Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πώς μπόρεσαν οι Αγιοι μάρτυρες να υποφέρουν τόσο πόνο και τόση κακουχία;

Επισκέφτηκε κάποτε το Γέροντα Παΐσιο ένας γνωστός του, ήταν καθηγητής της Αθωνιάδος Σχολής, ό οποίος είχε ένα έντονο προβληματισμό σχετικά με την αντοχή των μαρτύρων της Εκκλησίας μας:

Πώς μπόρεσαν να υποφέρουν τόσο πόνο και τόση κακουχία; Ρώτησε το Γέροντα, για το θέμα αυτό κι εκείνος του απάντησε με δυο ωραιότατα παραδείγματα, στα όποια φαίνεται ή μεγάλη δύναμη της αγάπης:

«Ή αγάπη πούχαν στο Χριστό τους έδινε τη δύναμη. Οι μάρτυρες αγαπούσαν πολύ το Χριστό, με αγάπη, που καίει και αυτή τούς έκανε να μη νιώθουν πόνο. Να σου πω δύο περιστατικά για να καταλάβεις. Μια φορά είχε πιάσει φωτιά ένα σπίτι και ήταν μέσα τα παιδάκια.

Πιο βλάκας κι απ’τον ΓΑΠ!!!!!!!

4 χρόνια εξαθλίωση, 5000 αυτοκτονίες, εκατομμύρια άνεργοι και υποαπασχολούμενοι, χιλιάδες νεομετανάστες, κατασχέσεις πρώτων κατοικιών, αλλά ο ηλίθιος υπόσχεται δωρεάν wifi σε όλη την χώρα!

Φάτε τον στην μούρη κομματόσκυλα. Σας αξίζει ένας αρχηγός πιο βλάκας κι απ’τον ΓΑΠ! Κι όσο δεν αντιδρά ο κόσμος αυτοί οι πολιτικοί του αξίζουν!!!!

Γενικοάνθρωποι

Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Βλέπετε εμείς δεν ξέρουμε πού ζει το ζωντανό "τώρα", τί είναι και πώς ονομάζεται... δεν ξέρουμε πού ν' ακουμπήσουμε, από πού να πιαστούμε, τί ν' αγαπήσουμε και τί να μισήσουμε, τί να εκτιμήσουμε και τί να περιφρονήσουμε! Εμείς ακόμα κι αυτό το ότι είμαστε άνθρωποι το βαρυόμαστε - το ότι είμαστε άνθρωποι με πραγματικό χωριστό κορμί και αίμα. Ντρεπόμαστε γι' αυτό, το θεωρούμε αίσχος και πασχίζουμε να γίνουμε κάτι απίθανοι γενικοάνθρωποι." (Ντοστογιέφσκι, Το Υπόγειο)

Πέρασαν τρεις δεκαετίες και περισσότερο για να καταλάβω τί είναι γενικοάνθρωπος. Τώρα, με την ιστορία μου αυτή, μέσα σε μερικές γραμμές, προσπαθώ να μεταδώσω την εμπειρία μου στον αναγνώστη που τυχόν τον ενδιαφέρει, ώστε να υπερασπιστεί το μοναδικό πρόσωπο που ενδεχομένως είναι ακόμα.

Ποιοι είναι οι εγκληματίες;

Δημήτριος Νατσιός Δάσκαλος Κιλκίς - Θεολόγος

«Θε μου τι λέπομεν στις μέρες μας» Στρατηγός Μακρυγιάννης

Το ίδιο αναφωνούμε κι εμεί στις μέρες μας. Θεέ μου τι βλέπουμε!!

«Να δούμε ακόμα πού θα φτάσουμε! Δεν αφήσαμε βρωμιά, δεν αφήσαμε σιχαμένη πράξη, που να μην κάνουμε, δεν αφήσαμε πονηρό διαλογισμό που να μην τον πούμε ή να μην τον γράψουμε με την μεγαλύτερη αδιαντροπιά. Ξεχαλινωθήκαμε πια ολότελα. Ποτέ ο άνθρωπος δεν είχε φτάσει ούτε στην μισή αναισθησία και σιχαμένη παραμόρφωση, απ’ όσο έφτασε σήμερα…». (Φ.Κόντογλου, «Μυστικά Άνθη», εκδ. «Αστήρ», σελ. 31).

Γιατί ρε σεις κατηγορείτε τους βουλευτές μας; Εσείς θα τα κάνατε καλύτερα;

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τα βάζετε όλοι σας με τους «αθώους» βουλευτές μας, λες και φταίνε αυτοί που λένε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ». Πολλοί μάλιστα πιστεύετε πως αν ψηφίσετε νέους πολιτικούς, θα αλλάξει η κατάσταση. Μετά διαψεύδεστε φυσικά οικτρά, όταν βλέπετε πως οι νεότεροι εκ των βουλευτών είναι και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές του υπάρχοντος συστήματος και της εξαθλίωσης του λαού.

Φίλοι μας κάνετε σοβαρό λάθος. Δεν φταίνε στην πραγματικότητα οι βουλευτές και κυρίως οι νεότεροι εξ αυτών και όσο δεν θέλουμε αυτό να το καταλάβουμε, τόσο και δεν πρόκειται να εντοπίσουμε τον πραγματικά υπεύθυνο.

Συνέντευξη Σαμαρά: Μακάβριο ανέκδοτο…

Το ν’ ακούς τον ντελάλη της δωσίλογης, μιντιακής κακουργίας (Πρετεντέρης) να συζητά με τον πρωθυπουργό (το δωσίλογο διαχειριστή του 4ου Ράιχ) πρέπει να διαθέτεις στέρεο και υγιέστατο νευρικό σύστημα ή γιγάντια αποθέματα μαζοχισμού…

Εκτός και αν αυτό το ανυπόφορο και πληκτικό θέατρο το αντιμετωπίσεις σαν μαύρη κωμωδία, σαν «υλικό» κατασκευής ανεκδότων, όπως καταγράφονται από το λαϊκό χιούμορ ΕΔΩ.

Εμείς δεν αντέξαμε να παρακολουθήσουμε αυτό το μαύρο χιούμορ και αυτές τις «ριπές» των κακόγουστων ανεκδότων που έβγαιναν από τα δωσίλογα λαρύγγια των πρωταγωνιστών αυτού του ΚΙΤΣ του ακραίου πολιτικαντισμού, της ψευτιάς και του αβυσσαλέου εμπαιγμού της νοημοσύνης μας…