη: Λογιστική ΑΠΑΤΗ. Το «τρικ» το υπουργείου Οικονομικών για την υπέρμετρη αύξηση των εξαγωγών. Βρε ΠΩΣ μας δουλεύουν!

Του Γιάννη Τριήρη

ΔΕΙΤΕ διαταγή του υπουργείου Οικονομικών, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην πλασματική όπως αποδεικνύεται υπέρμετρη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά τους πρώτους μήνες του 2011 και συγκεκριμένα κατά 38,9% τον Ιανουάριο και κατά 35,2% τον Φεβρουάριο.

Η απόφαση αυτή αφορά τους εφοδιασμούς πλοίων και αεροσκαφών που πλέον από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θεωρούνται κανονικά ως εξαγωγές και όχι ως πράξεις εφοδιασμού που είναι στην πραγματικότητα.

Η πρώτη απόφαση Δ. 19Γ5054923/29.12.2010 Ε.Δ.Υ.Ο., την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς, καθορίζει ότι από την 1-1-2011 λογίζονται ως εξαγωγές και οι εφοδιασμοί πλοίων και αεροσκαφών ανεξάρτητα από τον προορισμό του αεροσκάφους ή του πλοίου, δηλαδή και εντός και εκτός κοινοτικού εδάφους.